Babytijd Babytijd

Babytijd

Onderzoek - baby`s in beweging – kleine ontdekkers gezocht! (geboren maart - juli 2008)

Met toestemming van de redactie plaats ik hier deze oproep.

Heeft u een kind van vier tot acht maanden oud? De Universiteit Utrecht is op zoek naar kleine ontdekkers!

Beste ouders,
Sommige kinderen kijken heel graag rond en zijn door allerlei dingen in de wereld geboeid, terwijl andere kinderen meer gefascineerd raken door één leuk ding, waar ze vervolgens moeilijk van zijn af te leiden.

Gebeurt het uw kind ook wel eens dat hij of zij niet (meer) bij het speeltje kan waar het mee wilde spelen? Het ene kind strekt de arm dan zo ver mogelijk uit. Een ander probeert uit alle macht erheen te tijgeren en een derde kind verliest de interesse en vindt iets anders. Zodra kinderen gaan kruipen is het ene kind heel actief bezig met het bewegend verkennen van zijn omgeving, terwijl een ander kind lekker op zijn plekje blijft liggen. Wat doet uw kind?

Over een aantal jaar leert uw kind rekenen. Dat lijkt vast nog heel ver weg. Toch is er al iets zichtbaar in baby’s, namelijk dat zij het verschil gaan ontdekken tussen aantallen. Hebben de bewegingen die kinderen kunnen en willen maken om zichzelf of iets anders te verplaatsen, iets te maken met die ontdekkingen?

Een aantal onderzoekers en studenten van de Universiteit Utrecht hebben een onderzoek opgestart naar de relatie tussen het behalen van motorische mijlpalen (wanneer leert een kind bijvoorbeeld zitten of kruipen) en de verdere ontwikkeling van het kind.

U kunt helpen door aan het onderzoek mee te doen. Dat houdt in: een vragenlijst invullen over uw kind, een dagboekje bijhouden en op twee momenten met uw kind een bezoek brengen aan de Universiteit Utrecht voor een paar testjes (reiskosten worden vergoed). U kunt vertellen over de ontwikkeling van uw kind en het kind kan zelf laten zien hoe goed het zich al kan voortbewegen. Op deze manier helpt u de wetenschap een stapje vooruit!

Als u geïnteresseerd bent, sturen wij u graag extra informatie toe. U kunt vrijblijvend een e-mail sturen naar het volgende adres: [email protected] .

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.