Babytijd Babytijd

Babytijd

Berber.

Berber.

27-10-2008 om 09:12

Voedingsadvies (hulp) nodig

Hallo,

Ik ben moeder van een ex-premature (33 wkn) tweeling van een half jaar oud. Op dit moment krijgen zijn allebei nog een avondvoeding rond 22.30.

Hoe en wannneer kan ik terug gaan naar vier voedingen?
Ze wegen nu 5700 en 6400 gram.

Groeten,
B.

marie

marie

27-10-2008 om 09:36

6 kilo

Hallo
Mij is altijd verteld dat een baby vanaf 6 kilo de nacht (12 uur) door mag slapen. Onze meiden deden dat vanaf 3 maanden, toen waren ze 6 kilo.
Ze gingen toen wel meer drinken tijdens de andere voedingen trouwens - van 5 x 200 cc naar 4 x 230 cc.
Ik weet dat er ook babies zijn die aan 4 x 200 cc (180+poeder) genoeg hebben, dat is dus iets om uit te proberen.
Succes

Juliëtte

Juliëtte

27-10-2008 om 11:42

Overleggen met ka

Hi Berber,

Ik zou dit bespreken met de kinderarts of met het CB als je daarin vertrouwen hebt.

Je kindjes zijn nog steeds prematuur ;-) ook al zijn ze uit het ziekenhuis en nu een aantal maanden verder. Je kunt ze nog niet vergelijken met op tijd geborenen qua voeding.

Ik zou dus niet van de voedingsadviezen van hier afgaan maar echt even overleggen met de kinderarts.

Liefs
Juliëtte

Juliëtte

Juliëtte

28-10-2008 om 10:07

En?

heb je al iemand gesproken ?

Wij mochten met 6 mnd idd over op nummer 2 maar hebben dit wel in overleg gedaan. Qua vaste voeding zijn we later begonnen en hebben we rekening gehouden met de gecorrigeerde leeftijd, dit ivm de darmpjes.

Succes.

Juliëtte

Juliëtte

28-10-2008 om 14:12

Antwoord

Wat vervelend dat je niemand te pakken krijgt ! Bij ons was de follow-up van de dames in het Ikazia en die hebben een supervriendelijke poli waar je of iemand direkt kreeg of diezelfde dag werd teruggebeld.

Euhmm terug naar 4 voedingen. Ik weet het niet meer exact, volgens mij rond de 5 mnd ofzo. Maar niet zonder slag of stoot. De ene dame groeide en bloeide maar vond eten wel lekker..qua gewicht en groei kon ze makkelijk met minder voeding toe dus dat hebben toen cold-turkey gedaan (na overleg met ka).

De andere dame was altijd al een lichtgewichtje, veel zorgen maar vooral een eigenwijs.. zij 'moest' meer drinken maar dat weigerde ze gewoon. Dus die dame had zelf bepaald dat er een fles af ging. Tegen de wensen van de experts in maar ja als je het er niet in krijgt ....

Over kdv, ik heb de eerste jaren niet gewerkt. Ik werk pas sinds begin dit jaar en toen zijn ze dus (bijna 3) voor het eerst gegaan. Ik weet ook niet wat raadzaam is, zeker in jullie situatie met het ene mannetje..ze pikken natuurlijk elk virusje op de eerste tijd op het kdv.

Aan de andere kant, voorkomen kun je het toch niet. Er komt ook genoeg het huis binnen via de oudste natuurlijk (en jezelf/man en bezoek), je komt ws zelf ook met de boys op school (heerlijk al die snotterende kleuters/leerlingen die aan je beebs zitten te plukken!) dus ja afschermen lukt ook niet.

En ter illustratie: niet naar kdv of opvang en met 13 mnd lag de eigenwijze dame van de 1e alinea ;-) met fikse longontsteking in het ziekenhuis ..

Sterkte met je overwegingen..

Hier ook ex-prematuur

Vincent heeft tot 3 weken terug 6 voedingen gedronken. Nu zit hij op 5 voedingen van ± 160 ml. Hiervan drinkt hij niet altijd alles op. Hij krijgt al vanaf zijn geboorte afgekolfte melk.

Advies van mijn kinderarts mocht ik op kv overstappen:
zeker t/m 6 maanden gecorrigeerde leeftijd nutrilon 1 oid.
Vanaf die tijd kijken hoe het kind eet en drinkt. In nutrilon 2 zitten minder calorieën en als het weinig hapjes ernaast lust vond zij dat ik beter iets langer nr 1 kon geven.
Naar het cb zou ik nooit luisteren. Die geven wat mij betreft te wisselende adviezen en snappen soms niet eens waar ze over praten. Kijk vooral naar jouw kinderen en probeer het desnoods. heb ik ook gedaan en ze geven vanzelf aan als ze het er niet mee eens zijn.

Succes,

Angela

Berber

Hij is van jan 2008 en is nu dus 9,5 maand na zijn geboorte. Aangezien hij zich met heel veel dingen vanaf zijn uitgerekende datum werkt corrigeren wij hem standaard 10 weken (2 maanden voor het gemak) en is hij dus bijna 7,5 maand.

Twee weken terug naar het cb geweest. Hij was 67,5 cm en 6690 gr. Dat laatste vonden ze te licht maar ik weet dat hij net een groeispurt had en dat hij dat een paar dagen later inhaald. Dat heb ik gemerkt, want in dat weekend at hij in ene meer. Hij is geen grote eter en drinker. We kijken gewoon per dag waar hij behoefte aan heeft.

Zag ook dat jij vroeg of ze naar een creche of gastouder kunnen of mogen. Antwoord van de ka destijds. Kijk hoe hij zich ontwikkeld. Het eerste half jaar het liefst zo min mogelijk. Daarna kan het mits hij niet in een grote groep terecht komt. Het kwam er in het kort op neer dat een kleinschalige creche met een aparte babygroep of een gastouder de voorkeur verdienen tov de grotere groepen. Vincent gaat twee dagen (dinsdag en vrijdag) en is niet mer ziek als dat hij anders zou zijn geworden dankzij zijn grotere broer die naar school gaat en ons allen "verblijdt" met allerlei verkoudheidsvirussen ed.

Mocht je nog meer vragen hebben en ik antwoord niet kijk dan evt in het jan-feb-mrt 2008 draadje op gezellug. Daar ben ik vast wel te vinden.

Angela

Kan evt ook inenten

tegen het RS virus kunnen prematuren zich ook iedere maand in laten enten bij het ziekenhuis. Niet ieder zh is er voorstander van en de resultaten zijn wisselend, maar het kan wel. Ik weet alleen niet meer hoe het heet. Ik heb zelf besloten Vincent daar niet aan mee te laten doen. Hij heeft al genoeg met cb, audiologisch centrum (slechthorendheid), fysiotherapie (voor ontwikkelingspoli) en ontwikkelingspoli.

Angela

Kdv.

Vincent is in juni 1 dag gegaan en vanaf augustus 2 dagen. Ik moet zeggen dat het fantastisch gaat. Hij ontwikkelt zich als een lieve baby en lacht en slaapt er goed (OK niet altijd). Eten en drinken doet hij het liefst bij 1 favoriete juf die helaas voor hem eind dec met zwangerschapsverlof gaat. gelukkig voor hem hebben ze ook lieve vervanging die al vanaf dat hij er is er is (dus 3 leiding voor max 9 babies (zie je helaas niet vaak).

Angela

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.