Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Louise

Louise

06-03-2009 om 14:20

Binnenkort weer naar cb maak me er nu al druk over

Ja het is wee zover, we moeten binnenkort, volgende week, weer naar het cb en ik maak me er nu al druk over. Daar ben ik vast niet de enige in, dochterlief is heel lief maar loopt nog niet zo lang (vlak voor haar 2e verjaardag, voor een billenschuifster niet gek begreep ik) en praten gaat ook nog niet super. Daarnaast nog een klein probleempje, ik kan maar heel moeilijk dingen niet/anders vertellen dan de werkelijkheid. Met lopen en praten zijn we zelf met fysio en logo bezig maarja het gaat nu eenmaal niet helemaal volgens het boekje dus ik zal net als vorige keren wel weer commentaar krijgen en wellicht doorgestuurd naar een kinderarts (waar we inmiddels ook al met haar geweest zijn).
Zijn er meer die kids hebben die zich niet helemaal volgens het boekje ontwikkelen en waarvan moe of pa zich druk maken over CB bezoek?
Als steun neem ik manlief mee maar liever had ik zelf de juiste woorden op zak natuurlijk. Wie heeft tips?

Groet Louise

Ook de kriebels voor cb

ppppfffff ze zijn nu bezig met mijn zoontje, die is te klein....... terwijl wij ook niet klein, kan k geen super groot kind verwachten van ons, toch? maar ja......... huisarts vind dat wij als ouders gelijk hebben, en dat ze op bureau dr teveel achter zoeken....

tips........... haha ene oor in andere oor weer uit??

De een was te groot en te dik en at niet.
Nummer twee te klein en te licht en eet heel goed.
Voor de rest krijg ik altijd de kriebels van de lijstjes hier over hoe ze zich ontwikkelen en hoe ze zijn.

Ik ben ook veels te eerlijk en vertel altijd te veel waar dan weer discussies over ontstaan. Dus vanaf nu gaat manlief. Prikken, wegen, meten, testen en klaar. Dat kan ik niet hij wel zegt hij. Dus Succes papa.

Groeten Regenbogie

Linda99

Linda99

06-03-2009 om 15:39

1 tip

Heb maar 1 tip: laat je niet gek maken.

Wij zijn ook geen fans van het CB maar trekken ons verder niet zo veel aan van wat men daar zegt. En als je met een probleem zit helpen ze je helaas toch niet (onze ervaring).Dan kun je veel beter naar de huisarts of specialist.

(ik had een huilbaby die niet sliep en later heel slecht at, maar nee ze konden me niet helpen behalve het geven van reeds bekende en niet werkende tips).

Dus bij ons is het wegen/meten/prikken en binnenkort de ogentest. That's it.

Oh trouwens, die lijstjes vullen wij nooit in ;)

krin

krin

06-03-2009 om 17:00

Niet druk maken

Ik weet dat het als een keuring kan voelen op het CB, en dan heb ik nog een verder ontzettend gemiddeld kind. Als ik onzekerheid voel kriebelen, herinner ik mezelf maar eraan dat het mijn kind is, niet een kind dat het CB me in bruikleen heeft gegeven. Ik hoef het CB geen verantwoording af te leggen.
En jullie ook niet. Jullie hebben alle nodige stappen ondernomen (naar de kinderarts, naar logopedie, naar fysio). Jullie doen het goed. Punt. Straal dat maar lekker uit naar eventuele CB-wijsneuzen.
Geef gewoon zakelijk antwoord op de vragen, met dat in het achterhoofd, en sluit je af voor commentaar.
Of ga gewoon niet, je krijgt echt niemand achter je aan. Inentingen kun je ook bij de huisarts laten doen.

zon

zon

06-03-2009 om 18:25

Geen probleem

Ik heb gelukkig absoluut geen problemen op het cb en dat terwijl ik zeker geen kinderen volgens het boekje heb en zelf ook geen ouder volgens het boekje ben.
Ons cb geeft weinig commentaar en probeert vooral mee te denken en tips te geven. Daarnaast trek ik me ook weinig aan van wat ze zeggen. Heb ik een andere mening dan het cb of doe ik dingen anders dan word geadviseerd dan zeg ik dat gewoon. Mijn ervaring is dat dit gelukkig gewoon wordt gerespecteerd.

angel3

angel3

06-03-2009 om 19:41

Dan ga je toch niet?

CB is niet verplicht hoor. Bel op en zeg dat je af en toe naar huisarts gaat voor check ups....
ik vertel ook altijd alles maar commentaar laat ik fijn van me afglijden....beetje oefenen maar dat levert veel op (ook in andere situaties)
Sterkte

Kiki

Kiki

07-03-2009 om 12:06

Bij ons op het cb net zo

Bij ons ligt het eraan op welke dag je gaat. Ik ga altijd op dinsdag. Hartstikke leuk mens, gaat alles goed? ja. Het je nog vragen? nee. OK prima, volgende dan maar.

Maar die op de donderdag, wat een mens. 'Hij is wel klein he' op zo'n beschuldigende toon alsof ik er wat aan kan doen. 'Wat eet hij zoal?' Nou genoeg! 'Ja, maar hij is wel klein hoor' Terwijl hij nog gewoon binnen de curve valt.
Ik laat het langs me heen glijden en vraag dan hier wel of hij inderdaad te klein is.

Maar je hoeft niet te liegen Louise, gewoon zo min mogelijk info geven. Alles goed? ja. Bijzonderheden nee of daar weet mijn huisarts van.
Geen vragenlijsten invullen, geen informatie geven, meten wegen en klaar.

Pff cb

Het ligt er indd aan welke persoon je voor je hebt, want mijn mijn zoontje van 2,5 heb ik eigenlijk nooit geen problemen gehad. Ze zeurden zelfs niet over het feit dat ik mijn zoontje met 3 maand al bijvoedde! Ik kreeg zelfs foldertjes mee en adviezen!
Maar met mijn zoontje van 6 weken oud heb ik al mn eerste aanvaarding gehad. Ze vond hem te groot!! duhh zal ik er dan maar een stukje afzagen??? En ooooo ik moest echt niet meer voeding geven, maar adviezen had ze ook geen zin om te geven. Ik kreeg alleen maar zo'n bestraffend vingertje.
Mijn advies zou ook zijn, ga op een andere dag met andere verpleegkundige of laat lekker iemand met je meegaan of laat je man gaan.
Ik kom er alleen voor het wegen, de lengte en de prikken en de rest gaat indd het ene oor in en andere oor uit.

Louise

Louise

07-03-2009 om 13:27

Oooh moet het zo! (grinnik)

Hahah nooit gewetenik dacht ik dat mens serieus moest nemen, nou ik heb heel wat bijgelerd de afgelopen dagen als ik zo lees;-)). En ik altijd maar open en eerlijk en alles vertellen en allerlei vragenlijstjes invullen en netjes op tijd komen (ongeacht hoe vreselijk het tijdstoip van de afspraak nu echt was en hoe dochterlief eraan toe is/was).
nee echt thanks dames ik ben hier een stuk wijzer geworden nu moet ik nog een "manier" zien te vinden waarop ik zekerder over kan komen, want ik denk dat het hem daarin schuilt bij mij. Manlief neem ik nog steeds mee, ook makkelijk om even tegen te spuien op de terugweg, maar ik ben zoveel wijzer hier!
Lijstje met vragenv ul ik niet in, hihi, vergeten...alles gaat goed of is onder controle in samepsraak met de huisarts, of begint beter te gaan in beahndeling met specialist (is ook werkelijk zo) Klagen doe ik zowie zo niet!(ahum moet ik me wel goed inprenten want ik ben een mopperpot van mezelf).
In ivm peueterspeelzaal dagen ga ik vragen of ik op een andere dag terecht kan!
Dank voor deze wijsheden!

Louise

Zomersproet

Zomersproet

07-03-2009 om 18:53

Maar je hoeft

toch helemaal niet te gaan? Je kan ook alleen voor de inentingen gaan en verder niet. Je bent niet verplicht hoor. Je zit jezelf onnodig te kwellen :-)

lukke

lukke

07-03-2009 om 20:34

Tja

Mijn man is zo boos geworden dat hij noooooit meer wil (ze gingen altijd op zijn dag). Hij heeft dat ook telefonisch laten weten.
Wij hebben een kind dat met 2 1/2 pas liep. Was in het kinderziekenhuis bij de gespecialiseerd fysiotherapeute die een uitgebreide diagnose had gesteld, na uitgebreid onderzoek, ook van de kinderarts in het wilhelmina kinderziekenhuis en toch dacht de cb arts het beter te weten: ze was te dik en daarom liep ze niet.
Ik heb het nog nagevraagd, maar volgens het ziekenhuis was dat echt onzin. Het was het gevolg van het niet lopen, niet de oorzaak.

Het bezoek aan het CB is niet verplicht he. Je kunt er ook alleen de prikken halen, of zelfs die bij een huisarts. Zeggen dat je niet gediend bent van hun toon, en dat je een andere arts wilt daar en anders niet meer komt werkt wel! Ze zijn nu poeslief als we komen. Nooit meer dat narrige gedoe, maar gewoon overleggen ipv opleggen.

Zet 'm op!

Chantal

Chantal

08-03-2009 om 10:23

Je mán sturen?

Denk je dat ze daar niet over kunnen zeveren?
Ik ging atijd op vrijdag naar het CB, totdat mijn man zei dat hij ook een keer wilde. Dus ik een afspraak gemaakt op zijn vrije maandag. Eerste keer was geen probleem, maar dochterlief was iets te licht (was net een week ziek geweest). Aangezien ze weer goed at na die week ziek zijn, maakten we ons geen zorgen.Ze moest 2 weken later weer terug komen voor extra controle. Man maakt weer een afspraak op zijn vrije maandag... Die dag kreeg hij commentaar van de secretaresse: "nou, maandag is zeker papa-dag? Vindt mama het soms niet belangrijk om te weten hoe het met de gezondheid is?". Als een vrouw langskomt, vragen ze toch ook niet of de man geen belangstelling heeft voor zijn kind???

Sukkels.... ;-)

Groetjes,
Chantal

Kiki

Kiki

08-03-2009 om 11:05

Chantal, wat schandalig!

Ik was nooit meer teruggegaan. Ik had misschien ook wel overal waar ik kon bedenken klachten ingediend. Wat een absurde opmerking!

Ik vraag me af of het bij ons ook zo zou zijn. Ik zie overigens redelijk wat pappa's bij ons op het cb, dus ik denk het eigenlijk niet

Louise

Louise

08-03-2009 om 12:51

Chantal (effe klagen hoor)

En anderen natuurlijk,

Telefonistes en dergelijken van het GGenGD was ik al niet erg te spreken over, afspraken van niks en als het dan eens misgaat ohohohoh...is het zeker niet hun schuld. Daar mijn oude beroep in die richting ligt denk ik dat ik dat stukje beter zou kunnen maar, ik merk dat er meer zijn die zo handelen als bij ons. ;-)) OOh dat vreselijke CB, ik ga voor de prikken maar verder.......brbrbrbrbrbr! Excuus want er zullen ook vast goede mederwerkers van CB's bijzitten maar hier is het een ramp! Betweterige wijsneuzen zei iemand hier, nou dat zijn het zeker, en als ze dan eens een foutje maken dan mag dat wel maar als ik eens er wat van zeg dan is het niet geod zeker!Ooh wat heb ik er een hekel aan en hou al langer in het oog waar ik het voor doe, voor de vaccinaties maar verder.....vreselijk!
Zo even mijn gal gespuid! Heerlijk!(Dank voor het lezen;-)) )

Louise

Hier

Verschilt het dus ook per dag. Ik had pas voor het eerst een leuk gezellig en kort CB bezoek. Al de bezoeken hiervoor liet ik gewoon van mij afglijden, niet te veel zeggen ene oor in andere uit. Maar wat een verschil als je op een andere dag komt zeg!

En hier...

... dezelfde ervaring als Chantal. CB heeft spreekuur op maandag, de dag dat mijn man vrij is, dus hij gaat altijd met de kinderen. Op een keer zei de arts tegen hem 'volgende keer wil ik de moeder graag zien'. Verder geen klachten, de wijkverpleegkundige is geweldig en de assistente ook. Alleen de arts is een beetje ouderwets, ook in haar adviezen.

mirreke

mirreke

09-03-2009 om 14:35

Hé!? (pauline)

Wat zei je man? Enne, je bent toch niet gegaan hoop ik! (schandalig zeg!)

jost

jost

11-03-2009 om 21:15

Ik maakte me in het begin ook druk over het CB. Maar je moet op je eigen gevoel af gaan, daar ben ik inmiddels wel achter. Ze kunnen je een advies geven en die hoef je niet op te volgen.
Als je na het CB weer naar huis gaat, twijfel je aan alles of je het wel goed doet. Een kind gaat pas lopen wanneer hij/zij daar zelf aan toe is.
Succes.

Louise

Louise

16-03-2009 om 14:42

Onzekerheid.....

Nou we zijn terug van ons bezoek aan het CB. Uitkomst...almet al gaat het goed maar ze groeit niet hard genoeg dus advies verwijzing naar de kinderarts. Om de oorzaak te vinden, nou volgens mij is ze gewoon vreselijk veel aan het ontwikkelen en is ze even gestopt met groeien omdat ze er simpelweg geen tijd vor heeft met al haar bezigheden en ontdekkingen. Tis net een kleine ontdekkingsreiziger op het moment;-))
En dan nog als ik kijk in het blauwe boekje dan zit ze netjes op een onderlijn zoals ze altijd al zat.
De tip van een andere dag heeft wonderwel gewerkt, helaas heb je bij ons nu eenmaal altijd een ander voor je dus het schiet niet echt op, nu heb ik als het goed is de volgende keer wel een afspraak met een bekende arts dat scheelt hopelijk.
Jammergenoeg ben ik iets te hard van stapel gelopen en heb degene die ik vandaag sprak mijn frusttraties verteld over het CB, maar ja zij kon er niks mee want zij was er toen natuurlijk niet bij enzo.
Oja vraagje hoe groot zijn jullie peuters met 2 jaar en 3 maanden? Onze dochter is 87 cm en 11 kg en altijd al lang en dun geweest?

Louise

Hier

met 2 jaar en 1 maand: 90,5 cm en 13 kilo
en nu hij 2,5 jaar is: (gok ik) 92 cm en 14 kilo

MLN

MLN

17-03-2009 om 09:21

Hier

Hier een 'hummel' die met 26 maanden 16,1 kilo woog en 98,9 cm lang was. Heel groot dus voor zijn leeftijd. Stijgt ook ruim boven de groeicurve uit, maar gewicht gaat keurig mee.
Maar ja, zo zie je maar dat geen enkel kind hetzelfde is. Zolang kind zich lekker voelt, speelt, leert, ondeugend is enz. maakt het niets uit hoe groot of kort, hoe licht of zwaar dat het is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.