Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Irene

Irene

19-03-2010 om 20:29

Argh! 3 jarige manipulator

Mijn net 3 jarige zoon is op het moment erg dwars en vervelend. Gisteravond heb ik hem na een waarschuwing op de gang gezet. Ik was boven bezig met de jongste in bed stoppen, dus het was heel vervelend en rommelig allemaal. Ik tilde hem op, met jongste onder mijn andere arm, en zette hem in de gang. Het neerzetten ging daardoor onbedoeld een beetje lomp en daarbij kwam zijn voet net gedraaid op de vloer.
Daar maakte meneer een enorm drama van. Ik heb hem gezegd dat ik het heel vervelend voor hem vond dat hij zijn voet bezeerde en dat het niet mijn bedoeling was dat dat zou gebeuren. Hij bleef maar roepen: "jij hebt mij pijn gedaan", en dingen als "papa zet mij ook wel eens in de gang, maar die doet mij niet pijn!" Bij het hem naar bed brengen heb ik het er weer over gehad. Ook gezegd dat het me speet dat hij zich bezeerd had, maar dat het absoluut geen opzet was enzenz.
Enfin, dan vanmorgen. Mijn man was al met hem op. Niets aan de hand (hij liep vrolijk rond te rennen). Kom ik beneden, wil hij absoluut niets meer van me weten. Ik mocht nog niet in zijn buurt komen. De hele ochtend heeft hij zich KRUIPEND verplaatst. Later ging hij toch een beetje lopen maar heel erg mank (het zag er erg overtuigend uit, ik dacht echt: moet ik de huisarts maar bellen?). Maar toen ging ik naar de wc en zag hij me niet terugkomen en toen liep hij dus heel normaal (hij sprong zelfs ergens af zonder probleem). En toen hij me zag ging hij gauw weer mank lopen.
ARGH! Nooit gedacht dat een kind van die leeftijd zo doortrapt kon zijn. Dat is toch niet normaal meer?

Zo he

Je hebt een Oscar-winnende acteur in spe zeg.

Volgens mij is mijn kind lang niet zo slim. Als hij iets wil doen dat ik niet mag zien dan doet hij de deur dicht of zegt hij dat ik wegmoet :-)

Ik zou zijn gedrag totaal negeren als je zeker weet dat hij het aandikt. Of anders zeggen dat je wel naar het park/kinderboerderij/anders leuks had willen doen maar omdat hij niet kan lopen kan het niet. Wat jammer. Dan kijken wat hij doet.

Maar wellicht is hij alles morgen weer vergeten?

Guinevere

Guinevere

20-03-2010 om 13:54

Talent

Ik vind het een knap staaltje toneelspel, een groot talent!

Kiki

Kiki

20-03-2010 om 15:05

Hahaha, wat een mannetje

Mijn zoontje van twee begint daar ook een beetje mee. Als hij stout is en ik pak hem bij zijn arm om hem in de hoek te zetten begint hij ook luidkeels te schreeuwen dat ik hem pijn doe.

Aanstellertje :)

Irene

Irene

20-03-2010 om 19:33

Ja pfff

Vandaag gaat het iets beter. Maar hij loopt nog wel af en toe mank, met zo'n schuin oog naar mij. En als je dan bedenkt dat hij echt een olifantengeheugen heeft (hij weet zich dingen van meer dan een jaar geleden nog tot in de detail te herinneren) dan weet ik dat ik dit nog lang, heeeeel lang nagedragen zal krijgen.
Verder is t een lekker jong hoor!
We zeggen al jaren van onze nu 5 jarige zoon dat 't een stand-upper zal worden later, maar dit exemplaar is meer geschikt voor drama...

buzz

buzz

24-03-2010 om 10:51

Mijn

zoon heeft dat ook ooit zo gedaan, niet bij mij maar bij zijn papa, ook toen hij 4 was.
Ik heb hem bij me geroepen met papa er bij en gezecht gezecht dat papa hem echt niet expres om had gelopen, dat papa het echt vervelend vond en een echte gemeende sorry had gezecht en knuffel had gegeven. (Hij rende rond en mijn man was de tafel af aan het ruimen en het was een soort van onhadige botsing) Ik zij dat als hij niet kon lopen met papa er bij maar wel met mij er bij dat dat toch een beetje vreemd was, en ook een beetje gemeen. Hem uitgelegd dat hij niet moest doen als of met pijn hebben, omdat het anders zo kon zijn dat als hij ECHT iets had wij hem ook niet geloven en dan er dus niets aan doen. Dat hielp metteen, hij werd een beetje rood schaamde zich duidelijk en ging verder spelen, zonder mank te lopen.

koentje

koentje

28-03-2010 om 15:24

Ohhhhhhhhh

wat een valsigheid! Ik neem aan dat hij dat van zijn vader heeft? ;-)

Ik zou dit mannetje goed in de gaten houden. Hij is vast ook wel erg slim. Datis dan weer leuk...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.