Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Griekje

Griekje

01-07-2009 om 12:03

1 warme peuter, 1 achtertuin

Wat doen jullie om af te koelen met dit warme weer? Natuurlijk het badje en eindeloos plantjes water geven, maar ook dat gaat vervelen na een paar dagen. Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo happy wordt van op pad gaan als het zo warm is, dus ik wilde eigenlijk (maar weer) lekker thuis blijven. Peuterdochter is vandaag alleen, broer is op schoolreisje. Hebben jullie wel inspiratie en hoe koel je af?

Groetjes, Griekje

Heb

heb je iets van een soort plassen, meren in de buurt? kleine strandjes? En anders lekker naar de bossen? Is ook erg lekker verkoelend.
en tja hier spelen met de tuinslang, badje voor de kids, en indd lekker smeren met water. Ze moeten toch op 1 of ander manier afkoelen?
succes

Linda99

Linda99

01-07-2009 om 13:25

Op stap

Het handigste is 's ochtends lekker op stap, fietsen, boodschappen of wat dan ook. En dan 's middags: in badje, waterpistooltje, natte voetstappen door de tuin maken, bellenblazen, ijsje eten, koude druiven eten. Dag is bij ons altijd zo voorbij.

Griekje

Griekje

01-07-2009 om 16:00

Ach ja

De dag krijgen we ook wel om, ik was alleen benieuwd of er moeders/vaders waren die een leuk afkoelidee hadden waar wij nu net niet op kwamen. Maar heel herkenbaar wat jullie schrijven, inderdaad, 's ochtends even de deur uit, 's middags lekker met water en een ijsje in de tuin. Helaas geen fijne waters of strandjes in de buurt, anders was dat ook een goed plan geweest.

Bedankt, Griekje

Rafelkap

Rafelkap

01-07-2009 om 19:41

mijn kinderen spelen ook graag binnen, dus als ze buiten even uitgespeeld zijn gaan ze binnen met lego spelen (meestal), dan doe ik even de openslaande deuren en gordijnen dicht, dat scheelt weer. Willen ze weer naar buiten, dan mag dat natuurlijk.
Ik denk dat ik morgenmiddag een badje opblaas (als dat lukt), ik heb nog een heleboel ballen, die gooi ik er allemaal in. Het is alleen wel een gedoe om jongste (2 1/2) in te smeren met zonnebrandolie, vind hij niet leuk..
Wat ik ook wel doe is een emmer water en een grote kwast; ga de muur maar verfen.

Goed idee

Rafelkap van die emmer water en kwast! Ga ik morgen meteen doen.
Hier wel water in de buurt, maar zoals je kunt lezen in nieuwe huishouden was dat vandaag niet echt een denderend succes ):

Ayanna

Ayanna

01-07-2009 om 22:25

Hier

zijn we 's ochtends actief en op het heetst van de dag blijven we binnen. Lekker koel, alle gordijnen dicht, beetje spelen met Lego enzo. Na het eten worden we weer actief buiten...

Hier

hebben we de watersproeier (zo een die heen en weer gaat) op lage stand gezet en dat was dolle pret. Plantjes water geven met de plantenspuit (en elkaar nat spuiten) is ook een groot succes.

Rafelkap

Rafelkap

03-07-2009 om 13:33

Sharon

Ik had het ook maar van dit forum hoor :-)
Aquaplay lijkt me erg leuk, maar de jongens (2 1/2 en 4) vermaken zich ook gewoon met een teiltje water en een schepje/leeg flesje shampoo)

Aquaplay

lijkt me ook erg leuk. Of zo'n water en zand tafel van Little Tikes, maar mijn hemel wat is dat duur!
Ik ga eens kijken bij Wibra naar dat ding waar pandia het over heeft.

Rafelkap

Rafelkap

03-07-2009 om 18:18

Aquaplay

Ik denk dat zo'n aquaplay leuker is als onze kinderen iets groter zijn. Voorlopig hebben we toch geen ruimte in de schuur en is een babybad met emmertjes, lege shampooflesjes nog steeds het einde. Maar het lijkt het wel leuk hoor, bootjes en sluisjes en water!

Nienke*

Nienke*

05-07-2009 om 16:29

Waterplay

Wij hebben waterplay ( goedkopere versie, lijkt sprekend op aquaplay) toen onze kinderen 4 en 1 1/2 jaar oud waren. En wat hebben ze er veel mee gespeeld op de camping/ tuin. Nu is zoon 8 en speelt er heel soms nog mee. Maar tot zeker 6/7 jaar is het erg leuk.

Tango

Tango

05-07-2009 om 16:55

Wader

Wij hebben een eenvoudige haven van Wader, je hebt hier ook autowegen etc. van. Destijds gekocht voor 25 euro compleet met boten, hijskraan, auto's, sluisjes en watermolen. Tangodochter was toen 2 jaar. Inmiddels zijn we 6 jaar verder. Ieder jaar staat hij weer in de tuin. Tangozoon van 4 speelt er nu voornamelijk mee, bijna elke dag. Tangodochter combineert het soms met haar playmobil. Zeker geen miskoop geweest.

Jullie raden mijn gedachten

Was er intussen achter gekomen dat er goedkopere versies op de makrt zijn van auquaplay.
Ik wilde net de vraag stellen of die bevallen. Ja dus.
Daar ga ik dus maar's naar op zoek. Jongste wordt as zaterdag 2, lijkt me een leuk kado!

Perfect pelle!

Ziet er erg leuk uit en inderdaad geschikt voor een 2-jarige.
Heb ook wel goede ervaringenmet wader, is betaalbaar maar goed spul.

Asa Torell

Asa Torell

06-07-2009 om 13:42

Hier ook succes zo'n aquaplay

En inderdaad ook al voor jongste, net 2 (van haar is het ding ook). Fijne verjaardag alvast Sharon!

Wat ik heb besteld

Ik heb deze net besteld. Lijkt me heel leuk voor een 2-jarige:
http://www.joppa.nl/speelgoedwinkel/buitenspeelgoed/waterbakken/wader-toys-80000-waterbaan.html
Valt me op dat je vaak leuker speelgoed via internet kunt bestellen dan in de winkel kopen.
Ik denk dat haar broers hier ook wel raad mee weten ;)

Dank je Asa!

Rafelkap

Rafelkap

06-07-2009 om 19:28

Nou dames

ik ben gezwicht. Eind van de week ook zo'n watergeval hier in de tuin.

Ideaal zo'n aquaplay (of kloon)

Hier is de aquaplay ook een enorm succes. Zoon 1 had al een kleine baan, zeg maar een 8-je met aan een kant een sluis en toen zoon 2 één was hebben we er nog een stuk bijgekocht om ze aan elkaar te koppelen tot een reuzenbaan met 2 sluizen (om ruzie te voorkomen!). Superleuk. Het ideale vind ik dat ik ook wel even kan weglopen om de was op zolder in de machine te stoppen oid. Een peuter kan echt onmogelijk zijn hoofd in de baan stoppen en verdrinken. Dat risico vind ik met een babybadje best reëel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.