Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

MaMaLi

MaMaLi

14-01-2010 om 16:25

Dochter verlegen?

Mijn dochter van ruim 2 gaat sinds dat ze drie maanden is naar een kdv.
Ze is hier meestal erg terug getrokken en praat weinig.
Ze speelt wel en vermaakt zich prima maar er is weinig interactie tussen haar en de leidsters en kinderen.Ze zit wle in een groep met alleen jongetjes en gaat volgende maand naar een andere groep met meer meisjes misschien dat ze dan meer aansluiting vind al zeggen ze daar dat dat de oorzaak niet is.Thuis praat ze honderduit en is veel vrijer, ze vertoont bij mensen die ze niet kent wel hetzelfde gedrag als op kdv.

Nu vind het kdv dit nogal zorgelijk allemaal en hebben ze cb ingeschakeld om te komen kijken maar die dachten dat het wel los zou lopen(half jaar geleden ongeveer).
Ze is sindsdien wel wat losser en vrijer geworden daar maar toch maken ze zich weer zorgen terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet doe.
Weet niet zo goed wat ik er nou van moet denken of er echts iets aan de hand is met haar?
Iemand ervaring?

Groetjes..

Rafelkap

Rafelkap

14-01-2010 om 17:55

Buiten jullie om?

Wat raar, dat ze het cb waarschuwen. Dus buiten jullie om? Daar zou ik heel boos om worden.
Zien jullie of ze thuis wel contact maakt met andere kinderen of volwassenen (bekenden en minder bekenden) die over de vloer komen? Als jullie je geen zorgen maken lijkt me dat voldoende. Vanaf 3 1/2 gaan kinderen samen spelen, daarvoor is het meer naast elkaar, dus over een tijd zou het wat beter gaan. Ik zou vooral in gesprek blijven met je cb arts. Het kan natuurlijk dat er wat is, maar het kan ook zo zijn dat de leidsters te ver doorschieten in het constateren van ontwikkelingsstoornissen.

Linda99

Linda99

14-01-2010 om 18:36

Karakter

Als het in jullie ogen echt verlegenheid is is er niks aan de hand. Grote kans dat ze op de crèche geen super-verlegen kind gewend zijn. Mijn oudste was ook zo. Bemoeide zich niet uit zichzelf met anderen maar had het wel naar d'r zin.

Qua verlegenheid hebben we best een lange weg afgelegd maar nu ze 8 is gaat het onwijs goed. In ons geval echt de aard van het beesie. Jullie kunnen denk ik zelf goed zien of dat bij jullie dochter ook zo is. Laat je niet gek maken!

Moet zeggen dat ik de inmenging van het CB op de crèche ook erg vreemd vind. Hoop toch echt dat dat met toestemming was.......

MaMaLi

MaMaLi

14-01-2010 om 20:25

Rafelkap

Nee ik wist ervan..

Ze hebben geregeld contact met cb en dan worden sommige kinderen besproken.Nu hadden ze pas weer contact gehad en toen hebben ze wel weer aangekaart hoe het ervoor stond..
En ze wilden weer dat er iemand naar haar kwam kijken zodat ze eventueel goed begelied kan worden maar ik sta daar niet achter..

Spelen

Misschien een idee om iets vaker met haar bij een vriendinnetje te gaan spelen? Misschien heb jij vrienden/kennissen die een dochter hebben rond dezelfde leeftijd. Als ze in een klas zit met alleen maar jongetjes, kan ik mij voorstellen dat ze daar verlegen van wordt. Jongetje zijn over het algemeen toch drukker en zoeken elkaar op om ondeugend te doen (groot voorbeeld thuis:-)).

Als jij het met bepaalde zaken niet eens bent, moet je dat zeker uitspreken. Daarnaast vind ik het raar dat ze zich zorgen maken en het cb inschakelen, terwijl ze beter kunnen proberen haar eerder in een andere klas te krijgen met meer meisjes. Op die manier kunnen ze beter opserveren en dan pas een conclusie trekken.

Weet wel dat een moederinstinct vaak juist is. Dus laat je niet gek maken door anderen en kijk goed naar je meisje. Misschien is ze verlegen. Kan toch. Daar zijn ook dingen aan te doen om dat in betere banen te leiden (als je dat al nodig vind). Geen enkel kind is hetzelfde. Vertouw op je gevoel!

Kadonaj

Kadonaj

15-01-2010 om 16:27

Thuis meer veiligheid..

Een kind voelt zich thuis meer vrij en veilig dus zal daar altijd meer de eigen gang gaan. Mijn oudste was wel altijd heel erg aan het spelen op de peuterschool, maar mijn nichtje bijv. niet, aard van het beestje ook denk ik...

als ze nou de hele dag apatisch in een hoekje zou zitten zou ik me wel zorgen maken, maar als ik het zo lees valt het reuze mee...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.