Babytijd Babytijd

Babytijd

dc

dc

11-04-2012 om 20:53

Laten huilen, boehoe

De maat is nu echt vol, vanacht is ze weer 3 keer wakker geworden, en na bijna een jaar is het wel welletjes. Ik heb besloten haar nog rond 23u een voeding te geven en verder niet tot 6u 's ochtends. Heb even een hart onder de riem nodig, want het gaat heeeeeel erg moeilijk worden!

(En ze is nu niet ziek ofzo, dus lijkt me een goed moment.)

Kan je d'r in bed nemen?

Ik heb de voorgeschiedenis gemist, maar ik begrijp dat je kind dus niet alleen meerdere malen per nacht wakker wordt maar ook meermalen per nacht voeding krijgt en dat je dat laatste nu doorbreekt?

Voor het geval je dat nog niet wist: er is geen 1 op 1 verband, dus ook als je je kind niet voedt kan het zijn dat ze meermalen per nacht wakker wordt. Hier twee van die exemplaren. Maar dat terzijde.

kan je de overgang niet vergemakkelijken door haar de eerste nachten van het nieuwe beleid bij jou in bed te nemen? Hoef je er tenminste niet telkens uit en duurt het huilen hopelijk ook korter.

En dan later als de gewoonte van het voeden eruit is kind weer retour eigen bed.

Groeten,

Temet

Ely

Ely

11-04-2012 om 21:43

O dc

Hoe graag ik je een hart onder de riem zou willen steken met constructieve verhalen, ik kan je alleen maar sterkte wensen.

Ik kan helemaaaal niet tegen huilende kinderen tenzij het echt overduidelijk nep huilen en dus chantage is (wat te vaak niet helemaal duidelijk is voor mij) dus ik hobbel er nog steeds naar toe. Gelukkig niet meer zo vaak ;)
Enfin

Heeeeel veel sterkte! Vergeet je het niet uit te leggen? Dat mama nu even niet meer komt tot morgenochtend omdat mama ook moet slapen en iedereen slaapt etc? Baat het niet dan schaadt t niet denk ik altijd maar ;)
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

11-04-2012 om 22:05

Niet in bed

Ik zou willen dat ze dat zou willen. Sinds dat ze zo ongeveer 5 maanden is, wil ze enkel en alleen in haar eigen bed. Bij mij in bed blijft ze huilen :-(
En als ik haar dan in bed leg, duimt ze en gaat ze gelijk slapen. Als het aan mij lag bleef ze tot haar tiende in mijn bed, maar helaas, het ligt aan haar :-)

Ik denk dat het probleem gewenning is. Ze drinkt best veel 's nachts, maar als ik haar dan een boertje wil laten doen gaat ze echt krijsen totdat ik haar dan maar (met de wallen op de tenen) op bed leg. En dan wordt ze dus anderhalf uur later weer wakker, volgens mij met buikprijn (windjes). En de enige manier waarop ze te troosten is, is weer aanleggen. Vicieuze cirkel dus. Ik hoop als ik de nachtvoeding doorbreek dat ze gewoon beter gaat slapen, de hele nacht door.

Ik weet alleen niet of ik de eerste keer naar haar toe moet gaan (en dan gaat ze alleen maar harder huilen als ik haar niet voed), of haar echt alleen moet laten.

dc

dc

11-04-2012 om 22:09

Ely

Ik hou ook helemaal niet van huilende kinderen, en zou er met liefde elke nacht 3 keer heengaan als het niet ten koste zou gaan van mijn geduld voor mijn andere 2 kinderen. Het is ook naar hen gewoon niet eerlijk dat ik aldoor zo moe ben. Ik kan het aan hen toe ook niet meer verkopen na een jaar.

Ik heb het aan haar uitgelegd trouwens, maar ik weet niet of ze het al snapt hoor. Hoewel ze natuurlijk wel heel erg slim is :-)

Eventjes heel erg ot over dat slim zijn, ze is gek op in bad gaan. Als ik het bad aanzet, dan zet ik haar aan het bad, en kleed haar uit. En dan laat ze dus echt eerst de ene arm los om de mouw uit te trekken, en vervolgens de andere. Zelfde met haar benen. Ze is nog niet eens een jaar en werkt gewoon al helemaal mee!

Je man de pineut?

En als je man er naartoe gaat? Als lauwe vervanging van de warme moederborst :)
Succes iig.

Hier een 3jarige die een beetje ziek was, gaat nu beter maar aan het 's avonds dramatisch doen was ie al helemaal gewend geraakt. Benieuwd of ie vannacht weer klokslag half 4 komt 'opwajme' en zijn ijsblokjes tussen mijn benen komt wurmen :) toegegeven, dat is best gezellig.. (bij gebrek aan babies :) )

dc

dc

11-04-2012 om 22:25

Man is er niet

Mijn man is er niet, dus aan hem heb ik niets. En als hij er wel is, dan heb ik geleerd 's nachts echt niet op hem te rekenen. Hij doet zo vaak mogelijk 's ochtends :-)

Asa Torell

Asa Torell

11-04-2012 om 22:54

Sterkte dc

Hopelijk blijkt het een enorme meevaller te zijn, dat kan gewoon!
Hier heb ik rond die leeftijd bij dochter gewoon een paar nachten bij haar bed gebivakkeerd en ipv. borst een fles water aangeboden. Toen was de lol er wel af. En ik vrees dat er over een paar maanden weer zo'n actie aan zit te komen...

Ely

Ely

12-04-2012 om 00:32

Volgens mij zit t met die slimheid wel goed ;). Wat een tantetje, leuk. Hier trouwens ook gek op badderen, zowel kind als ikzelf (alleen mag ik even niet).

Ik heb trouwens serieus wel eens een rondleidinkje door t huis gegeven om te laten zien dat iedereen sliep. Kind in bed gelegd en niks meer gehoord. Jippie! Maar wellicht schiet ik wat door met het uitleggen ;)
Maar dat was na de bv tijd.

Laat je morgen even weten hoe het is gegaan?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Anna

Anna

12-04-2012 om 08:09

Ik was ook zoooo moe en m'n geduld (die normaale weze al niet erg groot is) was de deur uit... Ik vond mezelf gewoon vervelend!
Anyway, met m'n zoontje ook gedaan, die kwam ook 3-4 keer per nacht. Hij was 10.5 maanden.
Dit heb ik gedaan:
Hij werd wakker om 12 uur, ik ben er naartoe gegaan met een FLES (hij heefd nooit uit de fles gedronken, wilde never nooit, een fleswijgeraar zoals ik hier op het forum heb gezien) en heb gezegt, heel rustig: alles gaat goed, als je honger hebt mag je uit deze fles drinken, anders moet je weer gaan slapen.
HUILEN! ik buiten de deur met een boekje.
elke 8-10 minuuten weer naar binnen met hetzelfde text. Na 40 min viel hij in slaap (met m'n hulp, 1 min zachtjes op z'n rugje aaien)
En hij werd daarna pas om 6 uur wakker! Ik geloofde het niet.

En sorry, maar sindsdien heefd hij van 7 tot 7 geslapen (beetje mopperen om uur of 5, maar sliep dan weer in..)
Ik kan m'n geluk nog steeds niet geloven. Het lijkt net of hij gewoon boos was op dat bepalde moment, maar toen hij het eenmaal doorhad was het klaar. Hij is nu 15 maanden, en zo is z'n persoonelijkheid ook, ontzettend koppig maar dan ook wel snel daarna laten gaan ;-)

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Ik was zo moe dat het gewoon moest, en toen was ik zelf best rustig toen ik eenmaal de beslissing had genomen. Soms duurd het 2 of 3 nachten, hopelijk niet!!!

Oh wacht! Ik herinner me nu dat ik een week lang daarvoor heb afgebouwd. Eerst gekeken hoelang hij dronk en toen elke 2 dagen 2 minuuten ervan af, zodat er overdag meer ging eten. Ik heb geen idee of dat heefd bijgewerkt, maar het heefd me wel meer rust gegeven.

Succes ermee

(m'n man is er ook even niet en het is ook echt meer vermoeiend)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

12-04-2012 om 09:07

Viel mee

Eigenlijk viel het best mee. Ze is om 1u wakker geworden en heeft tot 1.30 gehuild (ongeveer). Toen begon ze te krijsen. Dus ik ernaar toe, wat water gegeven, nog harder krijsen en toch geprobeerd haar in bed te nemen. Na tien minuutjes sputteren viel ze in slaap!

Helaas kwam middelste ons om 3am wakker maken, want hij dacht dat z'n broer weg was. Krijsen. Maar de baby is daarna weer rustig, zonder drinken of huilen weer in slaap gevallen tot 7u vanochtend!! (En de middelste met wat meer kabaal).

Mea Proefrok

Mea Proefrok

12-04-2012 om 16:03

O zo herkenbaar

Onze zoon (bijna 13 mnd) wilde ook gerust nog twee of drie voedingen per nacht. En dan werd hij soms ook nog eens om vier uur wakker en vond het dan ochtend. Lang leve de lol, springen, kletsen, brullen, spelen. Ik werd gek. Nu komt hij nog een keer (rond 1 uur) en slaapt dan door tot zeven uur. O onbeschrijflijke luxe.
Wat ik heb gedaan: 1) Slaaptijd overdag beperken tot twee keer maximaal een uur. 2) Heel veel eten geven overdag. 3) Nooit meer in mijn bed laten slapen.
Ik wens je heel veel sterkte, het is slopend.

liora

liora

12-04-2012 om 23:47

Hoi,

Wat goed zeg! Ik hoop dat het vannacht weer zo goed gaat.
Ik heb bij zoon toen hij 1,5 was het volgende gedaan. Als hij begon te huilen pas na vijf minuten erheen. Dan niet uit bed halen en geen melk geven, maar rustig zeggen dat hij moet slapen. Vervolgens zeven minuten wachten en erheen, dan negen etc

Tot mijn verbazing viel hij 80% van de keren binnen de vijf minuten alweer in slaap.

Liora

dc

dc

15-04-2012 om 11:24

Gaat nog steeds aardig

Ik wacht trouwens wel altijd iets van 10 minuten voor ik erheen ga hoor. Ik sta niet bij elk geluid naast haar bed.

Vanacht weer ontroostbaar huilen (25 minuten), en weer in plaats van eten geven in mijn bed genomen. En weer na 10 minuten pruttelen in slaap gevallen tot vanmorgen. Dus dank Temet, het blijkt toch te werken bij haar. Nu hopen dat er een nacht komt waarin ze helemaal niet gaat huilen.

Heb vals gespeeld

Dochter sliep al sinds ik weer aan het werk ging 's nachts door. Maar met acht maanden was ze (ziekjes) weer begonnen 's nachts wakker te worden. om daar vervolgens een gewoonte van te maken. Daar had ik met tien maanden eigenlijk wel weer genoeg van (vooral omdat ik het idee had dat het inderdaad vooral 'gewenning' was).
Mijn plan was om het voeden steeds met een paar minuten af te bouwen, maar we vielen elke keer samen in slaap (dus dat werkte niet). Vervolgens moest ik voor mijn werk ruim anderhalve week van huis. En blijkbaar was de nachtfles die pappa gaf beduidend minder interessant want dat was na twee dagen afgelopen. Dochter is er overdag overigens niet meer van gaan slapen of drinken.
Succes!

Kraanvogel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.