Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

LaMama

LaMama

08-11-2009 om 07:43

Dochter wil niets met papa doen

Hoi allemaal,

Omdat ik zo snel niet in het archief kan vinden, gooi ik het hier maar in de groep. Onze jongste dochter van 2,5 jaar is ineens heel anti-papa. Op zich gaat het in de normale omgang wel, maar hij mag haar niet op bed leggen of aankleden of dat soort dingen. Het is een pittige tante en ze is motorisch heel sterk, dus het is ook geen optie om het toch door te zetten.
Is hier een truc voor? Ik weet wel dat het een fase is, maar mijn man wordt er verdrietig van. En ik weet ook wel dat dat een fase is ;-) maar het wordt er hier thuis wel behoorlijk minder gezellig van.
Ik zit zelf eraan te denken dat ze meer 'gewone' tijd met elkaar door moeten brengen. Zou dat de oplossing zijn? Of moet hij haar toch naar bed brengen, zelfs al ze helemaal door het lint gaat omdat ze dat niet wil? Ik heb niet het idee dat dat werkt, maar misschien hebben jullie ervaring?

Groetjes!
LaMama

Fatima

Fatima

08-11-2009 om 09:06

Ook eens gehad

Ik heb dat ook eens gehad en toen ben ik een nachtje gaan slapen bij een vriendin. Papa en kind waren zo een heel weekend op elkaar aangewezen en dat hielp wel wat.

Kind wil het niet omdat jij in de buurt bent. Het is niet zo dat het daarna altijd goed ging maar papa heeft gezien dat kind het wel kan en dat kan een belangrijke stap zijn.

dc

dc

09-11-2009 om 06:45

Andersom

hier heb ik regelmatig dat mijn zoontje (inmiddels 3,5 maar al vanaf 2 jr) niets met mij wil. In het begin (toen hij nog erg jong was), me er niets van aan getrokken.

Een tijdje geleden heb ik uitgelegd dat het me verdrietig maakt als hij dat doet. Ik ben 2 keer verontwaardigd weggelopen, en niet meer teruggekomen totdat hij sorry zei, en het kwartje is gevallen. Hij heeft nog wel een voorkeur voor zijn vader, maar duwt mij niet meer weg.

Michaela

Michaela

16-11-2009 om 19:55

Herkenbaar

je vraag is al van even geleden, maar wij hebben hier hetzelfde gehad.
Onze dochter is ook heel lang anti-papa geweest, dit heeft bij elkaar best lang geduurd.
Wij zaten ook echt af en toe met onze handen in het haar.
Wat hier wel hielp, was inderdaad wat je zelf al noemde: even tijd voor elkaar (dochter en papa tijd). Samen eten bedenken en boodschappen doen, iets anders halen noem maar op. Verder konden we er niet veel mee, ja wachten tot het beter zou worden. Soms zei mijn man wel, als ik niet mag helpen met aankleden, moet je het zelf maar doen. Klinkt wel hard, maar als het echt niet lukte vroeg ze toch af en toe zijn hulp.

Praat er samen veel over en laat aan je dochter zo min mogelijk merken, want ze voelen het gewoon en onze dochter maakte daar wel eens misbruik van.

Ik hoop voor jullie dat het snel beter gaat.

Rianne Anders

Rianne Anders

19-11-2009 om 14:49

Zou ik even niet doen

Wat ik denk is dat je dit op dit moment gewoon even moet accepteren dat je dochter niet zo pappa gericht is.

Ik heb hetzelfde gehad met mijn zoon maar andersom, hij was toen papakindje zeg maar. Ik vondt het ook niet leuk maar later komt het wel weer goed. Vaak rond de twee of twee en half kunnen kinderen opeens een sterke voorliefde hebben voor een bepaald persoon.
Miscchien proberen of pappa bv wel een boekje kan lezen of een boterham smeren of in elk geval helpen, al is het maar kleding klaarleggen of de teddybeer halen.
Proberen te zeggen dat ze pappas meisje ook is.
Nu is mijn zoon weer heel dik met mij en mamma is van hem om het zo maar te zeggen. Misschien helpt het om dit met je te delen.

Sterkte ermee!

Hepij

Hepij

20-11-2009 om 13:38

Ik zou het

in ieder geval niet afdwingen, dat werkt alleen maar averechts. Idd samen dingen overdag doen, werkt denk ik het best

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.