Babytijd Babytijd

Babytijd

's nachts wel of geen drinken?

Sinds een week geef ik Kiki 5 flessen melk met 5 'maatjes', dit zou voldoende moeten zijn in verhouding met haar gewicht. Ze is 5040 en bijna 9 weken oud.
Omdat ze 's nachts wel wakker wordt maar niet 'vraagt' om eten ben ik gestopt met 's nachts voeden. Nu is het echter zo dat ze steevast iedere nacht rond voedingstijd wakker wordt en dan een enorme zuigbehoefte heeft, of is het toch honger???
In beginsel dacht ik dat het een kwestie van wennen zou zijn maar nu begint het er op te lijken dat ze toch echt honger heeft. Het resultaat is in ieder geval dat ik vanaf een uur of 3-4 aan het rekken ben naar de voeding van 7 uur, voor mijn gevoel. Ik vraag me af wat nu wijsheid is: toch weer een voeding gaan geven 's nachts? De laatste fles verdikken? Nog even geduld hebben?
Ik ben benieuwd naar jullie tips/adviezen/ervaringen!

Marie

Marie

24-07-2011 om 11:55

165 cc - opvoeren naar 200 cc

Hallo
Ze krijgt nu dus 150 cc + 5 schepjes = 165 cc per fles?
Destijds ging mijn dochter met 8 weken (toen ze de nachtvoeding oversloeg) over van 6 x 165 cc (7.00 11.00 15.00 19.00 23.00 03.00 uur) over naar 5 x 200 (180 + 6 schepjes poeder) en kreeg ze dus om 03.00 uur geen voeding meer.
Ik zou dus zeggen - geef haar meer per fles, dus 5 x 200 cc. Destijds was dat geen probleem, omdat ze dan precies 1 liter flesvoeding per 24 uur kreeg.
Succes

liora

liora

24-07-2011 om 13:24

Honger

Hoi,

Als je dochter zoals die van Marie het zo laat sturen, geweldig!
Mijn kinderen hebben zich nooit zoveel aangetrokken van hoeveel melk ik in de fles deed. Zij stuurden vooral op hoeveel melk zij op dat moment wilden.
Ik zou dus gewoon een fles geven. Een half uur later slaapt iedereen dan weer, heerlijk!

Liora

dc

dc

24-07-2011 om 13:31

Ook voeden

Volgens mij is je baby nog veel te jong om nachtvoedingen uit te stellen. Mijn baby, nu 3 maanden, drinkt 's nachts nog 3 keer.

Vic

Vic

24-07-2011 om 14:53

Sturen

Mijn jongste sliep al vanaf 6 weken door. Dat kwam eigenlijk door een communicatiefoutje met het cb, die me vertelde dat ze geen nachtvoeding meer nodig had. Dochter kwam wel om 3 uur, maar dan dronk ze drie slokken en viel daarna weer in slaap. Op aanraden van het cb heb ik haar dus 's nachts een speentje gegeven, daar viel ze ook van in slaap. En na 3 nachten werd ze 's nachts al niet meer wakker. Het cb was echter in de veronderstelling dat ik om 23.00 uur nog een voeding gaf, maar die heb ik vanaf het begin niet gegeven omdat ik liever op tijd wilde slapen. Dochter sliep dus vanaf 6 weken van 20.00 tot 06.00 uur ;-)
Oudste ging pas doorslapen nadat ik in haar laatste fles rijstebloem deed. Maar toen was ze al 10 of 11 weken.

liora

liora

24-07-2011 om 15:26

Oh doorslapen

Tja dat deden de mijne pas heel laat. Oudste zo rond elf maanden en jongste pas met anderhalf jaar. Maar bij jongste was dat meer een gedragsprobleem dan dat hij nou met 18 maanden echt nog 's nachts een fles melk 'nodig' had.

Liora

Dilemma

Tja ik lees tegenstrijdige reacties. De een adviseert om een fles te geven, de ander om dit niet te doen maar overdag meer te gaan geven. Ik twijfel nog erg.
Enerzijds is het inderdaad zo dat een fles geven net zoveel "moeite" kost dan dat het me nu kost, anderzijds vraag ik me af of ik haar dan niet nodeloos lang laat 'wennen' aan s'nachts drinken en over een half jaar nog s'nachts aan het voeden ben.
De laatste paar flessen lijkt het er op dat ze meer wil en dus gaan we van 5 maatjes (met 150 water) naar 5 1/2 maatje. Vannacht nog eens kijken hoe dat uitpakt.
Overigens krijgt Kiki de flessen om 7.00-11.00-15.00-19.00 en 23.00.
Nog meer tips/reacties zijn welkom, neem ik ze mee in mijn overweging....

Eten geven

Hoi Regien, ik zou gewoon een fles geven 's nachts. Negen weken is in mijn omgeving echt heel jong om door te slapen. En als je (of je man!) haar eten geeft dan ben je zelf ook het snelst weer in slaap.
Mijn zoon heeft tot acht maanden borstvoeding gekregen. Hij is denk ik rond zeven maanden gaan doorslapen. Ik denk dat de omslag bij hem kwam doordat hij al snel enorme hoeveelheden vast voedsel ging wegwerken. Hij had toen 's nachts geen melk meer nodig.
Verder reageert mijn zoontje niet goed op enorme hoeveelheden melk van 200cc. Hij moet er enorm van boeren en spuugt vaak wat terug. Het grappige vind ik trouwens dat wanneer je je Kiki borstvoeding had gegeven, je helemaal niet had geweten hoeveel zij overdag dronk. Dan had je haar zonder nadenken waarschijnlijk gevoed. Misschien helpt dit om een beslissing te nemen? (overigens niet bedoeld op kritiek op flesvoeding, maar ik merkte dat ik me toen ik stopte met borstvoeding geven opeens druk ging maken over hoeveelheden, terwijl ik dat tijdens hey borstvoeden nooit deed).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Marleen

Marleen

24-07-2011 om 17:00

Ik zou wat geven

Hoi, ik heb geen ervaring met de fles, alleen met bv maar het lijkt me dat ze nog zo klein is dat 's nachts drinken heel normaal is! Als ze dit over een jaar nog doet zou ik me zorgen maken maar nu nog niet :) En dan lijkt het me voor haar en jou fijner om even wat te drinken en dan weer verder te slapen. Groetjes, MArleen.

liora

liora

24-07-2011 om 17:00

Regien

Lijkt me een goed plan om eerst te kijken of het helpt als je haar overdag meer geeft. En als dat niet helpt dan kun je altijd nog besluiten je over te geven en toch die fles 's nachts weer te geven.

Liora

Vic

Vic

24-07-2011 om 20:22

Doorslapen

Hier hoor ik vaak heel andere geluiden, maar in mijn omgeving slapen de meeste baby's na een maand of 3 toch echt wel door. Niet altijd heel lang, maar wel van 23.00 tot 06.00 uur. Tja, en van de week sprak ik een vriend wiens zoontje van 18 mnd. nog steeds om 2 uur 's nachts een fles krijgt. Lijkt mij meer een (onwenselijke) gewoonte dan noodzakelijk, maar ja.

Niet te zeggen

Aan de verhalen hier kun je al zien dat je er niet veel van kan zeggen. Volg je hart zou ik zeggen.
Tot een jaar of vier kwamen mijn kinderen nog 's avonds laat of 's morgens heel vroeg, soms allebei, voor een bekertje drinken. Daarna sliepen ze weer lekker verder. Daar heb ik nooit over ingezeten.

Moeilijk

Zojuist heb ik Kiki meer melk aangeboden maar ze blijft steken op 165, meer gaat er gewoon niet in. Ik neig er dus naar om vannacht een flesje te geven maar laat het nog even afhangen van de praktijk;-)

Massi Nissa

Massi Nissa

24-07-2011 om 21:29

Doorslapen

Hierboven wordt beweerd dat de meeste baby's met drie maanden toch wel doorslapen. Dat zou best kunnen, maar die van mij niet. Mijn dochter dronk altijd maar kleine beetjes en had dus gewoon honger 's nachts. Toegeven betekende na een kwartier weer lekker slapen voor alle betrokkenen. Leek mij wel zo handig. Zoon (4 mnd) heeft pas drie nachten van elf tot half zeven geslapen, maar heeft inmiddels de boel weer omgegooid en slaapt nu van acht tot half vier. Is niet zo erg, hij wil om half vier alleen een borst en slaapt dan zalig verder. Komt vanzelf goed.
Ik zou wel van alles proberen, gewoon om te kijken of het iets uitmaakt, maar er verder niet over in zitten. Ze gaat vanzelf langer slapen.
Groetjes
Massi

dc

dc

24-07-2011 om 22:26

Gezellig

Ik zie bij het zwemdraadje dat je op zoek bent naar quality time met Kiki. Nou zul je me vast gek vinden, maar ik vind het 's nachts juist zo knus, lekker laten drinken, knuffelen, samen met z'n tweetjes. Ik weet nog van de vorige 2 dat ik het best jammer vond toen ze gingen doorslapen (beide met 7 maanden, zonder wat dan ook te doen). Maar goed, ik word makkelijk wakker en slaap ook net zo makkelijk weer in.

Uitslapen

En dan om 7.00 uur op zaterdagmorgen een kind zijn yoghurt voeren. Daar kan geen uitslapen tegenop.:-)

100%mama

100%mama

25-07-2011 om 14:50

Overdag

voed ik strak om de 3 uur, maar in de nacht laat ik hem zelf komen nu. Ukkie hier (nu 3,5 wk) eet overdag tot de laatste voeding rond 00.00 90cc per fles en de ene nacht komt hij wel om de 3 uur (en krijgt dan ook zijn fles, want wakker=honger) en de andere nacht zit er 6 uur tussen. Vlg. de kinderarts hebben ze in de nacht geen voeding nodig als zijnde "nodig" dus kan je daar mee schommelen tenzij ze komen.

Praktijk

Afgelopen nacht heb ik niet gevoed omdat ze gisteren iets meer per fles gedronken heeft, met veel moeite. Om 4 uur kwam ze en hebben we dus 'gerekt' tot 7 uur. Komende nacht ga ik haar voeden op het moment dat ze
wakker wordt, kijken hoe dat bevalt. Wordt vervolgd.

liora

liora

26-07-2011 om 23:01

Benieuwd

Hoi Regien,

Ik ben benieuwd. Goed om de verschillende opties uit te proberen.

Goede nacht!

Liora

Nou....

...dat doe ik dus niet meer:-)
Vannacht Kiki om 4 uur de fles gegeven en om 6 uur sliep ze nog niet. Vervolgens heeft ze de fles om 8 uur nog niet voor de helft leeggedronken. Vannacht dus weer gewoon samen even wakker zijn.....zonder fles!

Regien

een ideetje is nog om je dochter in de laatste fles wat johannesbroodboompitmeel te geven. Dan is de laatste voeding wat dikker, zwaarder en wordt ze wellicht niet wakker voor een voeding. Of gewoon wat later. Ik zou trouwens niet in de midden in de nacht gaan liggen rekken, maar gewoon om zes uur wat geven, hoor als ze dan wakker wordt. Dan maar wat rekken overdag.

Vervelend dat ze na een fles om vier uur niet gaat slapen. Wie weet doe je het al niet, maar 's nachts verschoonden wij geen luier. Wordt een kind veel te wakker van.

groetjes van Purk

Afgelopen nachten

Nou, zowel voeden als niet voeden biedt niet de oplossing.
Gisterennacht heb ik wel de fles gegeven om 4 uur, waarna ze de fles om 8 uur bij lange na niet leegdronk. En na het voeden om 4 uur niet meer in een rustige slaap viel. Afgelopen nacht werd ze om 3 uur wakker en heb ik dus niet gevoed. Om half 6 had het lang genoeg geduurd en ben ik haar gaan voeden. Daarna nog kort even geslapen maar.....moemoemoe!
Vandaag drinkt ze al de hele dag haar fles niet leeg, wat daar dan toch de reden van is?? Ben benieuwd hoe het komende nacht zal gaan.
De tip van Johannesbroodpitmeel zal ik eens uitproberen!

Vic

Vic

28-07-2011 om 22:51

Dat is dan toch best lang?

Als je haar niet voedt gaat ze wel weer slapen tot half 6? Dan is dat toch best al lang vanaf 23.00 uur. Als je nou je man de late fles laat geven, en dan zelf wat vroeger gaat slapen, maak je zelf ook nog een beetje redelijke nacht.

Vic

Van 3 tot half 6 is het geen slapen meer maar woelen, ze is dan heel erg onrustig..

Vic

Vic

29-07-2011 om 12:16

Ik zou

Ik zou pas gaan voeden als ze ook echt gaat huilen. Kun je niet door het woelen heen slapen, desnoods met je hoofd onder het dekbed ;-) Slaapt ze al op haar eigen kamertje? Dat is ook een stuk rustiger natuurlijk, dan als ze naast je ligt te draaien en knorren.

dc

dc

29-07-2011 om 20:40

Woelen

Dat klinkt echt als een boertje! Dat heeft de mijne ook. Ik moet er echt uit en even met haar gaan rondwandelen, anders blijft ze onrustig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.