Home » Forum » Auto kado tips 2e verjaardag gevraagd

Auto kado tips 2e verjaardag gevraagd

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Auto kado tips 2e verjaardag gevraagd

het is ongelovelijk maar mandarijntje wordt al weer 2 jaar over 2 maanden (dit jaar is echt om gevlogen, wat heb ik eigenlijk gedaan afgelopen jaar, gewoon druk geweest met alles blijkbaar.., jemig, ze is alweer bijna 2, ongelovelijk, voor mijn gevoel is ze er nog maar net).

Nu speelt mandarijntje momenteel graag met auto's en dat is iets wat we niet kennen van de oudste. Dus nu zit ik te denken om een typisch jongens ding te kopen. Wat zijn nou echt leuke auto dingen ? Ik denk dat ze een garage misschien wel leuk vindt, waar dan auto's van afrijden, die beweging vindt ze misschien wel leuk.

Graag toppers op het gebied van auto's dus gevraagd.

Verder wil ik een verfschortje kopen van barbapapa (opstrijk ding op de markt en dan simpel schortje kopen oid) want ze is gek op barbapapa en verven.
http://www.intertoys.nl/speelgoed/little-people-garage-590185.html

Wordt daar nou veel mee gespeeld voor langere tijd ?

Vertigo
In onze familie

Is de fisher price garage een standaard uitrusting :)
Je kunt er namelijk zoveel mee verzinnen, ook met andere autootjes, poppetjes enz.

Mijn 2 jarige speelt nu vooral met kleine autootjes op een ikea-speelkleed met wegen erop. Garage ernaast, helemaal goed.

Wat leuk trouwens dat je dochter van wielen houdt! Ze heeft vast al een loopauto of fietsje?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Limi
Straatpuzzel

Hier zijn de straatpuzzels meer geliefd dan de garages. Het is een doos met grote puzzelstukken waarmee je steeds andere straten kunt leggen.

Misschien hangt het er wel van af hoe er met de auto's gespeeld wordt. Mijn zoontje is erg van de files, rijtjes en parkeren. Op zo'n hellingbaan van een garage kan hij niks parkeren.

Manda Rijn
Dank voor de tips

ze maakt geen rijtjes (zoals mijn neefjes wel doen en deden), ze vindt het leuk om auto's van de glijbaan af te laten rollen en ze hebben op de creche een grote auto waar je ook op kan zitten, die vindt ze ook leuk maar die hebben ze daar al.

Ik denk dat ze een speelstraat niet zo leuk vindt, straten zegt haar dus niet zoveel. Ik denk dat ik die little people garage doe van fisher price of iets vergelijkbaars waar auto's af rijden.

ze heeft al 3 soorten fietsjes. De driewieler (laatst 2e hands gekocht) heeft geen bakje meer achterop en een kapot trappertje en dat blijft ze storend vinden dus ik kan ook nog een nieuwe driewieler kopen.

beide opa's en oma's willen altijd wel iets van 50 euro uitgeven dus ik kan 3 grotere dingen bedenken. We hebben al een aquaplay en een watertafel (beide groot succes).

dc
Garage!

is heel leuk en is veel mee gespeeld. Zorg wel dat het een stabiel ding is. Bij de onze kunnen ze er echt op staan.

Of een automat, maar die is leuk om op te spelen, maar niet echt om mee te spelen zeg maar.

Doe niet zo'n domme racebaan, die zijn echt zo stuk!

dc
Little people

Daar vind mijn autospelende zoon niets aan, dus ik zou nee zeggen.

Sahara
Ook net twee

Mijn jongste zoon is een paar dagen geleden twee jaar geworden.

Succes bij hem zijn auto's van playmobil 123 (vooral de bus). Ook vindt hij duplo cars leuk. Little people vindt hij helemaal niet leuk. En hij houdt ook niet van die grote auto's voor buiten in de zandbak of zo.

Hij houdt ervan om aanhangers aan auto's te hangen en van alles met de auto 's mee te nemen. Daarom is de bus ook zo'n succes. En de tractor vam 123 ook.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

rozenstruikje
Plantoys

Hoi Manda,

Ik heb deze garage gekocht voor jongste toen hij twee werd.
http://www.spelmaterialen.nl/shop/6227-plantoys-garage-plantoys-p-157.html
Het is een houten garage met een rood randje. HIj speelt er graag mee, maar zoals met alles met mate. Hij heeft geen lievelingsspeelgoed of speelgoed-toppers.
Maar ik vind deze garage prachtig in mijn huiskamer vergeleken met plastic multicolor. En dat is ook wat waard toch?
Oh ik moet je wel echt vertellen dat de lift heel irritant ratelt, en dat vindt mijn zoontje gelukkig ook dus die gebruikt hij niet zo vaak. En mocht je hem online bestellen, dan arriveert hij plat en moet je hem zelf 'bouwen'. Toch vind ik het een aanrader!

Rozenstruikje

Manda Rijn
Het is allemaal lelijk

of iig niet passend hier bij mijn woonkamer, houten speelgoed vind ik per definitie niet mooier dan kunststof, er moet vooral leuk en veel mee gespeeld worden en dan gaat het na een tijd weer de deur uit als ze er te groot voor zijn. Rond hun 5e gaat het meeste speelgoed naar hun eigen kamer, dan is de woonkamer weer speelgoed vrij.

ik ga nog eens kijken bij wat speelgoedwinkels voor inspiratie, ik zal haar mee nemen dan kan ik kijken waar ze zelf lang bij blijft zitten.

rodebeuk
Manda

Mijn ervaring is toch echt (eigen jeugd en jongste die met auto's speelt) dat kleine auto'tjes het fijnste zijn en dat daar verder ook niet veel parafernalia bij nodig zijn. Als ze maar kunnen parkeren.

Zo'n hooglader van Siku vind ik mooi, kunnen zes kleine auto's in/op.

Hier een hyperoma (zie draadje boven) dus als ik zei dat ze het meest met kleine auto's spelen koopt ze verjaardag na verjaardag van die joekels van 30 cm en 60 euro. Die liggen boven de doos en moeten er iedere keer vanaf (ik zet ze altijd ergens anders maar ze landen telkens weer in de kleineautobak) gegooid worden omdat de stumpers toch weer voor de kleine auto's gaan.

Ik zou dus even bij Siku kijken, en een paar mooie degelijke auto's in 1 schaal aanschaffen. Of zo'n hooglader.

PS We hadden een garage maar die vangt vooral heel veel stof. De lift is wel leuk, die ging helaas kapot voor 2de was geboren. Verder gooide oudste de hele liftschacht vol met kleine auto's en ging hij ze er daarna uithengelen met een pannekoekenmes uit de keuken.

Mayte*
Hahaha, dat herken ik rodebeuk

Hier wordt ook standaard de liftschacht volgegooid. Alleen het pannenkoekenmes komt er hier niet aan te pas.
Verder helemaal met je eens dat kleine, metalen autootjes veruit favoriet zijn. Al die leuk bedoelde little people autootjes lijken waarschijnlijk niet genoeg op echte auto's. Favoriet zijn ook de kleine metalen politieauto en ambulance (de grotere plastic varianten worden met de nek aangekeken).

Zondagskind
Garage

Hier voor 2e verjaardag zoon. Groot succes en na dik een jaar nog steeds. Dochter van 1 is ook een wielenmeisje en speelt ook heel graag met de garage. De glijbaan is inderdaad cruciaal en de auto,'s moeten klein en van staal zijn. Verder succes hier met playmbobiel vooral de bus met laadbak voor de koffers. En de roze of gele bus van little people wordt ook goedgebruikt (vooral als vervoermiddel van alle kleine auto,'s) die naar de garage worden vervoerd.

verstuurd met IPhone

AnneJ
Plastic garage

Ging hier mee in bad. Eindeloos gingen de autootjes van de glijbaan af. Het was een soort parkeergarage met een paar lagen en rijbanen.

Overigens kreeg dochter als peuter ook van oma een schattig rieten babywagentje met houten wielen. Daar heeft ze nog jaren de poes in rond gereden onder een dekentje. En ook de babyborns deden hun intrede. Die ze dan borstvoeding gaf omdat ze dat zelf ook nog kreeg. Ach peutermeisje... zo lief.

Manda Rijn
Fisherprice little people bus gekregen

van mijn zus, ding is meer dan 10 jaar oud maar heel erg leuk, Mandarijntje is er helemaal weg van, deurtje open en dicht, alles erin en dan rijden. Oh leuk, een kind wat met auto's speelt, zalig dan kan ik mij nu volledig storten op autospeelgoed !

En aangezien die little people bus er nu toch is ga ik lekker die little people garage kopen.

Tijgeroog
Opmerking

De lp bus past niet in de lp garage. :-) Maar ze hebben hier met beiden ook veel plezier, dus een goede aankoop.

Massi Nissa
Ha, die bus

Die Little People schoolbus heeft onze zoon als geboortecadeau gekregen van mijn schoonzussen, samen met het vliegtuig. En wie speelt er al dagenlang met die bus? Juist, zijn zus van vier ;-).
Helemaal eens trouwens met de poster hierboven die zei dat kleine metalen autootjes beter zijn dan die plastic babydingen.
Groetjes
Massi

ayla
Hier

ook een garage maar er wordt weinig meegespeeld, hoogstens worden de auto's in de liftschacht (ja hier ook) gegooid. Hij wil voornamelijk kleine metalen auto's, de grote vindt hij helemaal niets aan.
Little People heeft hij nooit meegespeeld, ik heb alles al snel via marktplaats verkocht.
Wat wel een hit is is zijn houten trein, daar speelt hij al jaren mee

kootje72
Boerderij

Hier is al jaren een boerderij DE topper, compleet met dieren, hekken en natuurlijk trekkers en karren. Die dieren en hekken enzo zijn dan ook helijk leuke cadeautjes voor bezoek om te geven want daar kun je niet genoeg van hebben. Fijn e verjaardag alvast

Groetjes Kootje

kootje72
Was te snel

helijk=gelijk

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.