Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-02-2010 om 13:58

13 maanden en een beetje lui:-)

Hallo,

Onze zoon is 13 maanden en is erg goed in kruipen. Hij is echt enorm snel, schiet als een raketje door de kamer om de boel op zijn kop te zetten. Maar staan en lopen doet íe nog niet. We zetten hem wel eens op zijn voetjes maar dan gaat hij gauw weer zitten.
Om me heen zie ik overal baby's van een jaar al rondwandelen, dus nou begin ik me toch een beetje af te vragen of wij misschien een luie baby hebben?
Lopen jullie 1-jarigen al?

grt Dendy

Hanne.

Hanne.

09-02-2010 om 14:26

Nee hoor

met een jaar liepen ze nog niet (maar ze stonden wel). Lopen deden ze pas met met 14 -15 maanden. Kinderen van een vriendin van me lopen/liepen beiden pas vlak voor hun 2e verjaardag.

Even de statistieken er bij de meeste kinderen (p90):
Staan met 12 maanden met steun
Staan met 14.5 maanden even en met 16.2 maanden stevig los
Lopen goed met 16.9 maanden (50% doet dit 'al' met 14 maanden)

Al die babies van een jaar die jij ziet rondlopen zijn dus de bijzonder snelle babies

Nog luier hier

Hoi Dendy

Hier heb ik er eentje van 15 maanden die nog luier is. Ze kruipt niet eens, het is meer een soort hoppen half bil half kruip. En staan doet ze niet, zichzelf optrekken ook niet en lopen al helemaal niet... Ze is net zo lui als ik denk ik, ik liep zelf met 22 maanden pas echt los!
Mijn zoontjes liepen met 18 en 16 maanden. Nou dat gaat zij volgens mij helemaal niet halen ;-)
We krijgen wel fysio maar die kan ook niet meer doen dan een beetje stimuleren.
En ik ben nog steeds lui want ik vergeet telkens die stimuleer-oefeningen bij haar te doen :-/
Tja ze gaat echt wel een keer lopen hoor... ze zit nu wel sinds 2 weken soms op haar knietjes en probeert zich op te trekken, dus dat vind ik al vooruitgang.

groetjes Estelle

12 maanden

Hier voor de statetsieken eentje die 1 dag voor zijn eerste verjaardag los is gaan lopen. Een snelle dus....

Hier een

die met één jaar aan een vinger kan lopen, en door iedereen als een hele vlotte gezien wordt. Mijn oudste liep pas los met 20 maanden. Die deed het pas toen hij zeker wist dat ie het kon, is met alles vrij voorzichtig.
En als je zoontje zo hard kan kruipen, dan is ie toch niet lui;-)

Kadonaj

Kadonaj

09-02-2010 om 17:09

Als ze 18 zijn lopen ze allemaal wel ;)

Ik heb toevallig twee vlugge kids, de oudste stond met 8 maanden, liep met 10 maanden los en met 11 maanden rende hij door de kamer en klom hij uit zn ledikant, de jongste liep een dag na zijn hartoperatie in het ziekenhuis los, was een extra bijzonder momentje dus.

Jongste is nu 17 maanden en zegt mama, papa, Kaj, Lita (hond) en daaaah (dag) dus daarin is hij weer lekekr traag...

Asa Torell

Asa Torell

09-02-2010 om 20:34

Dendy

Sorry alvast voor het gezeik maar vergelijk je je zoon niet te veel? Hij is helemaal niet langzaam of lui, het zou zonde zijn als je hem zo gaat zien door de verkeerde getallen erbij te halen. (of met zijn zus te vergelijken zoals in je vorige draad).
En zoals al gezegd, het gemiddelde is dus 15 maanden voor lopen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-02-2010 om 21:14

Asa

Ha, mijn dochter liep pas met 19 maanden op haar voetjes. Tot die tijd liep ze op haar knieen:-) Dat koste heel wat broeken kan ik je vertellen.
In de titel van mijn beginposting staat al een smiley, zo serieus neem ik het allemaal niet. Ik vroeg het me gewoon zo af, of er veel kinderen al met een jaar lopen of in ieder geval het proberen.
Net nog vreselijk gelachen met mijn man.. ergens in een oud artikel op OO wordt ook geschreven over late lopers. Daarin wordt ook aangehaald dat pezige kinderen vaak wat eerder lopen dan dikke tonnetjes. Een tonnetje, dat is precies de juiste omschrijving van mijn zoon:-)

Dendy

Asa Torell

Asa Torell

09-02-2010 om 21:24

Dendy

Ja, ik werd getriggerd doordat je er laatst ook al een draadje over had, vandaar. Plus een allergie voor alles wat op vergelijken lijkt vanwege een schoonvader die daar nogal aan doet. Maar ik laat het weer los ;-).
En inderdaad, hopeloos die broeken. Ook bij kruipen trouwens, in elk geval buiten is mijn ervaring na een kampeervakantie met nog-net-niet-lopende zoon.

pro3

pro3

10-02-2010 om 19:39

Nee joh

Als hij als een raketje door de kamer schiet is hij absoluut niet lui lijkt mij. Volgens mij is 15 maand gemiddeld bij lopen en zijn jongens ook nog meestal iets langzamer. Bij mij liep de oudste met 11 maand, de middelste met 18 en de jongste met 15.

Kiki

Kiki

11-02-2010 om 22:54

Mijn zoontje liep pas met 20 maanden

vlak voor de geboorte van de tweede.

Het kindje van mijn nichtje liep met 9 maanden al, nou daar werd je ook niet blij van hoor.
Die zag geen gevaar en rende zo de straat op. Vreselijk griezelig

Maak je geen zorgen

Mijn dochtertje was ook een echte kruiper. Ze was 1 1/2 en begon telopen. Bekijk ook de voordelen,als je kindje straks in de benen komt dan is het waarschijnlijk al heel stabiel. het lijfje is wat meer ontwikkeld. Als een kind met 1 jaar loopt dan betekend dit dat hij of zij daar dus VROEG mee is. Het is heel normaal dat een kind rond zijn 1 1/2 gaat lopen. Dat kan dus ook 1 jaar en 9 maanden zijn. Dat een kindje nog niet loopt heeft vaak ook met vetrouwen te maken. Het durft nog niet en is er dus geestelijk nog niet aan toe.

Ter vergelijk en geruststelling

oudste maar kroop ook als een speer tot 12 maanden- en liep lekker weg.
Middelste zat op schoot of sliep tot ze 21 maanden was... en eindelijk liep (heeft nauwelijks gekropen toen ze dat eindelijk deed met 18 maanden, en ook maar zeer minimaal)
Jongste liep ook pas met 21 maanden, ze woog niks en was lekker makkelijk mee te nemen. Ach en als je er drie hebt gehad, maak je je nergens meer druk om ....
gemiddeld is geloof ik 15 maanden in Nederland, maar het consultatiebureau maakte zich geen enkele zorgen met mijn dochters (de jongste kon niet eens zitten met 12 maanden!) ,
kruipen buik van de grond is trouwens een ontzettend goede voorbereiding op lopen , iets met coordinatie en evenwicht etc. , dus bereid je er maar op voor dat je zoon als een speer zometeen zal lopen als hij ook zo snel kruipt... (geniet van je rust!)

elsje78

elsje78

20-02-2010 om 11:03

Hier nog veel luier

Tot haar eerste verjaardag: NIETS aan beweging. Wel lekker zitten, maar niet schuiven, tijgeren of kruipen. week na verjaardag tijgeren, week later kruipen. Toch duurde lopen nog tot 19 maanden...

Dus maak je geen zorgen, komt vanzelf!

groetjes

liora

liora

20-02-2010 om 16:01

Ik vrees

Hoi,

Ik vrees hier ook een langzame te hebben, al vind ik hem absoluut niet lui. Hij is wel bezig altijd. Maar hij is nu ruim 8 maanden en kruipt niet, tijgert niet, hij rolt wel en beweegt, maar mijn oudste tijgerde echt allang door het huis.

Ik hoop inderdaad wel dat hij nog gaat kruipen want heb ook begrepen dat kruipen overslaan niet zo positief is.

Liora

liora

liora

20-02-2010 om 19:37

Izar

Hoi Izar,

De mijne rolt wel de hele tijd van rug naar buik, ligt bijna geen seconde meer op zijn rug.

Dus als er een relatie is, dan is dat in mijn geval positief!

Liora

vlinder72

vlinder72

24-02-2010 om 09:27

Mijn kinderen

waren ook zo langzaam. Mijn oudste deed alles nog wel redelijk gemiddeld. Hij liep met 15 maanden. Onze tweede ging staan met ruim 1 jaar en ging lopen met 18 maanden. Zusje lief kon snel zelf zitten maar was daar zo tevreden mee dat ze daarna ook niets meer extra deed. Maar ook dat kwam goed. Ze liep met 16 maanden. Voordeel van late lopers is wel dat ze vaak in een keer goed lopen. Ze kunnen gelijk rennen en vallen lang niet meer zo vaak. En het is helemaal goed gekomen hoor. Ze zijn nu 7, 5 en 4 en je merkt niets meer aan ze. O.k. het zijn alleen ook niet zulke vlotte fietsers. Maar dan onze jongste. Hij ging rollen met 4 maanden, tijgeren met 5 maanden, zelfstandig zitten met 6,5 maand, kruipen met 7,5 maand en staan met 8 maanden. Inmiddels loopt hij (9 maanden en 67 centimeter)achter een karretje aan. Hij heeft ook een grenzeloos zelfvertrouwen want hij laat gewoon los als hij staat. Deze zal toch niet gaan lopen voordat hij 1 jaar is. Dat ben ik helemaal niet gewend. Geef mij maar een late loper. Maar ja, je hebt het niet voor het zeggen.

femmetje

femmetje

25-02-2010 om 14:54

Hier

Mijn zoontje was ruim 15 maanden toen hij uit het niets opstond en liep... De draak dat ie dat ineens deed! heerlijk maar totaal onverwacht.
Mijn dochterje van 1 jaar en 3 weken kan net kruipen... dus lopen zit r echt nog niet! Al we haar op haar voetjes zetten gaat ze heel hard lachen maar doet verders niets. Dus denk??? Dat dat echt hartje zomr word voor ze loopt.
Ieder kindje is anders en ieder zijn eigen tempo.
Daarin tegen praat ze wel al echt woordjes als KIJK DAAR PAPA MAMA De naam van haar broertje en de hond en dat vind ik dan wel weer heel snel...

Succes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.