Home » Forum » Stom geboorteaangifte

Stom! Geboorteaangifte

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Regien
Stom! Geboorteaangifte

We zijn "vergeten" om de tweede naam van onze dochter te laten vermelden op haar geboorteaangifte. Kan dit nog???
Ga me nu aub niet vertellen hoe stom ik heb kunnen zijn om zoiets essentieels te vergeten....i know!

Egel
Nee

Nee dat kan niet meer. Ze heeft die tweede naam dus niet.
Je zou wel een procedure kunnen starten, aanvraag doen, etc. Kost wel veel geld.
Jammer!

Temet
Nee, helaas

Nee, dat kan niet meer, als je wilt dat je dochter die naam officieel krijgt zit er niets anders op dan een procedure voornaamswijziging te doen. Kost enkele honderden euro's (uit mijn hoofd zo'n 290 griffierecht en de kosten voor het werk van de advocaat. Het is trouwens weinig werk, dus zo'n advocaat kan in principe met een paar uurtjes wel klaar zijn).

Het is wel de moeite waard even na te vragen of de rechtbank in kwestie (de rechtbank van het arrondissement van de geboorteakte) niet moeilijk doet. Amsterdam wijst alle verzoeken vziw toe, mits niet te bizar, maar niet alle rechtbanken zijn zo soepel.

Maar ben ik nou zo in de war, ik meende mij te herinneren dat jouw dochter uit China komt? Of haal ik twee forummers ernstig door elkaar?

Groeten,

Temet

elsje78
Hier

Was mijn voornaam verkeerd geschreven, letter vergeten. Toen ik 12 was is dat veranderd, volgens mij bij kantonrechter. Kostte wel geld maar niet zoveel als hierboven...

Komt meer voor dus

Regien
Gelukkig!

Dat ik niet de enige ben, elsje78!
Ik ga eens onderzoeken wat dat kost hier in Bels!
Temet, nee mijn dochtertje komt niet uit China maar uit mijn eigen buik! (wat een groot wonder!!)

Rafelkap
Buurmeisje

Allereerst gefeliciteerd met je dochtertje! Bij mijn buurmeisje was haar tweede naam abusievelijk verkeerd gespeld, haar ouders hebben verschillende nationaliteiten en zo kan er zo maar een grote vergissing ontstaan :-) Deze buren gaan het nu een jaar later wel regelen, al kost dat wat. Je bent zeker niet de enige. Als je het tenminste echt zo belangrijk vindt, anders zou ik het zo laten.

Regien
Rafelkap

Bij ons is het ook een jaar geleden, bedankt voor je felicitaties!
Weet jij toevallig waar ze begonnen zijn met regelen?

Vic
Goh

Ben je er nu pas achter gekomen dat jullie de tweede naam zijn vergeten? Ik zou het erbij laten, gevalletje jammer, en dan heeft ze maar 1 voorletter. Mijn nichtje heeft ook een 'verkeerde' tweede naam. Het was de bedoeling dat ze vernoemd zou worden naar haar oma, maar toen bleek dat zwager de naam van zijn moeder fout had (die laat zich afgekort noemen, en dit was de officiële naam). Zelf heb ik bij mijn jongste getwijfeld tussen de naam met en zonder streepje ertussen. Achteraf bezien was mét wel leuk geweest, maar nu is het zonder ;-)

Rafelkap
Regien

Ik heb geen flauw idee maar zal dinsdag even informeren.

Temet
Bels

Sorry, Regien, zat ik er helemaal naast. Maar jij zegt 'hier in Bels' - en nou zal ik er weer naast zitten vrees ik, maar bedoel je dat je in België woont? Dan slaat (ook de rest van) mijn eerdere verhaal nergens op, want dat gaat over Nederland, en ik heb geen sjoege hoe onze zuiderburen dat geregeld hebben.

Groeten,

Temet

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.