Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
Nijntje16

Nijntje16

18-09-2008 om 14:59

Bakfiets of fietskar?

Hoi,
zit ik hier in een relevante rubriek voor mijn vraag?
Na de komst van nummer 2, nu 2 maanden oud, wilden we iets kopen om te fietsen met ze beiden. Opties liggen voor ons tussen een bakfiets en zo'n fietskar. Er moet dus (nu) een maxicosi en een peutertje (2) inpassen. En het liefst in de schuur weinig ruimte innemen. Een beugel om je maxicosi op de fiets te bevestigen vinden we geen optie, dat ziet er zo eng wiebelig uit.
Maar zijn er gebruikerservaringen, met name ook wat betreft veiligheid? Want eigenlijk gaat de voorkeur qua ruimte en fietsgemak uit naar zo'n karretje, maar dan heb je geen zicht op wat ze achter je uitspoken en of alles goed gaat daar achterin.
Graag hoor ik jullie overwegingen om een bakfiets of kar te kopen??
Thanks, groet Nijntje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Archief

Een vrij lang draadje over precies dit onderwerp heeft onlangs nog gelopen, maar misschien was dat wel in 'het nieuwe huishouden'. Zoek eens in het archief, zou ik zeggen

Ik zou zelf kiezen voor een bakfiets, ik vind zo'n aanhanger eng, maar dat heeft ook met het vrij agressieve Amsterdamse verkeer te maken.

Groeten,

Temet

Gnome

Gnome

18-09-2008 om 19:06

Past niet

In een fietskar past geen maxicosi EN een peutertje, wel een babyschaal en een kindje maar die schaal is ook nog 80 euro...

Mijn zoontje van bijna 4 zit achterop en baby van bijna 1 maand zit in de maxicosi in de fietskar, ideaal

Bakfiets was niets voor mij, dat ding was een sta in de weg, kan niet ingeklapt worden en rijdt zwaar, onhandig en kiepte bij heuveltjes etc... Snel weer doorverkocht dus

succes

Bakfiets

Ik zou denk ik voor een bakfiets kiezen. Volgens mij zijn er wel modellen waar een maxicosi in past, hoor. Op school zie ik een moeder fietsen met een bakfiets, baby en peuter in de bak en de derde achterop.

In onze straat woont een gezin met drie jongens, de jongste twee is een tweeling. Zij hebben een fiets waar voorop de tweeling past en achterop zit de oudste in een gewoon kinderzitje.

Linda

Fietskar

Wij hebben een 1-persoons fietskar gekocht, eigenlijk eerst om mee op fietsvakantie te gaan met de oudste die toen 2 was. Later konigde jongste zich aan, die kon toen mooi mee in de fietskar in de maxicosi. Oudste kon toen al zelf fietsen of ging achterop.
We wonen in een vrij rustige buurt qua verkeer, wel vlakbij een redelijke stad. Ik merk dat we veel ruimte krijgen in het verkeer met de fietskar, die is toch wel goed zichtbaar. Maar we rijden er dus eigenlijk niet mee in de stad, en langs drukke wegen is bijna altijd wel een fietspad. Ander voordeel van de fietskar is dat je heb kunt afkoppelen en meenemen als wandelwagen. Rijdt niet erg makkelijk maar is wel goed te doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.