Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Mamamini

Mamamini

17-12-2018 om 14:01

Bv stoppen kind bijna 2 jaar maar hij wil niet...

Hai allemaal, ik weet zeker dat een soortgelijk topic wel eens is geopend, alleen herken ik nooit helemaal mijn eigen situatie erin. Die is nogal ongewoon. Ik heb een fantastisch zoontje van bijna 2 die na 3 maanden een flesweigeraar werd en nooit een speentje wilde accepteren... Volop aan de borst dus! Ik wilde ook graag borstvoeden, maar nu zijn we inmiddels 2 jaar verder en hij wil ab so luut niet stoppen. Nou is het zo dat ik 85% van de tijd alleen ben met mijn zoontje omdat mijn man snachts en ook vaak in het weekend werkt... Ook wonen we in het buitenland zonder familie in de buurt die af en toe kan inspringen. Hij gaat inmiddels wel naar de opvang doordeweeks, maar in die tijd werk ik (30 uur). Het probleem is dat mijn schattie zichzelf (of waarschijnlijk ben ik de schuldige) heeft aangeleerd alleen te slapen dmv sabbelen aan de borst. Langdurig en pijnlijk lang. Voorheen was hij sneller klaar en liet dan wel los, maar tegenwoordig komt er geen einde aan (soms denk ik dat de melk op is) en begint dan hektisch te gillen, schreeuwen etc (buren wakker...). Bij mijn man slaapt hij natuurlijk wel zonder... Maar die is er bijna nooit. Daarnaast is de frequentie van het wakker worden echt belachelijk. Ik heb het hier over 5 tot 10 keer per nacht, elk uur of elke 2 uur. Ik ben stuk. En de volgende dag moet ik natuurlijk weer werken. Nu zit ik er helemaal doorheen en ben mega ziek geworden waardoor ik al 2 dagen geen borstvoeding heb kunnen geven. Het was weekend dus gelukkig pakte mijn man het op. Maar morgen moet hij weer werken en sta ik er weer alleen voor. Mijn kleintje huilt hartverscheurend als ik hem de borst niet geef, ik ga er zelf ook van huilen... Bovendien ben ik nog ziek en kan ik veel gebroken nachten niet meer aan... Dus ben ik bang hem toch weer zijn zin te geven. En zijn we terug bij af. Als ik alleen 'sochtends en 'savonds bv kon geven, zou ik daar nog wel mee door willen gaan, maar meer niet. Maar heb het idee dat mijn ventje een al or nothing type of guy is.... Ik ben zo moe... En twijfel juist daardoor wat ik moet doen en wanneer de juiste tijd is om een knoop door te hakken. Ik hoop op: de magische gouden tip die deze borstvoedingsnachtmerrie omzet in een heerlijke droom in een hele hele diepe, lange en ongestoorde slaap... Wie helpt mij? Bedankt voor het lezen.

Mamamini

Mamamini

17-12-2018 om 14:06

Vergeten te zeggen...

We slapen met zijn allen in 1 bed omdat mijn zoontje zo slecht sliep en ik hoopte dat het daardoor beter zou worden, hoefde ik in ieder geval mijn bed niet uit. We hebben momenteel ook geen kinderkamer, de stad waar we wonen is nogal duur... Dus in 1 kamer moeten we blijven slapen tot we hopelijk ooit een grotere woning krijgen. Of hij moet naar de woonkamer of andersom (wij in de woonkamer, hij in de slaapkamer). Geen idee, echt.

Alison

Alison

17-12-2018 om 14:15

The hard way

Als ik jouw verhaal zo lees zie ik maar één oplossing. Ga naar de buren met een bloemetje en oordopjes en vraag ze om begrip.
Leg je kind in bed na het eten&het gebruikelijke ritueel, doe zelf ook oordoppen in en ga op de bank liggen. Als hij gaat huilen gaan kijken, aai over de bol en weer weg. Geen licht, niks zeggen. Hou dat een/veel nachten vol en het is hopelijk klaar.
Hard, ik weet het. Zoiets als dit kun je ook pas als je er zelf helemaal door zit
Heel veel sterkte met je kind en beterschap voor jou.

Luci

Luci

17-12-2018 om 16:07

Logeren

Ga zelf een weekje weg en laat je man het opknappen. Als mama er niet is gaat het vast gemakkelijker. Al is het alleen maar dat je er niet bent om toch overstag te gaan.

Guera

Guera

17-12-2018 om 17:43

Vul

Vul Overal waar staat: hij wil perse de borst in : hij wil perse de straat alleen oversteken.....wat zou je dan doen?

Jij bepaalt wat er gebeurt niet hij. Je kan het maar beter nu onder de knie krijgen want over 10 jaar heb je helemaal niks meer te vertellen

Mamamini

Mamamini

17-12-2018 om 18:00

Bedankt

Bedankt voor de reacties. Guera, daar heb je wel even een heel goed punt ja... Alison ook, daar gaat het nu dus inderdaad op neerkomen. Lucy, ook goede suggestie maar lastig uit te voeren in verband met beide families ver weg...

Mamamini

Mamamini

18-12-2018 om 08:07

Laatste nacht

Afgelopen nacht was de laatste nacht dat papa er nog was voor deze week. Bij papa slaapt ons zoontje dus gewoon prima door zijn we achter gekomen! Blijkbaar wordt hij alleen bij mij een kleine nachtheks... Ik ben nog steeds ziek (inmiddels aan de antibiotica) en dat is voor mij het teken dat het nu afgelopen moet zijn met de borstvoeding. Ik heb ook al 3 dagen geen borstvoeding gegeven omdat papa er was, er zit alsnog geen drup melk meer in, dus om de melk was het mijn zoon sowieso niet meer te doen ga ik dan van uit.

Vanavond is dus de vuurdoop. Ik ben gewoon echt BANG maar mag absoluut niet toegeven. Nee is nee, ik laat hem ook niet alleen de straat oversteken :) gelukkig is papa om 2 uur weer thuis en die neemt dan over, dan kan ik weer op de bank, ik ben per slot van rekening nog steeds ziek... Wish me luck...

Fransien

Fransien

18-12-2018 om 08:39

Sterkte!

Beterschap! En sterkte vannacht, het zal waarschijnlijk niet makkelijk worden...

Dendy Pearson

Dendy Pearson

18-12-2018 om 10:53

Buren

Het bosje bloemen voor de buren is wel echt een goede hoor. Als ze weten wat er aan de hand is is het voor hun veel makkelijker om er mee om te gaan en dat is dan voor jou dan een zorg minder.

Mamamini

Mamamini

19-12-2018 om 02:37

De eerste nacht...

Bedankt voor de reacties en tips... Helpt me er echt doorheen. Vannacht was de eerste nacht alleen met zoonlief (mijn man is net thuis van werk en heeft meteen overgenomen, ik lig alweer op de bank omdat ik nog steeds niet beter ben) en het ging zo.... Goed!!!!!!!!! Ik had hem uitgelegd dat we niet meer aan de borst gaan omdat het op is, maar dat hij nog wel lekker bij me mag liggen. En eerst was het even morren en een beetje heen en weer stuiteren in bed en een beetje jammeren (niet eens het full-blown gillen waar ik zo voor gevreesd had), maar toen wou hij wel bij me liggen. Ik heb een relax muziekje aangezet, dat deed ik vroeger wel vaker om hem rustig te maken, en hij was nog een poosje onrustig maar uiteindelijk viel hij om half 9 in slaap (geloof dat we 3 kwartier daarvoor in bed gingen). Na een poosje ben ik weggegaan om de hond uit te laten ('savonds wil ons oudje gelukkig nooit zo lang meer dus ben niet lang weg, kan helaas niet anders) en ben daarna zelf ook op bed gegaan. Welteverstaan bij baby in bed want wij slapen samen in een groot 2,5 meter breed familiebed. En hij werd pas weer wakker om 2 uur... Toen papa thuis kwam :) goeie timing zeg ik. Maar viel ook meteen weer bij papa in slaap. Ik ben echt verrast. Hopelijk blijft dit zo...! Waarschijnlijk heeft het ook wel geholpen dat hij al 3 nachten bij papa had geslapen en geen borstvoeding had gehad. Hij slaapt echt zo-veel beter zonder borstvoeding... Normaal was hij al een paar keer wakker geweest. Ik wil nog niet te overmoedig worden... Maar misschien krijgen we nu eindelijk een periode met snachts wat meer rust voor ons iedereen... En als ik 1 wens heb voor het nieuwe jaar, dan dat. Slaap lekker!

mijk

mijk

19-12-2018 om 14:28

Oh wat heerlijk om te lezen

de opluchting spat mijn scherm af. Het zal vast nog wel eens lastig worden, maar je weet dat het kan nu....

Mijk

Kleintje

Kleintje

21-12-2018 om 10:01

Ervaring

Toen mijn oudste 2 was, moest ik vanwege medicijnegebruik let enige overgebleven voedingsmoment (avond) stopzetten. Het mooie van een 2-jarige is dat hij het al begrijpt als je zegt dat het op is. Verder gewoon een pyjama of nachthemd aan en hem daar niet aan laten morrelen, dat blijft aan/dicht. Geen discussie. Hij mag bij je liggen, maar geen borst meer. Hier ging dat prima, eigenlijk net als jij beschrijft. Even wat jammeren, dan toch gaan slapen. Daarna is het echt nooit meer een probleem geweest.

Mamamini

Mamamini

21-12-2018 om 13:58

Na 3 nachten

Bedankt mijk voor je lieve reactie. Opgelucht ben ik inderdaad. Want het was wel heel leuk en bijzonder, maar het werd steeds zwaarder en gedwongener. Als ik had geweten dat het zo makkelijk zou gaan had ik denk ik wel eerder willen stoppen, want de laatste maanden was het gewoon te veel.

Bedankt Kleintje voor je ervaring. Bij ons gaat het na 3 nachten nog steeds super... Ik hoop dat een ander iets aan onze ervaringen heeft in de toekomst als ze dit lezen! :)

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden