Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Tara

Tara

25-05-2009 om 21:20

Aaaaaaaaarch!!!! 100 keer uit bed komen!

Ik weet het niet meer, kan werkelijk niets meer verzinnen, NIETS helpt! Even mijn hart luchten hoor..... Dochter van 3,5 blijft uit bed komen, wel 10 x per avond. Ze gaat om ong. half 8 naar bed, soms nog even stoeien, altijd voorlezen etc, even de dag afbouwen denken wij. Reuze gezellig. Vervolgens er maar uit blijven komen tot soms wel 10 uur. we hebben al vanalles geprobeerd en kunnen er beurtelings wat beter tegen maar beginnen nu toch ook allebei een beetje op te raken. Ok. Dit is natuurlijk geen ernstig probleem of zo maar toch graag de GOUDEN TIP van jullie.
Ik word nu toch wel erg moe van geen enkele progressie, geen verbetering, het gevoel dat we totaal geen grip op haar hebben.
Alvast veel dank, Tara

angel3

angel3

25-05-2009 om 21:49

De tip

even volhouden maar zeker succes. Gewone ritueel doen, niet te wild, dag rustig afbouwen. Naar bed, kus, daaaag.
Je gaat weg. Komt uit bed, je gaat terug en zegt: nee nu slapen, daaaaag, kus en weg. ALLE andere keren dat ze eruit komt ga je terug legt haar in bed maar maakt helemaal GEEN contact. Niet aankijken, niet lachen, niet aaien, niet knuffelen, niks zeggen, niet boos worden, gewoon oppakken, terugleggen en negeren. Dit doe je desnoods 1000 keer tot 12 uur s nachts. Neem je ook voor dat je het echt gaat volhouden. Na 2 dagen is de lol vor je dochter eraf. Geen positieve aandacht en geen negatieve aandacht, gewoon geen aandacht.
Als je na 500 keer toch een keer iets zegt kun je weer opnieuw beginnen :) Dus echt volhouden een paar dagen. Onze zoon stond vaak alweer naast zijn bed als ik de deur nog niet eens uit was, maar echt na 2 a 3 dagen viel het kwartje. Soms een terugval maar dan na 3 keer terugleggen snapte ie het weer :)
Suk6

dc

dc

25-05-2009 om 22:12

Sinds kort?

als het net is, eerst even langs de dokter om pijn uit te sluiten.

Als het al een tijdje is, zou ik overwegen het middagslaapje af te schaffen en de negeermethode toe te passen. Maar dit goed duidelijk uitleggen, en er heel consequent in zijn.

Ik zou er stapelgek van worden, je hebt de tijd 's avonds toch wel nodig om weer even mens te worden toch?

Linda99

Linda99

25-05-2009 om 22:18

Drie tips

Weet niet wat je al hebt geprobeerd maar hier drie succesvolle tips:

- laat haar deur open en ga dan zelf in je slaapkamer was vouwen ofzo (werkte hier gisteravond erg goed bij peuter)

- blijf op de gang staan als ze in bed is gelegd en leg haar direct terug zonder iets te zeggen als ze eruit komt (werkte bij de oudste heel goed in de peutertijd)

- denk eventueel aan een peuterwekker. Sinds wij de KidSleep hebben voor de jongste is slapen een stuk makkelijker geworden. We hebben een hele duidelijke afspraak dat als konijn (plaatje met mapje erachter) slaapt dochterlief ook moet slapen en als ie wakker wordt mag ze eruit. Tijdens de "goede" periodes komt ze 's ochtends altijd heel enthousiast vertellen dat konijn al wakker is :) En haar naar bed brengen als konijn nog niet slaapt is ook geen optie ;)

Succes in elk geval!

Jesse_1

Jesse_1

25-05-2009 om 22:54

Okay, dan hier de gouden tip

Misschien kun je het op een héél andere manier proberen.
Breng je dochter naar bed en zeg dat als ze lief gaat proberen te slapen en stil is, dat je dan na 5 minuutjes nog even komt kijken. (De eerste keer zul je hierin nog wat minder stringent moeten zijn misschien, maar hier werk je naar toe). Na 5 minuten kom je even kijken, een kus, een knuffel "wat lig jij lief te proberen te slapen, over 5 minuten kom ik weer even bij je kijken". En dan na 10 minuten, even kijken hoe je dit kunt uitbouwen. Telkens even héél kort contact en beloven dat je zo nog even komt kijken.
De eerste avonden zal je dochter wakker blijven om je steeds te zien komen, maar het geeft je zelf al rust (ook al loop je steeds naar haar toe) dat het rustig is in huis.
Na verloop van tijd gaf onze oudste zoon na een paar keer zelf aan dat ik niet meer hoefde te komen (hij was dan zó moe, dat hij wilde gaan slapen).
Bij de jongste hebben wij dezelfde methode ook toegepast (die trok alles uit de kast om maar niet te gaan slapen, licht aan, speelgoed pakken, danwel lawaai maken etc) en ook bij hem heeft het zijn gedrag omgekeerd.
Voor ons is het in ieder geval een uitkomst geweest naar goed gedrag bij 2 van de 3 kinderen (Middelste was uit zichzelf heel lief ;-))). In feite beloon je je kind met deze methode ook met positieve aandacht als ze zich goed gedraagt.
Succes, Jesse

amk

amk

26-05-2009 om 09:30

Lampje

ik gebruik een lampje. Dwingen tot slapen kan niet bij een kind, maar je kunt wel zorgen dat ze met 3.5 tenminste in hun kamer blijven.

Ik heb een nachtlampje met een tijdschakelaar, die gaat aan als ze naar bed gaat. En weer uit als ze uit haar kamer mag komen. Slapen doet ze niet gelijk, maar ze komt ook haar kamer niet meer uit. Alleen om te plassen.
Dat werkt prima, en als ik dan eens bedenk dat ze iets eerder haar bed uit mag is ze nog beledigd ook.

Jesse_1

Hier ook een spook (3.5 jaar)dat steeds zijn bed uit blijft komen, ook al valt hij om van de slaap. Jouw methode spreekt me wel aan. Die ga ik eens proberen vanavond!

Jesse..

Jouw tip is idd een erg goeie..
Ik hoefde gelukkig niet iedere 5 minuten heen en weer.. maar beloven dat ik later nog even zou komen kijken ( en het dan na een kwartiertje ofzo ook doen!) hielp hier al genoeg..

Ook heb ik de terugleg methode wel gebruikt, maar met 2 kids op 1 kamer werkt dat niet helemaal..

Ze mag soms ook wel een boekje van mij in bed als ik merk dat ze echt nog niet heel erg moe is, maar wel op tijd naar bed...

Jesse_1

Gisterenavond geprobeerd, en het werkte! Hij duurde wel even vor hij sliep, maar hij bleef in elk geval in zijn bed liggen over het algemeen, is er 2 keer uitgekomen).
Ik vind het (bij hem) beter werken dan de teruglegmethode, ook wel eens gedaan bij hem, maar na 200 keer trek je het gewoon niet meer ;)

Esc

Esc

27-05-2009 om 21:22

Eens met jesse_1

Want dat lijkt op positief belonen. Ik laat me zelf altijd eerst helemaal opnaaien door mijn turf van nog geen meter hoog (en zij maar in haar vuistje lachen) tot ik me bedenk dat belonen altijd het beste werkt. Ik heb dus domweg een blaadje gepakt, vakjes erop getekend, gezegd dat ze een kruisje krijgt als ze lief gaat slapen en bij tien kruisjes een Dora-boek. Na 10 dagen kan ik naar de winkel heb ik al gezien...

Jesse_1

Jesse_1

27-05-2009 om 22:44

Wat leuk sharon

Ik hoop dat het goed blijft gaan. Maar alleen al het idee dat je al tijd voor 'jezelf' hebt ipv de hele tijd in je achterhoofd het idee "wanneer zal hij weer komen..." vond ik al een verademing ;-)
Jesse

Jesse_1

Jesse_1

27-05-2009 om 22:47

Beloningssyteem

Een 'gewoon' beloningssyteem zoals dat van jou Esc heb ik ook wel eens overwogen bij de jongste, maar omdat er nog twee broers in huis zijn vind ik het zelf moeilijk te verkopen dat er één wel een beloning krijgt, terwijl de andere twee het gewoon doen. (Wel bij hem gebruikt bij het op tijd naar de wc gaan later, maar hij is er helaas niet zo vatbaar voor).
Jesse (laat zich regelmatig opnaaien door kleine turfjes...)

Jesse

Aaargh! Ik had beter moeten weten. Altijd, altijd als ik op dit forum schrijf dat iets goed gaat of werkt met mijn kinderen gaat het meteen de volgende keer weer mis :(
Gisterenavond werkte het TOTAAL NIET. Hij bleef als een bezetene door de gang rennen!
Maar ik blijf het proberen, gewoon een terugvalletje ;)
Enne, als het weer lukt dan houd ik mijn mond. Ik ga niks meer over me afroepen...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.