Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Annie

Annie

19-03-2019 om 14:47

Melkproductie opkrikken na 9 maanden

Mijn dochter krijgt na 9 maanden nog volledig borstvoeding, naast uiteraard de vaste maaltijden.

Ze drinkt nog zo'n 8 keer per etmaal, waarvan 1 fles van 180ml afgekolfde melk met pap. Die 8 voedingen zijn lang niet allemaal lang, het is ook snacken, troost en voor/na dutje. Ik denk dat het wanneer ze alles uit een fles zou krijgen zou neerkomen op in totaal 4x 180ml ongeveer.

Ik merk nu dat mijn productie aardig is teruggelopen. Op werk kolf ik sinds een week of twee minder, die avondfles kolven kost nu veel tijd (was 20 minuten, nu makkelijk 1x 20 en 2x 10). Ook merk ik op sommige dagen dat het niet meer echt genoeg is voor haar overdag. Ze wil dan meer maar er komt niet meer echt iets. Op zich zou ik het niet erg vinden als zij gewoon minder wilde drinken en dat de oorzaak was, maar dat is dus niet het geval.

De standaard trucjes die ik de afgelopen maanden toe kon passen na een dipje lijken alleen niet te helpen. Veel aanleggen, huid-op-huidcontact waar mogelijk (baby is stuiterbal dus is een uitdaging), clusterkolven aan het eind van de dag, extra kolfsessies inlassen savonds als zij al slaapt... Dat werkte altijd vrij snel, na een dag of 3 was er dan weer melk in overvloed. Maar nu dus niet.

Heeft iemand hier een gouden tip?

Ik voed al een paar maanden standaard op een donkere rustige plek zodat ze niet afgeleid raakt. Als ze bij me drinkt is dat op die manier dus ook meestal wel goed gefocust en gemotiveerd. Ook geef ik haar eigenlijk altijd voordat ze vast voedsel krijgt de borst, en krijgt ze pas een oefenslokje water als ze bij mij heeft gedronken.

Specialisme

https://www.borstvoedingnatuurlijk.nl/
Geweldig dat je dit al zolang, voeden en kolven volhoudt. Kan het zijn dat je nu gewoon een groeimoment doormaakt en dat je na wat extra aandacht gewoon weer genoeg hebt?
Hoop ik dan. Want dit lijkt me ook echt wel een specialisme vraag.
Ik heb ook lang gevoed, mijn dochter zelfs 2,5 jaar, maar alleen de eerste 4/5 maanden wat bijgekolfd en verder gecombineerd met yoghurt, peptimelk (vanwege koemelkeiwitallergie) en na ongeveer een jaar met karnemelk met fruit. Heel knap dat het je nu nog steeds lukt met kolven.
Op het laatst was borstvoeding alleen iets bij het ophalen uit de kinderopvang, 'savonds, 's nachts en in het weekend. Overdag, op de kinderopvang kregen ze dan een flesje of al snel een bekertje alternatieven of kunstvoeding.
Zoon kreeg overdag ook een periode venkelthee vanwege buikpijn, dat haalde hij s avonds wel weer in met moedermelk. Dochter kreeg op de kinderopvang een tijdje bananenprak met een beetje moedermelk omdat ze fles weigerde. Daarbij heb ik nog lang gevoed bij de start, de lunch of einde van de dag op de kinderopvang.
Borstvoeding Natuurlijk is opgeheven maar er is nog een facebookgroep waar je deze vraag kunt stellen.

Vaste maaltijden én bv.

Dat heb ik ook gedaan, maar ik gaf geen 8x bv naast de vaste maaltijden.
Eind van de middag bijvoorbeeld warm eten en de bv was het toetje rond 19.00 uur.

Als ik het mij goed herinner gaf ik ook nog een late avond bv. Dat hoefde officieel niet meer, maar ik vond van 19.00 uur tot 7.00 uur 's morgens een lange tijd zonder voeding. Ook had ik geen zin in een onrustig kind midden in de nacht. Kolven deed ik niet meer, had ik een ontzettende hekel aan.
Ik heb een jaar bv gegeven, naarmate kind steeds meer mee at met de pot werd de bv minder interessant.
Ik denk dat ik met 9 maanden nog maximaal 4x bv gaf.

Pennestreek

Pennestreek

19-03-2019 om 16:26

Hier zoals Wil

Op die leeftijd was de bv nog voornamelijk 'voor het gezellig'. We startten en eindigden gezellig samen de dag, en na het avondeten gingen we ook nog even gezellig samen zitten. Op de dagen dat ik thuis was kregen de kinderen ook nog even tussen de middag de borst, en als ze zich niet zo lekker voelden bijvoorbeeld. Maar 8 keer, nee dat haalden we zelfs in het begin volgens mij niet .

Misschien helpt het als je er iets meer ontspannen mee omgaat? Het is een natuurlijk proces, en je kind is voor voedsel niet meer van jou afhankelijk.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.