Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Kiki

Kiki

05-09-2010 om 22:17

Cadeautje

Wat geef ik een kindje dat twee jaar wordt, de jongste is van een gezin van 4 en dus in een huis woont wat dichtslibt van het speelgoed? (Kan ik met twee nog wegkomen met kleren?)

Ook wordt mijn eigen kind volgende maand alweer een jaar en ik heb natuurlijk ook een dichtgeslibd huis.
Dus ik zou graag advies willen.

En mijn derde vraag, het kindje van mijn vriendin is ernstig ziek en ligt in het ziekenhuis al een tijd. Hij is drie jaar. Hij moet twee keer in de week dialiseren, wat neerkomt op twee keer in de week 3 tot 5 uur.
Wat kan ik geven/organiseren aan het kereltje zodat zijn tijd daar wat aangenamer verloopt.

Ik houd niet van het geven van plastic speelgoed, ik geef niets wat lawaai maakt en liever ook niets wat snel kaduuk gaat.

Prijs maakt me in alle gevallen niet uit.

Oeoeoeoeoe moeilijk!

Een leuk pyamaatje ofzo?
En jouw vraag 3: wat ben jij een lief mens! Eerlijk gezegd kan ik niets verzinnen om te geven, maar misschien is jouw aanwezigheid met jouw twee-jarig kind wel genoeg.

Gr. Poezie.

Sascha2

Sascha2

05-09-2010 om 23:43

Kiki

Om met vraag drie te beginnen. Is een luisterboek misschien een idee? Er zijn de leukste ingesproken verhalen te vinden, misschien helpt hem dat de tijd doorkomen. Hoe gaat het eigenlijk met zijn babybroertje?

Dan vraag twee: ik gaf mijn derde voor haar tweede verjaardag een speelgoedbankje cadeau en het bezoek werd vriendelijk doch dringend verzocht om vooral geen speelgoed te geven, maar voorleesboeken voor kleuters/groep 3 kinderen, kleding en dat soort spul.

Tja en dan vraag een: goeie vraag, ik lees mee met de suggesties, dan weet ik eind oktober hopelijk ook wat te vragen :)

Massi Nissa

Massi Nissa

06-09-2010 om 07:19

Wat ik zou doen

Ja, kleding bij een tweejarige is juist heel leuk (vind ik dan). Die tip van Sascha, een mooi (duur) voorleesboek voor wat oudere peuters/kleuters is ook geweldig. "Ziezo" van Annie M.G. Schmidt bijvoorbeeld.
Voor je eenjarige zou ik me wat minder uitsloven, als je er niet opkomt, geef je gewoon iets heel kleins en wacht je tot je inspiratie krijgt. Een dreumes heeft dat toch niet door.
Voor dat jongetje van drie: is hij in staat om te puzzelen tijdens het dialyseren? Of moet hij geheel plat liggen? Kinderen van drie kunnen een puzzel van vijftig stukjes makkelijk aan. Als dat niet mogelijk is, inderdaad een luisterboek of een cd met leuke liedjes. Ik vind zelf Cowboy Billie Boem heel leuk voor deze leeftijd: vrolijk, net even anders dan andere kinder-cd's, aanstekelijke liedjes.
Succes, laat je weten wat het is geworden?
Groetjes
Massi

Boek

Mijn antwoord op dichtslibbende huizen: boeken als cadeau. Keuze zat, en het neemt veel minder plaats in dan een auto etc.

Voor het zieke jochie zat ik ook te denken aan een luisterboek of leuke cd. En mochten zijn ouders een draagbare dvd-speler hebben (nee, nu even geen discussie over hoe (on)wenselijk dat is) dan is een dvd natuurlijk ook een mogelijkheid.

Hoe is het trouwens met de diarree in huize Kiki?

Succes

Temet

Asa Torell

Asa Torell

06-09-2010 om 09:58

Nee geen kleding

hier begonnen die van mij kort na de 2e verjaardag een eigen zeer specifieke smaak te krijgen (lees t-shirts met al dan niet trashy plaatjes). Dus zonde van het mooie overhemdje of jurkje waar je nu misschien mee komt!

Guinevere

Guinevere

06-09-2010 om 13:21

Ik zou

Voor de 2-jarige: is het een jongetje? Die willen toch gewoon een mooie Cars-auto hebben, allemaal! En van auto's kun je er nooooooit genoeg hebben. Bovendien willen kinderen gewoon een leuk speeldingetje hebben, kleding of een stapel boeken voldoet daar niet aan. "En hij keek zoooooooooo blij toen hij zijn nieuwe broek uit het papier haalde...", zie je het voor je?
Voor het zieke jongetje: ik denk dat er aardig wat speelgoed aanwezig is bij de kinderdialyseafdeling. Verder kan hij daar ongetwijfeld een tafel voor zijn neus draaien. En daar kun je van alles op spelen, hoeft echt geen puzzel te zijn. Een mooie duploset? Ja, het is wel plastic, maar valt niet in de categorie plastic speelgoed zou ik zelf zeggen.

angelina ballerina

angelina ballerina

06-09-2010 om 19:14

Guinevere

Mijn zoontje van 2 is dolgelukkig met bepaalde kleren hoor. Als er uit dat pakje een cars pyama, diego ondergoed of een shirtje met nijntje, jip en janneke o.i.d komt vindt hij dat geweldig. Zelf ben ik iets minder fan hiervan maar zoon vindt het prachtig hoor.
Kleding kan dus best vind ik maar wel iets wat leuk is voor kinderen en de ouders moeten het dan natuurlijk wel aan doen dus ondergoed, pyma's of sokken lijken me het best want er zullen ouders zijn die niet echt houden van kleding met dergelijke opdruk (ik in elk geval niet).

Kiki

Kiki

06-09-2010 om 20:15

Dank jullie wel!

Even een pauze nemend van het Florence Nightingale spelen, kon ik mooi even jullie reacties lezen.

Poezie, ik ben heel vaak bij het jochie, zodat de ouders even rust hebben en samen even kunnen eten in het cafetaria of even naar huis gaan om te douchen en bij te slapen.

Sascha, luisterboek is een leuk idee. Daar ga ik even naar kijken. Met de baby gaat het goed hoor, hij is een beetje gewend geraakt aan de situatie en de ouders proberen zoveel mogelijk te rouleren. Soms niet helemaal mogelijk en dan is hij bij mij.
Ik verzoek inderdaad bezoek ook om geen speelgoed te kopen wat veel plaats in beslag neemt. Jij hebt dat natuurlijk helemaal met 4 kinderen

Massi, hij hoeft bij het dialyseren niet plat te liggen geloof ik. Dus een leuke puzzel is ook leuk.
Muziek is natuurlijk ook een leuk idee. Dan moet ik even gaan zoeken, want ik wil niets geven met kinderkoortjes. Die vind ik zelf echt niet leuk.
Cowboy Billy Boem ken ik niet? Is dat leuk, anders misschien ook een idee voor mijn jongste

Pelle, wat een leuke site zeg. Dank je wel!

Temet, de diarree is over, maar mijn jongste is doodziek en daar komt het aan de andere kant uit. Hij is fijn. Had ik al gezegd dat ik geen spuug kan opruimen? Geef me liever 100 spuitluiers, maar spuug ... Nee dat kan ik niet.
Boeken zijn ook wel leuk, maar die koop ik redelijk vaak en er staat mij bij dat ik een lid van het andere gezin ook al een boek had gegeven.

Asa, serieus?? Kinderen van twee? Zo, hopen dat mijn oudste dat niet hoort zeg. Die draagt vooralsnog wat ik koop gelukkig. Dit zijn ook allemaal jongetjes trouwens, dus ik verwacht op dat vlak geen problemen.

Guinevere, auto's inderdaad. Mijn oudste staat op met auto's en gaat er mee naar bed en mijn jongste begint dat voorbeeld echt te volgen.
Als je hier foto's kon plaatsen had ik een foto geplaatst van mijn jongste die glunderend naar buiten kijkt naar de auto's op de drukke weg. 'die, die, die' Maar ja, voor mij in huis als je alle auto's achter elkaar zet (wat regelmatig gebeurt) kan de de hele woonkamer beslaan. Plus, ik denk dat de visite ook wel veel auto's gaat kopen. Die weten van de verslaving van de beide heren.
Duplo vind ik inderdaad ook leuk om te kopen. Maar daar hebben ze allemaal dozen vol van staan.

Angelina, mijn zoontje vindt zijn jip en jannekerompers ook helemaal te gek en zijn pyama waar een brandweerwagen op staat. Maar hij heeft gelukkig nog geen antipathieën richting sommige kledingstukken ontwikkeld

Talia

Talia

06-09-2010 om 20:27

Even meedenken

Voor het jongetje in het ziekenhuis zou ik echt ook op zoek gaan naar luisterboeken, die zijn er ook al wel voor zijn leeftijd. Mijn jongste (nu net 4) vond dat vorig jaar ook al heel leuk en ze bleef er langer naar luisteren dan alleen liedjes. Uit mijn hoofd weet ik nog eentje van Carry Slee die erg in de smaak viel (meer bij haar dan mij, maar dat terzijde): "We zijn er bijna". En sprookjes, of Verhalen van de boze heks, van Hanna Kraan kunnen misschien ook al. Als je tijd hebt tussen al het zorgen door (petje af, overigens): de bieb heeft meestal vrij veel.
Voor eigen kinderen met veel aanwezig speelgoed wil speelgoed wat "op gaat" nog wel eens handig zijn, knutselspullen en zo. Verder is het ook hier een terugkerend probleem ....

Asa Torell

Asa Torell

06-09-2010 om 20:32

Jongetjes

Ja, die schijnen zich gemiddeld genomen wat langer door mama in de kleding te laten hijsen, en daarna eventueel door hun vrouw ;-).
Maar de mijne niet hoor, ik ben dol op overhemden bij jongetjes maar dat was met ruim 2 echt bekeken bij zoon.
Het is wel goedkoper trouwens: ik heb een lichte neiging tot kinderkoopverslaving, maar wat ik uitzoek valt toch niet gauw in de smaak bij zowel zoon als dochter, dus daar is de lol wel af. De favorieten blijken altijd uit de doorgeefkleding van anderen te komen, dus ze hebben gewoon de verkeerde moeder ;-).

Kiki: muziek

Ik heb het op dit forum al vaker geroepen, maar ik ben een grote fan van de Sesamstraat-cd "Vriendjes voor altijd". Daar staan geen liedjes op van de poppenfiguren die ook in de Amerikaanse versie voorkomen, dus geen Bert, Ernie, Elmo, Grover, Kermit en Koekie Monster. Wel van Tommie, Ienieminie en Pino en ook een heleboel daarbuiten. Van die liedjes waar dan vaak een tekenfilmpje bij wordt afgespeeld. Goede teksten, afwisselende muziekstijl (muziek is van Hennie Vrienten). Hier al twee jaar (geloof ik) een succesnummer.

Groeten,

Temet

Mayte*

Mayte*

06-09-2010 om 22:42

Jongetje van 3 in het ziekenhuis

Mijn jongetje van destijds bijna 3 kon je heel erg blij maken met kleine dingen; ballon, autootje,(pop up) voorleesboek, muziek (grote fan van K3)

Maar vooral vond hij het erg leuk om samen te spelen. Hele verhalen hebben we gespeeld met duplo poppetjes of autootjes op een vierkante meter als hij weer eens uren vastzat aan een chemo of bloedtransfusie.

Mayte*

Mayte*

06-09-2010 om 22:57

Kindje van 1

Vooral geen moeite doen! Hij krijgt er nog niets van mee. Ik heb van de grootouders geld gekregen en daarvan een mooi winterjasje gekocht. Verder is hier (en bij jou ws ook) alles waar een beginnende dreumes zijn hart aan op kan halen.

Kiki

Kiki

08-09-2010 om 08:45

Zo, ik ben eruit

Ik heb loco gekocht van de site van Pelle en een luister-CD van Peter en de Wolf en de muziek CD van Cowboy Billy Boem voor het kindje in het ziekenhuis

Voor de jongste van het gezin van 4 heb ik ook de muziek-CD gekocht van Cowboy Billy Boem en een leuk plaatjesboek

En voor mijn eigen baby nog niets, maar daar heb ik nog even de tijd voor. Ik denk ook wat klein spul

Massi Nissa

Massi Nissa

08-09-2010 om 16:23

Leuk kiki

Ik hoop dat ze Cowboy Billie Boem net zo leuk vinden als onze dochter het vindt. Het is een mix van bekende en eigen liedjes, allemaal met een country-western-achtige begeleiding, gezongen met een Brabantse tongval.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.