Babytijd Babytijd

Babytijd

nim

nim

07-09-2012 om 23:21

Onrustig drinken

Mijn kindje is nu 13 weken en krijgt borstvoeding. Maar ze drinkt sinds een aantal weken heel onrustig en krijgt veel lucht binnen. Daar heeft ze last van. Ze 'klakt' tijdens het drinken met haar tong, laat vaak los en zuigt mijn tepel dan weer naar binnen zonder een grote hap te nemen. Bij mij doet het gelukkig geen pijn. Maar echt fijn voeden is dit niet. Ze heeft ook spruw gehad, dat is nu over dus geen rede voor de onrust. Heefr er iemand tips voor mij?

Tuut maken

Ik denk dat je kind inderdaad niet goed hapt, ze neemt een te klein deel van de borst in de mond. Misschien helpt het als je haar even helemaal afkoppelt en met je hand van je hele tepelhof een tuut maakt, die langs het wangetje strijkt zodat ze hem goed kan pakken.

skik

dc

dc

08-09-2012 om 20:55

Gelijk?

Is ze gelijk onrustig of pas wat later tijdens de voeding. Als het laatste het geval is, zou ik haar even loskoppelen en wachten op een boertje.

Verder is de beste aanlegtip die ik ooit gehad heb, de baby naar jouw borst toelaten komen en niet andersom. Als het goed is gaat de mond dan echt wijd open en krijgt ze de hele tepelhof te pakken. Je kunt ook verschillende houdingen uitproberen. Bij de een werkt het ene beter dan het andere natuurlijk. Ik heb liggend voeden altijd fijn gevonden bijvoorbeeld.

En als je na een paar dagen dingen proberen er nog niet uitkomt, zou ik even een lactatiekundige in je buurt zoeken. Die kan dan even kijken en praktische tips geven.

dc

dc

08-09-2012 om 20:56

En nog iets

Soms zijn ze in het begin onrustig omdat de melk niet snel genoeg komt. Dan kan het helpen om eerst handmatig een beetje melk naar boven te brengen en dan pas aanleggen.

Echt over?

Weet je zeker dat de spruw helemaal over is? Het kan aardig hardnekkig zijn...
Verder kan het zijn dat je kindje weinig moeite hoeft te doen voor jou toeschiet reflex. Mijn dochtertje deed hetzelfde, de melk kwam er zo snel uit dat ze een wat luie drinker werd. Ze pakte alleen m'n tepel, die zoog ze naar binnen. Door verschillende houdingen en het laten lopen vd eerste melk ging het al beter. Gelukkig kreeg ik goede begeleiding.
Goede begeleiding is volgens mij het belangrijkste bij borstvoeding. Vooral in het begin is het allemaal echt niet gemakkelijk.
Ik heb m'n oudste een jaar gevoed en m'n jongste is nu 1/2 jaar en toch had ik daar ook weer begeleiding nodig...
Succes en veel plezier met de borstvoeding!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

nim

nim

10-09-2012 om 21:26

Reactie

Ik denk inderdaad dat mijn melk heel makkelijk toeschiet en dat ze daardoor een makkelijke drinker is. En dus wat lui. Verder is ze nu ook heel erg verkouden en zit haar neusje erg dicht. Dus dat maakt het er ook niet beter op! Kan spruw ook weer terug komen? Het lijkt nu ze minder weerstand heeft, wel weer terug te zijn. Ik denk zelf, dat ik na de verkoudheid, misschien toch wat hulp in moet schakelen. Het lijkt nu wel of ik een onervaren voester ben. Maar dit is mijn derde kindje en dan andere heb ik allebei ruim een jaar gevoed. Kun je nagaan! Iedere baby is toch weer anders.

dc

dc

11-09-2012 om 07:31

Spruw

Ik heb met mijn 3e ook spruw gehad. Wat hier hielp was heel erg letten op niet teveel suiker eten. Heb je iets gehad voor de baby en voor je borsten?

Kan zeker

Spruw kan zeker terug komen. Ik heb geloof ik wel drie keer bij de dokter gezeten...
Je moet super hygiënisch zijn omdat je anders elkaar steeds besmet.
Je moet alles op 60graden (vooral je bh's en spuugdoekjes) wassen. Wat niet op die temperatuur gewassen kan worden, deed ik een scheut azijn door de wasmachine.
Maar inderdaad een beetje hulp kan geen kwaad. Ik had dat ook bij mijn tweede kindjes weer erg nodig.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dat verdient

dat verdient

14-09-2012 om 20:51

Kan ook bij haar horen

Mijn tweede en derde hebben het allebei gehad, terwijl ze geen van beiden spruw hadden. Wel wat wit in de mond, en de cb-arts zei dat het geen spruw was, geen melkaanslag, maar wat dan wel kon ze ook niet zeggen. (?)

Hoe dan ook, beide hebben ze dat klikken (en soort losschieten) een tijd gedaan en ineens was het ook weer over.

Ik hoop voor je dat de spruw niet terug is, want dat kan idd wel.

Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.