Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Eefvis

Eefvis

24-10-2011 om 11:12

Draak van een meid (2jr 4mnd oud)

Hallo allemaal,

Waar zal ik eens beginnen. Ik heb een lieve dochter van 2jr en 4mnd oud. Makkelijk (alleen met eten niet), heel lief, wijs en bij tijd en wijle af en toe een pittige driftbui. So far so good. Althans, alleen echter peuterprobleempjes.

Inmiddels heb ik nu al 2 weken een draak van een kind. Begon met 2 daagjes ziek (overgeven, koorts). Daarna lijkt ze te zijn hersteld, maar ik wordt helemaal nuts van haar.
Het begint 's ochtends vroeg. Of eigenlijk met naar bed gaan 's avonds. Als ze bij ons in bed wordt gelegd is er geen probleem, maar op d'r eigen kamertje wil ze 's avonds niet slapen. 's Middags slaapt ze prima, dus wat ons betreft slaapt ze ook 's avonds op haar eigen kamertje. Alleen...dat vergt oordopjes en doorzettingsvermogen, want ze houdt het gegil (vooral heel veel woede) met gemak een goed uur vol. Uiteindelijk valt ze in slaap, maar als ze wakker wordt - en op de een of andere manier gebeurt dit dan ook om het uur??? - begint het gegil weer opnieuw. Geen probleem zolang we zelf niet in bed liggen. De aanhouder wint. Maar 's nachts heb ik daar moeite mee en uiteindelijk belandt ze gedurende de nacht toch vaak tussen ons in. We hebben eens 2 nachten niet toegegeven met de hoop op verbetering de 3e nacht. Helaas geen resultaat (alleen gesloopte papa en mama).Dit slaapprobleem duurt nu al enkele weken, maar sinds 2 weken, wordt ze met 'nee' wakker. Ze wil echt he-le-maal niks. Niet mee naar beneden, geen boterham, niet spelen, niet tv kijken, niet knutselen. Niets waarmee ik haar kan paaien. Het blijft echter niet bij 'nee'. Als ik toch wil dat er iets gebeurd (bijvoorbeeld schone luier, kleren aan) hebben we woede, verdriet, gegil. Kortom: drama. Het drama eindigt altijd in 'Ik wil een lolly/ ijsje/ naar de Efteling'. En dat gaat er bij mij niet in.
Ik heb inmiddels vanalles geprobeerd. Vooral heel erg rustig blijven en negeren, afleiden, maar bij tijd en wijle ook heel boos in de hoek gezet. Ik ben zelf al een keer in janken uitgebarsten, want rustig blijven, terwijl je bloed stiekum gaat koken - dat vreet echt energie. Ze is van niets onder de indruk. Heeft af en toe wat kalme, lieve momentjes en zegt dan uit het niets: 'Wij hadden samen verdriet" of "Ik was boos/ verdrietig". Ik probeer niet te veel te praten, maar vraag altijd of ze ook weet waarom ze verdrietig/ boos was en dan wijst ze bijvoorbeeld naar een oud wondje op d'r been??!!

Ik ben 2 en ik zeg 'nee' is toch niet zo extreem bedoeld? Ik ben er echt een beetje ziek van, herken mijn dochtertje gewoon niet en merk dat het me steeds meer moeite kost om 'goed' te reageren. Ze is van nature wel (eigen)wijs en kan best een driftkopje zijn, maar dat was eerder echt uitzondering.

Herkent iemand hier een 'fase' (hoop ik dan maar op) of hebben jullie er een mening over. Zijn er adviezen hoe ik hiermee moet omgaan?

Tot slot (om volledig te zijn) hebben mijn vriend en ik het vaker over een 2e kindje (want inmiddels gestopt met de pil), maar bij mijn weten niet als zij er bij is. Zou het invloed kunnen hebben??
Gisteravond hebben we dan maar eens - het al weeeeeken aangekondigde - grote bed geplaatst en ledikant naar zolder gedaan in de hoop dat dat iets opleverde. Wallen bij mams, dus dat is niet gegaan zoals gehoopt.

Ik hoop op een reactie!
gr. Eefvis

dc

dc

24-10-2011 om 11:18

Oorontsteking?

Overgeven is vaak een teken van oorontsteking. Om het uur krijsend wakker worden ook. Dus ik zou eens langs de dokter gaan...

(En vragen of het pijn doet heeft geen zin. Toen mijn oudste 2 was heeft hij regelmatig dubbele oorontstekingen gehad, terwijl hij volhield geen pijn te hebben...)

anna

anna

24-10-2011 om 18:03

Pijn

Ja, dat zal eens goed kunnen, hier is dat gedrag ook aan pijn of ziekerig zijn gekoppeld.
Het klinkt erg heftig, succes ermee.

Sascha2

Sascha2

24-10-2011 om 19:38

Precies een dag

Mijn jongste is gisteren twee jaar geworden.men precies een dag llater is het losgebarsten. Alles is nee, stemverheffing etc. Stoute dingen doen, totaal ander kind. The whole package zeg maar. Het kan best zijn dat je dochter iets mankeert, een ritje naar de huisarts kan het antwoord opleveren. Verder kan de twee-is-nee-fase inderdaad behoorlijk heftig zijn. Maar hij gaat ook weer over (om vervolgens heel sneaky over te gaan in de ik-ben-drie-en-luister-nog-nie-fase, zucht).
Mijn tips: zoek even uit of ze iets onder de leden heeft. Ben zo consequent mogelijk, hou zelf ook het principe nee is nee aan. Realiseer je dat wat ze ook doet, ze het niet expres doet. Ze voelt zich kennelijk zo veilig bij je dat ze zich ook kan laten gaan. En realiseer je bovenal dat het echt wel overgaat. Mijn jongste is mijn vierde en ik kan er nu vooral om lachen, als ik haar zie stampvoeten. De nachten zijn hier sowieso pet, daar zal geen verschil in zitten. Toen mijn eerste het had wist ik niet hoe ik het had. Kinderen lijken ineens zo anders. Succces!

Mayte*

Mayte*

26-10-2011 om 11:41

Kiezen?

Mijn zoontje van 2jr en 3mnd heeft hetzelfde. Dit weekend kwam ik erachter dat er 4 kiezen doorkomen. Dat verklaart veel van het korte lontje.

Aandacht

als ze iets wil ijs/efteling dan zou ik gewoon zeggen 'ja dat wil jij, dat zou leuk zijn he'.

en vervolgens gewoon door gaan met aankleden. Of wat stoeien op het moment dat ze in een aanval dreigt te schieten, zelf lachen lokt lachen uit.

Ik zou eerst eens kijken of ze pijn heeft, dus een zetpil geven en kijken of ze dan beter slaapt. Verder checken of ze het warm genoeg heeft, het is behoorlijk kou snachts.

En nog een tip: alles wat ze enigzins zelf kan zelf laten doen en haar complimenten geven,"wat knap, heb je dat zelf gedaan ?" positief zijn kost soms wat moeite maar dat is op die leeftijd zo belangrijk.

eefvis

eefvis

27-10-2011 om 13:50

Het is al stukken minder

Hey dames,

Bedankt voor jullie lieve en handige reacties. De huisarts heeft inmiddels uitgesloten dat er iets aan de hand is, alhoewel ik er niet zeker van ben dat de kiezen mogelijk toch een beetje zeuren.
De aanhouder wint, want inderdaad met vooral heel veel positiviteit (al vind ik van mezelf dat ik daar doorgaans heel veel aandacht aan besteed) zijn het geen hele dagen meer dat ze 'draakt', maar zijn het inmiddels buien die op zich wel te hebben zijn.

Ik moet ook zeggen, ik herken wel een beetje papa in haar, want die heeft ook een vrij kort lontje en heeft vooral toen hij jong was wat problemen gehad met agressieve buien (en dan drong er ook niemand tot hem door tot het knopje weer omging).

Ik vraag me echter toch wel af - hebben jullie kids ook al zo'n enorm brutaal snoetje? Ik heb echt het idee dat ze me soms met voorbedachte rade uitlokt, terwijl ik voor mijn eigen gevoel juist niet op die escapades reageer. Eerder negeer of probeer op andere onderwerpen uit te komen. Mijn dochter heeft echt af en toe een mega arrogante houding en draait gewoon met d'r ogen als ik haar streng toespreek. Dat herken ik niet bij mezelf en ook niet bij mijn vriend. Ook erg brutaal bij tijd en wijle. Gisteren wilde ze geen schone luier aan (volle poepluier). Mijn vader (opa) zegt tegen haar 'Kom op meid, werk eens ff met mama mee en doe een schone broek aan'. Zegt ze: "Doe zelf een schone broek aan. Jij hebt in de broek gepoept opa!'. Ik wist niet dat dit soort bijdehante opmerkingen bij deze leeftijd horen... Nog geen 2,5 maand oud! Pfff...wat gaat dit brengen voor de toekomst??!!

Nogmaals dank voor jullie reacties. Het is fijn te horen dat dit (deels) herkenbaar is.

Brutaal snoetje

Als je bij Google afbeeldingen intikt 'brutaal smoeltje' krijg je een foto van mijn peuterdochter. Bij wijze van spreken dan.

Echt zo'n blik in de ogen waaruit blijkt dat ze sodemieters goed weet dat iets niet mag, en het dan toch doen. Soms roept ze dat ook trouwens: Doewwutlekkertoch!.

Een heel ander kind dan oudere broer, die veel braver is. Ik heb de juf van zijn klas, die haar met vertedering bekeek (toen ze op mijn arm zat en even geen grappen uithaalde) alvast maar gewaarschuwd dat nummer 2 uit een geheel ander hout gesneden is!

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

29-10-2011 om 08:09

Temet

Mijn hart bloeide op bij het idee dat er een foto van jouw peuter via Google te zien was, tot het kwartje viel - die foto is er niet. Zou het trouwens andersom ook waar zijn? Pittige, zeer eigenzinnige dochter, gevolgd door volgzaam en vriendelijk mannetje? (Zeg ja, zeg ja).
Groetjes
Massi

Massi

Ik heb geen pittig meisje maar wel een pitige jongen en het broertje dat hij kreeg, is een droom :) ( niet dat 1 een nachtmerrie is hoor)

verstuurd per ipod

Massi Nissa

Massi Nissa

29-10-2011 om 20:12

Vertigo

Grappig en mooi om te horen! Ik moet zeggen, jongste is tot nu toe wel veel aanhankelijker dan zijn zus, het liefst brengt hij zijn dag op schoot door. Kan echter ook liggen aan de bv (die hij nu al veel langer krijgt dan zijn zus) of aan zijn moeder (die elk excuus aangrijpt om zoiets leuks op schoot te trekken).
Groetjes
Massi

Stoeiende neven

van 6 en 13 jaar houden elkaar in de houtgreep, het loopt nogal hoog op, Mandarijntje loopt er naar toe en zegt met een streng priemend vingertje "doe nohmaal !".

ja dat zei hij !! LOL

Ach, mandarijntje praat ons na, nu zegt ze ook 'eg wel' eg nie' als iemand het roept !

Napraten

Och, dat napraten! Hier praat peuter haar grote broer na, en die praat de stoere jongens op de opvang na, dus nu roept mijn pluizige peutertje dingen als "Wajo! Kijk hoe klein!" Het is werkelijk geen gehoor uit de mond van zo'n erwt.

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

01-11-2011 om 21:25

Temet

Ge-wel-dig. Doet me denken aan een heel klein blond jongetje in een Amsterdamse speeltuin dat ik tegen een ander jongetje hoorde zeggen: "Oeallah, je gaat zien!".
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.