Babytijd Babytijd

Babytijd

Wasbare luiers

Beste allemaal,

Ik denk erover om voor mijn nieuwe aanwinst (nu bijna 6 maanden) van wegwerp luiers over te stappen naar de uitwasbare soort.
Na me helemal suf te hebben gelezen weet ik het nu al helamaal niet meer.

Wie heeft er ervaring mee en tips wat nodig en handig is?

Fransien

Fransien

19-07-2012 om 11:49

Niet te moeilijk doen

Hier 4 kinderen in het katoen (gehad).
Ik had gewone oogjesluiers, die hele goedkope vierkante doeken, met een veiligheidsspeld en een overbroekje. Bij mij is het wel belangrijk dat de overbroekjes van goede kwaliteit zijn, anders moet je werkelijk continu alle kleren verschonen, dat is het nadeel. Bij babywalz hebben ze goede. Je hebt een emmer met deksel nodig (Blokker bijvoorbeeld), liefst meer dan 1. Ik sorteer altijd de plasluiers en de poepluiers, de poepluiers gaan in een aparte emmer en als die vol is gaat er een schep biotex op en flink wat water, dagje later met een serie plasluiers erbij wassen en klaar ben je, spoelen niet nodig. Plasluiers gingen gewoon bij de eerste de beste witte was (voor luiers is 60 graden genoeg, kookwas niet nodig). Ik had altijd al een bovenlader en dat was bij ons echt ideaal, je kiepert de emmer zo leeg in het ding, bij de poepluiers even het water afpompen, en je hoeft er niet aan te zitten, ook ik ben niet zo'n fan van met m'n handen in de poep. Verder scheelt het je een hoop als je inlegvelletjes gebruikt, houdt de billetjes droger en kun je de meeste poep zo in de prullebak mikken. De hema had die inlegvelletjes altijd, tegenwoordig bestel ik ze bij de babywalz.
De mooie klitteband voorgevormde luiers, die heb ik ook wel eens gehad (2e hands marktplaats), maar dan heb je er per maat zoveel nodig, en ze zijn zo duur, dat vond ik zonde van mijn geld om in grote hoeveelheden te kopen.

marjanne

marjanne

21-07-2012 om 09:02

Katoen

Mijn kleinzoon draagt al 15 maanden katoen en mijn dochter is erg tevreden.
Ik vind de voorgevormde klittenband en drukknoop luiers veel handiger dan de luierdoeken die ik zelf gebruikte.
Er is zelden lekkage, ook 's nachts niet
Zij heeft veel info van via de site http://www.dragen-en-voeden.nl
Hier is ook een gebruikersforum

Talitha

Talitha

28-04-2014 om 16:50

Wasbare luiers

Ben helemaal voor het gebruik van wasbare luiers! Goed voor je kind en het milieu. Ons kindje had veel last van huidirritaties. Na het gebruik van wasbare luiers heeft ons kindje daar geen last meer van gehad. Wij hebben zijn opzoek gegaan naar een goedkope wasbare luier en zijn uitgekomen op (link verwijderd door forumbeheer) en zijn daar heel tevreden mee.

Juno

Juno

28-04-2014 om 17:37

Hydrofiel

Ik denk dat kind van TO inmiddels uit de luiers is, maar ik gebruikte altijd hydrofiel luiers. Het voordeel is, dat ze maar in één afmeting te koop zijn en door te vouwen krijg je de goede maat. Inderdaad een inlegvel van de Hema, dichtmaken met een verbandkrammetje of schilderstape en een strikslip er om. Zorg wel dat de luier niet uitsteekt, anders worden de kleertjes alsnog nat.
Zonder bovenlader is het niet zo'n feest, toen ik bij een volgend kind een voorlader en ik al snel weer in verwachting was ben ik overgestapt op wegwerp.

wasbare luiers

ik gebruik ook wasbare luiers! werkt prima. je kunt op (verwijderd door forumbeheer) een vrijblijvende afspraak maken met een consulent die je allerlei voorbeelden kan laten zien. dat hebben wij zelf ook gedaan en hebben voor de (verwijderd door forumbeheer) gekozen.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden