Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

floor derks

floor derks

01-03-2009 om 20:05

Drama met lopen

mijn zoon van 3 jaar en 4 maanden houdt niet van lopen . terwijl andere kindjes van zijn leeftijd steeds vooruit rennen, loopt hij zeer langzaam en moet ik constant op hem wachten. dusdanig dat het vaak uitloopt op een drama.....in een dierentuin of gewoon wanneer we naar de creche moeten lopen......
herkennen jullie dit?
Hoe leer ik mijn kind door te lopen. Met name als we met vrienden zijn met ook andere kindjes is het heel vervelend dat iedereen steeds moet wachten.....

Esc

Esc

01-03-2009 om 21:38

Herkenbaar!

Oh zo herkenbaar! Mijn dochter heeft dit naar mijn gevoel heel lang gedaan, rende zowiezo nooit, altijd treuzelen, niet eens gewoon lopen maar altijd slenteren, gék werd ik ervan. En ineens ging ze rennen. En doorlopen. En vorige week liep ze voor me uit! Ik wist zo gauw niet wat ik moest doen :) Heb mezelf altijd getroost met de gedachte dat een alle-kanten-op-rennende peuter nog erger is, maar goed. Misschien een domme vraag, maar rent jouw zoontje wel eens? Dat ie het wel kan, bedoel ik.

Herkenbaar hier ook!

Hoe vaak ik wel niet zeg: schiet eens op!, loop eens door! en hoe vaak ik hem een duwtje (klein duwtje natuurlijk) in de rug geef om hem wat harder te laten lopen pff. Ik noem hem altijd: meneer de treuzelaar en de meneer die overal genoeg tijd voor heeft.
Met spelletjes onderweg te doen, krijg ik hem nog redelijk voor uit en met het meerijdplankje die in aan de wandelwagen heb zitten. Maar verders...
Rennen kan hij wel en zo af en toe doet hij dit ook wel, maar hij ziet zoveel onderwerg en dat leid hem af. Soms roep ik hem en dan schrikt hij, dan zit hij zo geinteresseerd naar iets te kijken. Peuters bekijken de wereld echt nog als iets nieuws en alles is daar interressant aan.
Ik troost me ook altijd asn de gedachte dat er heeeel veeeeel peuters zijn die altijd weglopen.

Tango

Tango

02-03-2009 om 09:14

Mijn zoon is er ook goed in

In treuzelen dus. Hij is inmiddels 4 en het is nog niet over hoor. Ook hij staat overal stil en raapt bovendien ook altijd van alles van de grond wat hij mooi vindt (doppen van bierflesjes, touwtjes, stokken etc.).
Wij hebben hem toen hij ruim 3 was een loopfiets gegeven en dat ding gaat dus overal mee naar toe. Het is ook niet zo'n groot en zwaar ding, dus naar een dierentuin meenemen zou ook best kunnen. Het gaat in ieder geval een stukje sneller en als hij nog langzaam gaat maken we er gewoon een wedstrijdje van: wie het eerste bij de volgende lantaarnpaal is.

Linda99

Linda99

02-03-2009 om 10:45

Tips

De beste tip die ik kan geven is: stel je erop in dat het niet opschiet :) Geniet van het slenteren, trek wat meer tijd uit voor de route. En de momenten dat je haast hebt: neem de buggy mee. Loopfiets is inderdaad ook een goede optie.

Mijn oudste was ook zo'n treuzelaar maar zat gelukkig nog wel graag in de buggy. Jongste rent graag en wil niet in de buggy. Ander probleem dus ;) Vooral bij drukke straten........

Niets mis?

kan gewoon treuzelen zijn, maar wij hebben ook vrienden met een kindje die niet wil lopen (waarvan zij zelf zeggen dat hij dus geen zin heeft, hij is 5) maar waarvan wij vinden dat hij ook 'gek' loopt. Z'n heup/been motoriek lijkt niet helemaal goed. Hij heeft daar ook wel eens fysio voor gehad, maar nu dus niet meer. Hoeft natuurlijk helemaal niet, maar wel even iets om in de gaten te houden.
Als hij verder ok is, lijkt mij ook: veeeeel extra tijd nemen!!!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.