Babytijd Babytijd

Babytijd

Asa Torell

Asa Torell

28-03-2012 om 09:41

Verstopping

Zoon van bijna 7 maanden is inmiddels aan wat vaste voeding begonnen (fruit, groente, liga, vlees). Daardoor heeft hij ook vastere ontlasting (was alsmaar nog heel dun met alleen bv) en nu heeft hij al zeker 4 dagen niet gepoept. Moet ik me daar al zorgen om gaan maken? Hij lijkt er niet echt last van te hebben, maar het moet er natuurlijk wel een keertje uit. En wat zou ik er tegen kunnen doen (behalve geen banaan meer geven)?

Masseren en lauw water

S'ochtends voor het ontbijt je baby bij je in bed nemen en dan even zijn buikje maseren, in kringetjes met de klok mee wrijven. Dan opstaan en een glaasje lauw water laten drinken, als hij dat lust tenminste. KLinkt misschien gek maar dat werkt echt. Ik deed het vroeger ook bij mijn kinderen en ik doe het ook wel eens bij mezelf als ik moeilijk naar de wc kan. Veel kinderen lusten geen lauw water, dan sla je dat maar over. Alleen de massage kan ook al helpen.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

28-03-2012 om 10:53

Ja, masseren

Masseren met de klok mee en kontje draaien: kind recht voor je leggen, bij de enkels met een hand vastpakken en zachtjes de heupen laten draaien, ook met de klok mee. Vinden de meeste baby's ook nog erg leuk.
Mijn kinderen hebben die verstoppingsfase ook gehad rond die tijd. Ik gaf dan extra water en inderdaad even geen banaan meer. Ze hebben er allebei nog steeds regelmatig moeite mee (met de stoelgang). Ik heb een beetje verstopte kinderen.

Iets minder enthousiast met de bijvoeding zijn?

Hoi Asa,
Ben je in één keer van volledig borst naar fruit,groenten,liga en vlees gegaan ? Ik zou me voor kunnen stellen dat de darmen van zoonlief daar even niet mee om kunnen gaan ;-)
Je kunt de bijvoeding wellicht beter wat geleidelijk introduceren. Melk (en dan het liefst moedermelk) blijft het hele eerste jaar de voornaamste voedingsbron (of zou dit moeten zijn). De rest heet niet voor niets BIJ voeding. Misschien kan je even een paar stappen terug doen en de bijvoeding wat minderer. Bijv. alleen groenten en fruit geven en de liga en het vlees nog even laten staan. Op borstvoeding.com kan je trouwens een leuk introductieschema vinden voor bijvoeding. De Rapleymethode is ook het overdenken waard. Ook daar kan je op borstvoeding.com het één en ander over lezen. Enne, die beker water van Mea lijkt me niet uitvoerbaar bij een kindje van zeven maanden en totaal overbodig. Gewoon wat vaker aan de borst en dan komt die poep vanzelf.
Groetjes G

Mea Proefrok

Mea Proefrok

28-03-2012 om 18:16

Galaxias

Zei ik beker? Persoonlijk geef ik water in een flesje en dat gaat prima ;-).

Asa Torell

Asa Torell

28-03-2012 om 22:10

Nou

Zoon drinkt zich gewoon nog suf hoor Galaxias, geen zorgen :-). s Nachts 2 of 3 x, overdag op het kdv nog altijd gewoon 500 ml en s avonds ook nog 2 rondes. En de bijvoeding is heel erg bescheiden als ik bovenstaand schema van een even oud kindje lees. We zijn nu een maand bezig en hij eet inmiddels 2 a 3 x per dag het een of ander, waarbij het dan telkens om hooguit twee grote-mensen-eetlepels gaat.
Maar ik zal het introductieschema op borstvoeding.com weer eens nakijken, dat is wel een goeie. Want aan het groeiboek heb ik naar mijn idee niet zo veel, die willen er zo snel van alles in proppen.

Asa Torell

Asa Torell

28-03-2012 om 22:40

Reva en mea

Ik ga masseren, bedankt voor de tip!

Asa Torell

Asa Torell

28-03-2012 om 22:41

En galaxias

hoewel ik dus volgens mij nogal rustig aan doe is het natuurlijk evengoed best mogelijk dat het toch teveel is voor de darmen van zoon. Ik houd het zeker in de gaten.

Mea

Ik vergiste me. Reva had het over een glaasje water.
Overigens vind ik het een beetje vreemd idee als je je kind gewoon aan kunt leggen om dan water te gaan geven.
G

dc

dc

29-03-2012 om 08:22

Water

Ik heb altijd aangehouden dat als er warm eten in gaat, dat het dan ook tijd wordt voor een slokje water op z'n tijd. Geen zin om kind uit stoel te hannessen om af en toe een slokje borst te geven aan tafel ;-)

Mijn dochter at trouwens bij 7 maanden al hele maaltijden weg, zonder darmproblemen. Maar goed, ze was ook al een paar maatjes groter, en vaker aanleggen is altijd een goed idee.

Geheel ot, er komt een spin bovenop m'n bureau lopen, whaaa!

Glaasjes water

Ja, dat glaasje water is van mij. Ik bedoel overigens niet dat een baby een beker water leeg moet drinken. Dat lijkt me voor de hand liggend.... Ik gaf het overigens op een theelepel. Beetje lauw water in een glaasje en dan met een theelepeltje voeren tot ze niet meer wouden. Mijn oudste kon trouwens met een maand of 7 al uit een tuitbeker drinken (met wat hulp) Die kreeg het dus uit de tuitbeker.

Lauw water op de nuchtere maag kan helpen als je moeilijk kunt poepen. Het is een heel simpel huismiddeltje en ik zie er geen kwaad in voor een baby van 7 maanden.

Fiorucci

Fiorucci

29-03-2012 om 15:34

Over masseren

Wat bij mijn kinders hielp: heel zachtjes de voetzolen masseren, was een tip van de yogajuf. Het helpt!!

Orthiflor

Je kunt ook orthiflor junior geven aan je kindje als er ondanks aanpassingen in de bijvoeding (niet te veel en niet te snel introduceren) toch wat problemen met harde ontlasting blijven. Dat werkt ook goed bij harde poep.
G

Primavera

Primavera

29-03-2012 om 19:17

Natuurlijk kan een baby wel uit een glas of beker leren drinken

Uit mijn ervaring kan ik zeggen dat het juist prima lukt om een nog jongere baby uit een beker of glas te leren drinken. Vooral bij borstbaby's, die zuigen namelijk niet maar happen om de rand en als je dan vervolgens de beker een beetje schuin houdt zodat het water in de mond komt, dan hebben ze het kunstje vrij snel door.
Ik vond het een stuk handiger dan met een lepeltje en uit de fles hebben ze helemaal nooit leren drinken. Alle vier de kinderen hebben trouwens een fase gehad waarin ze weinig tot niet poepten. Meesatal zodra ze wat bijvoeding kregen. Zolang ik geen harde darmen in het buikje voelde en de baby verder vrolijk en allert was, maakte ik me daar niet al te veel zorgen over. Na een tijdje ging het vanzelf weer over en hadden ze na een week of 3 weer zulke volle luiers dat het tot aan hun zat.
Groeten Primavera

Asa Torell

Asa Torell

01-04-2012 om 22:11

Braaf aan het masseren

maar het blijft aardig vastzitten op het moment, hij heeft wel ontlasting maar niet zo veel en behoorlijk stevig. Ik doe wel rustig aan met het vaste eten. Afwachten maar (zolang hij verder opgewekt blijft) of het vanzelf weer wat beter gaat de komende weken. En de lauwe slok ga ik nog proberen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.