Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op

Hoeveel voedingen?

 Hoeveel voedingen geven jullie je baby? En hoeveel drinken ze dan per keer?

Mijn dochter is nu 2 maanden. Wil sinds ze 3 weken oud was al max 5 voedingen per dag. Ik hanteer de regel 150 ml per kg lichaamsgewicht. Dan kom ik uit op flessen van 165 ml (150 water en 5 schepjes) Maar het consultatiebureau vond dat teveel en vind dat ze 6x 130 cc moet drinken. Maar fles 6 lukt echt niet. Ze drinkt nu rond 8.00, 12.00, 16.00 en 20.00. Dan soms om 24.00 of om 03.00 pas. Verder slaapt ze heerlijk. Als ik minder geef per fles blijft ze zeuren en rommelen en gaat ze helemaal niet slapen.

Ergens denk ik, ik doe 't gewoon op mijn manier, zo werkt het goed. Kind is vrolijk, groeit prima. Maar ben toch onzeker of ze zo niet teveel krijgt per x.


Persoonlijk deed ik het altijd zoals ik zelf dacht dat het goed was. Zeker als het daarmee goed ging. 

Saga schreef op 05-10-2021 om 15:22:

Persoonlijk deed ik het altijd zoals ik zelf dacht dat het goed was. Zeker als het daarmee goed ging.

Dit. Bij de eerste vond ik dat soms best lastig, maar bij de tweede heb ik echt 100% gedaan wat goed voelde.

doen wat goed voelt, bij borstvoeding kun je ook alleen maar afgaan op hoe je kind reageert: is het blij, groeit het voldoende. 
Dus ook met kunstvoeding kun je prima op je kind afgaan. Voelt die zich blij, groeit en slaapt het goed, dan is het prima.

JtM

JtM

05-10-2021 om 15:33

Vooral doen wat goed voelt en goed gaat Vooral als ze 's nachts lekker doorslapen vooral niet wakker maken.

Doen wat goed voelt en desnoods zeg je op het consternatiebureau wat ze willen horen en doe je thuis gewoon je eigen programma. 19 jaar geleden zat mijn dochter nog op 6 x 130 en ik MOEST van het bureau naar 5 x 165, dat had 3 werken geleden al gemoeten toen ze x maanden was/y kilo woog. Ik had het wel geprobeerd maar die 35 ml extra kwam er steeds weer uit na een voeding.  Over haar kleren, over mijn kleren, het beddengoed,  het boxkleed ik kwam om in de was.  Gaan proberen en over 2 weken terug komen!!!!
Na 1 dag de handdoek in de ring gegooid alles was weer ondergespuugd.
Na 2 werken naar de afspraak gegaan en aangegeven dat het echt niet lukte.  Het MOEST echt.  Toen heb ik gevraagd of zij mij wilde komen helpen met de was een ook graag wat geld om extra kleding te kopen.  Hoofdschuddend zette ze me uit de spreekkamer. 
Ik heb lekker mijn eigen plan gevolgd en bij de volgende afspraak gemeld dat het gelukt was. Bij nummer 2 heb ik die lijstjes die ik meekreeg netjes mee naar huis genomen maar er niet naar geleefd. Bij alle controles keurig geantwoord wat zij graag wilden horen. 
Eten en slapen kan je niet dwingen, doe wat goed voelt. 

Ook flesvoeding heb ik destijds op verzoek gedaan. Kijk vooral naar je kindje en laat je niet teveel vertellen door het consultatiebureau.

Gewoon je kindje volgen, zolang ze goed groeit is alles goed, en ook daar zitten pieken en dalen in. 
Hier moesten we ons kindje wakker maken in de nacht (2weken oud) terwijl ze doorsliep. 1 nacht geprobeerd, kind helemaal van de leg. Volgende nacht lekker laten slapen en sindsdien nooit meer wakker geweest in de nacht. 
kindje blij en mama nog veel blijer 😉

Zelfde als de reacties hiervoor. Zolang je baby goed groeit, voldoende plast en ‘s morgens alert wakker wordt, gaat het prima. Het cb geeft alleen richtlijnen en niet alle baby’s zijn hetzelfde.

Kind volgen, dat doe je ook met borstvoeding en dan heb je nog grotere individuele verschillen. Er zit verschil in kinderen: de een kan meer voeding per keer aan dan het andere kind. ( bij borstvoeding heb je dan ook nog dat de ene moeder meer melk produceert per keer dan de andere dus zie je babies die 8x 10 minuten drinken, zelfs bij een aantal maanden en baby's die 5x 30 minuten drinken per dag)
Niets aan trekken van het CB als jouw kind het goed doet op 5x 165 ml.
Mijn dochter was en is heel slank en kon 180 ml per keer aan en dat was poedermelk met 3 maanden omdat ik zelf niet genoeg BV had. Zoon is veel 'robuuster' daar ging echt niet meer in dan 120 cc per keer en moest vaker gevoed worden. En die 120 ml was dan ook nog afgekolfde melk en is volgens mij dus ook nog eens lichter te verteren. Kinderen en mensen verschillen nu eenmaal

MMcGonagall schreef op 05-10-2021 om 15:54:

Zelfde als de reacties hiervoor. Zolang je baby goed groeit, voldoende plast en ‘s morgens alert wakker wordt, gaat het prima. Het cb geeft alleen richtlijnen en niet alle baby’s zijn hetzelfde.

+1

Ik heb ook een kind van 2 maanden. Ik geef borstvoeding en heb totaal geen ritme, ik geef gewoon als kind wil. Of als ik zelf wil (bijv omdat ik zo weg moet). En gaat prima. 

Gewoon je kind volgen. Alsof alle kinderen volgens het boekje groeien. Kind heeft niet behoefte aan minder voedingen maar wel grotere voedingen per keer. Dan geef je dat. Ik vind het prima dat het cb adviezen geeft maar ben echt allergisch voor dat gemoet en dat gemagniet. Je geeft een kind eten als het honger heeft en zoveel als het wil. Het tot spugen aan toe erin proppen heeft geen zin, wordt niemand blij van.
Zolang je baby tevreden is en groeit, poept en plast is het allemaal prima.

onze "hongerlappen" gingen destijds (20 jaar geleden) met 8 weken over van 6 x 165 naar 5 x 200 cc (180 cc + poeder)
7.00 11.00 15.00 19.00 23.00 uur
En met 3 maanden kregen ze 4 x 230 (210+poeder).
Geen fles meer om 23.00 uur.

En dat vonden ze destijds bij het Consternatiebureau prima.

Volgens mij moet je alleen uitkijken dat je niet over de liter flesvoeding per dag komt.

Ik zou zeggen, laat het consternatiebureau lekker zeuren.

Ik vind dat flesvoeding kinderen altijd extreem grote flessen krijgen die niet passen bij de natuurlijke maaginhoud. 

Dat gezegd hebbende zou ik nu niks meer veranderen als je kind het er prima op lijkt te doen. 

Toevallig was ik vorige week bij het CB, bij onze (fantastisch fijne) kinderarts. Ze vroeg hoe vaak mijn dochter, wel al wat ouder, nog melk dronk. ‘Geen idee’, zei ik, ‘dat hou ik echt niet bij, verschilt per dag’ (borstvoeding). ‘Oke prima’, zei ze. Pas later kwam ze er achter dat ik het over bv had, ‘Oohja, ik zie ook moeders die de flesvoeding gewoon op gevoel geven, dat kan ook.’ Het is dusprima aldus onze ervaren kinderarts cb 😉

Als ze goed groeit en tevreden is, is dat wat je moet volgen. 

Aanmaaklimonade

Aanmaaklimonade

05-10-2021 om 20:03 Topicstarter

 Dank allemaal! Dan ga ik gewoon zo door als nu. Het gaat verder prima namelijk met haar!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.