Babytijd Babytijd

Babytijd

Vic

Vic

31-05-2012 om 15:57

Opgevouwen baby'tjes

Drie weken geleden heb ik een neefje gekregen. Hij is op tijd geboren (37 weken) maar was wel heel klein, bijna 2,5 kilo. Het valt me op dat hij het grootste gedeelte van de tijd helemaal 'opgevouwen' ligt en als je hem vast hebt is het echt een klein bolletje. Dat herkende ik van het kindje van een collega die met 34 weken geboren is en ook zo klein was. Voor zover ik me kan herinneren was dat bij mijn eigen kinderen niet zo. Die lagen regelmatig met rondzwaaiende armen en benen. Is het typisch voor (te) vroeg geborenen dat ze zo opgekruld liggen?

Voor de warmte?

Jeetje, 5 pond is inderdaad wel klein ja. Hoewel mijn neefjes dat meen ik ook waren (maar dat was een tweeling).

Misschien dat hele kleine kinderen zich zo opkrullen om het warmteverlies te beperken? Hoe kleiner, hoe sneller afgekoeld tenslotte.

Ligt zo'n kleintje dan in de couveuse eigenlijk?

Overigens werd mijn zoon geboren met 36 weken 6 dagen en die was van het zwaaiende armen-type, maar die was ook flink groter (7,5 pond).

Groeten,

Temet

marjanne

marjanne

31-05-2012 om 17:58

Vroeg geborenen

Hier staat een stukje waar je misschien wat aan hebt

http://www.antoniusziekenhuis.nl/1822865/1850369/Prematuur

Vic

Vic

31-05-2012 om 21:52

Folder

In die folder staat juist dat het andersom is, en dat prematuren wat minder goed in ronde vorm kunnen liggen. Nu was neefje ook niet prematuur, en hij lag in de baarmoeder ook helemaal dubbelgevouwen.

Marjanne

Marjanne

31-05-2012 om 22:25

Rond

Idd in de folder staat dat ze uit zichzelf niet rond liggen maar dat je dat wel moet stimuleren omdat het de meest natuurlijke en comfortabele houding is. Een pasgeborene voelt zich 'rond' altijd het prettigst. De rugligging is, hoewel het tegenwoordig wordt aangeraden ter voorkomen van wiegendood, niet de meest natuurlijke houding.
Te vroeg geboren kinderen maar ook prikkelbare a terme kinderen vinden het fijn om 'rond' gedragen en verzorgd te worden. Marjanne

Nancy

Nancy

01-06-2012 om 16:25

Ervaring met prematuren

Als moeder van 2 ex-prematuren geboren na 26 weken zwangerschap weet ik uit ervaring dat prematuren niet "rond" liggen. Veelal overstrekken ze juist. Ze fladderen en zijn er mate name na hun couveuseperiode bij gebaat om ingebakerd te worden.

marie

marie

01-06-2012 om 23:03

Foetushouding?

Hallo
Mijn kinderen lagen als baby altijd heerlijk "opgekruld" op hun zij te slapen - foetushouding. Ik dacht eerlijk gezegd dat dat normaal was? Ze zijn resp. met 39 en 41 weken geboren en wogen 6 en 7 pond.
En ik legde ze dus niet op hun rug te slapen, omdat ik ten eerste bang was dat ze een plat/scheef hoofd zouden krijgen en ten tweede kwam ik er zo al snel achter dat ze op hun zij veel beter sliepen.
Ik vind opgekrulde babies dus heel gewoon.
groetjes

Kan allebei

een zoon van 34 weken en 1 kilo lag altijd als een banaan, 1 zoon van 38 weken en 2,5 kilo en ligt als een balletje, het kan dus allebei....

Languit

Hier ook een tweeling geboren met 33 weken, die lagen languit in de couveuse, armen en benen gespreid.

Dat je neefje opgekruld in de baarmoeder lag lijkt me logisch, dat liggen alle baby's toch?

skik

Vic

Vic

06-06-2012 om 09:38

Het verschilt dus

Blijkt maar weer dat je op basis van 4 baby's geen conclusies kunt trekken. De lichte baby's van zus en collega lagen opgekruld, en mijn eigen kinderen (geboren met resp 48 cm/3,5 kg en 54 cm/4 kg) zwaaiden met hun armen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.