Babytijd Babytijd

Babytijd

Hulpvrager

Hulpvrager

16-03-2013 om 14:05

Update bv

Een aantal weken verder, tijd voor een update. Ik heb nu contact met een andere lactatiekundige en voel me door haar ondersteund. Zij houdt met haar adviezen ook rekening met wat voor mij haalbaar is. Mijn zoontje krijgt nu nog een mix van bv en kv, maar het voelt nu ontspannen. Ik vind het wel jammer dat ik eigenlijk met niemand over de bv-problemen kan praten, terwijl mijn netwerk best groot is. Iedereen vindt het eigenlijk wel tijd om te stoppen. Dus ik hang positieve verhalen op, want ik wil niet de hele tijd horen dat ik er gewoon mee moet stoppen. Als het even een worsteling is, voel ik me eigenljk best eenzaam, en dat met lieve (schoon)moeder, zussen en vriendinnen! Maar ja, misschien heb ik ook te veel gezeurd... Nog een vraagje: er is mij domperidon aangeraden om de productie te verhogen. Ivm bijwerkingen en de duur dat je slikken moet, twijfel ik erg. Iemand ervaring hiermee? Bij de oudste was het trouwens andersom: veel steun van directe omgeving, maar vonden anderen weer dat ik haar te kort deed (door de fles)... Ik denk niet dat je het goed kan doen...

dc

dc

16-03-2013 om 22:39

Jammer

Ik herken het wel trouwens. En dat zonder problemen. Zo rond een jaar stopte ik maar met het erover hebben behalve met een paar vriendinnen en hier. Ik ben net gestopt, na 22 maanden borstvoeding van mijn 3e (en laatste). Het is raar dat ik dat niet echt kan delen, want haast niemand weet dat ik nog borstvoeding gaf.

Ik heb nooit iets genomen om de productie te verhogen, dus daar kan ik je niet mee helpen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-03-2013 om 00:15

Herken het ook

Ik heb de jongste 3 jaar gevoed en werkelijk waar niemand wist dat. En de paar mensen die er wel vanaf wisten begrepen het eigenlijk ook niet echt. Ach, ik heb me altijd maar voorgehouden dat ik het vooral belangrijk was dat ik het begreep.

Op een gegeven moment wordt het ook echt een privezaak. Ik ga alleen de ochtend- en avondvoeding nog, dat ziet haast niemand.

Ook wel

Hier ook, zoon is 'pas' 18 maanden maar meestal nemen mensen, zelfs mijn eigen moeder, aan dat ik niet meer voed. Ieder voor zich hoor, maar ik vind het nog heerlijk en ben blij dat ik 1 hele trouwe voedingsbron heb voor mijn nogal grillige eter en drinker.

Productie ophogen heb ik nooit hoeven doen. Heb wel vaak borstcompressie gedaan zodat de melk er beter uitkwam en hij langer klokkend dronk. En tijdens periodes waar ik minder melk heb wisselvoedde ik, dus elke borst twee keer oid.

Sterkte.

Tijgeroog

Tijgeroog

17-03-2013 om 09:56

Bv moedergroep?

Misschien is er in jouw buurt een moedergroep van ouders die bv geven of een borstvoedingscafe. Vaak worden die georganiseerd door de VBN of de LLL, en dat is een goede manier om met andere moeders in contact te komen. Kijk eens op borstvoeding.nl en http://www.borstvoedingsforum.nl/viewforum.php?f=16.
Het borstvoedingsforum id sowieso een fijne plek om over bv te kunnen praten. En mocht je in de buurt van Tilburg wonen dan heb ik ook nog wel een luisterend oor.

Hulpvrager

Hulpvrager

17-03-2013 om 13:14

Dank

Wederom bedankt voor de reacties! In mijn woonplaats (niet in Noord-Brabant...)is geen bv café, maar kan er wel een keer een eindje voor rijden.

Domperidon

Ik las vanmorgen in de krant dat domperidon toch niet uit de handel genomen gaat worden. Er is sprake van een aantal doden na gebruik van dit middel. Maar er wordt nog onderzocht of het ook echt door dit middel komt. Tot die tijd zijn apothekers niet van plan het niet meer te verkopen. In mijn tijd kocht je het nog bij de drogist. Inmiddels (va 2009 las ik) is het alleen nog bij de apotheek verkrijgbaar.

Ik zou het zekere voor het onzekere nemen en het middel niet gaan gebruiken tot er meer bekend is.

En verder succes, sterkte en vooral plezier gewenst met het voeden!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.