Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

2 peuters van 2

Hallo allemaal,

wij doen crisisopvang voor pleegzorg en hebben afgelopen dinsdag 2 jochies van 2 jaar en 2 maanden gekregen. Tot nu toe hadden wij wat jongere kindjes en de tijd dat onze eigen kinderen zo klein waren ligt al een aantal jaren achter ons. Ik heb daarom een paar vragen voor jullie:

Wat zou een kindje van die leeftijd ongeveer moeten kunnen zeggen (losse woordjes, zinnetjes, liedjes zingen)?

Waarschijnlijk gaan ze een paar dagen naar de kinderopvang, omdat ze dat gewend waren. zelf heb ik dar helemaal geen ervaring mee, dus: wat moeten ze mee, hoe verloopt een dag, kunnen ze tussen de middag goed slapen daar?

Het is voor ons weer even wennen allemaal, maar ook wel erg gezellig! Groet, meminge

Rieke

Rieke

20-04-2009 om 09:04

Die van mij

Is 2 jaar en 2 maanden toevallig en ook een pleegkind, maar een langdurige opvang. En ze spreekt 2 a 3 woordzinnen, dus boekkie leze, ater dinke (water drinken), naar bed, mama niet doen, papa ook fietsen, dat soort dingen dus. Best veel woorden.
En liedjes zingen; dat kan ze goed. Niet volledig een liedjes maar meezingen, halve woorden, en de zin afmaken door het laatste woord te zeggen. Ook leuk met boekjes voorlezen. Suggesties; de boeken van muis, dick bruna, kikkerboeken vam max velthuys. Tv kijken ; teletubbies, zandkasteel, kindertijd, sesamstraat.
Voor de kinderopvang; mee; een tasje met schone kleertjes, evt een knuffel voor het slapen, eigen slaapzakje als ze daar aan gewend zijn. Ligt aan de opvang. Bij ons wordt eten en drinken verstrekt en ook luiers zitten bij de prijs in. Ze slapen daar vaak tussen de middag een paar uurtjes.
Leuk hoor dat je dit doet, best wel druk zeker, 2 van die peutertjes. Veel plezier samen.
groeten, Rieke.

Linda99

Linda99

20-04-2009 om 09:42

Verschilt

Mijn eigen dochter (nu 3) sprak met twee al behoorlijk wat maar mijn nichtje van spreekt 2 in verhouding veel minder. Dat begint nu pas te komen.

En bij ons hoeft er behalve de knuffel niks mee naar de creche. Misschien even handig om te bellen naar de creche.

Succes in elk geval!

meminge

meminge

21-04-2009 om 09:44 Topicstarter

Nu naar kdv

Dank voor jullie reacties Rieke en Linda99. Rieke, leuk dat jullie ook pleegzorg doen!

De tweeling is nu op het kdv, ze hoefden inderdaad niets mee, overal wordt voor gezorgd. Het kdv is gelukkig helemaal op de hoogte van de situatie, weet dus ook dat ons adres e.d. geheim moet blijven en dat moeder niet in de buurt mag komen.

Inmiddels is duidelijk dat 1 van de 2 een behoorlijke achterstand heeft, zegt nog bijna niets, snapt ook lang niet alles wat je tegen hem zegt. Dit frustreert hemzelf ook en dat uit zich in driftig gedrag. Het andere jochie is leergierig en meestal vrolijk. Hij zegt losse woordjes, nog geen zinnetjes, kan melodietjes zingen met een of twee woorden. Volgens ons laat hij nog wel erg aangepast gedrag zien, ben benieuwd wat voor jongetje het over een tijdje is!

Meminge

Linda99

Linda99

21-04-2009 om 11:09

Succes

Fijn dat het kdv helemaal op de hoogte is. En wat mooi dat jullie deze moeilijke taak op je nemen. Als je nog meer vragen hebt stel ze hier gerust, er zijn een hele berg peutermoeders die je graag helpen ;)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.