Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

miranda oomkes

miranda oomkes

26-02-2009 om 14:03

Driftbuien peuter 2.5 jaar

mijn zoontje van twee en half heeft te pas en te onpas driftbuien om niks en met driftbuien beddoelik ook echt drift buien slaan schoppen gooien met alles wat in zijn buurt is en een aanleiding is er meestal niet.
wie weet wat ik hier aan kan doen zelf heb ik al van alles geprobeerd maar niks werkt helaas.
Wie heeft hier ervaring mee

groetjes miranda

MLN

MLN

26-02-2009 om 14:17

Heel veel ervaring

Ervaring genoeg, maar oplossing....nee....
Hier ook eentje van 2,5 jaar die na maanden van relatieve rust ineens weer ontdekt heeft dat hij een eigen willetje heeft. Slaan, knijpen, gillen, huilen om niks, drammen, dreinen en VOORAL: dit wil ik en wel te weten NU!!!!!!! En oh wee als het niet gaat zoals hij wil. Dan gaat hij alles 'pot' maken. Staat hij dus tegen een kastdeur te schoppen of op de bank te slaan. Maar dat doet hij bijv. ook als ie gevallen is. Dan is hij boos omdat hij gevallen is en dan moet bijv. de stoep het 'ontgelden'. 'Ik stoep 'pot maken' zegt hij dan. Niet echt een leuke fase dus. Ik ben de hele dag alleen maar aan het verbieden, streng toespreken, straffen indien nodig of negeren. Niets werpt echter tot nu toe zijn vruchten af. Hij is af en toe echt aan het uitdagen.
Maar ja, het hoort erbij (zegt men). En het gaat ook wel weer over (zegt men). Maar het is wel vermoeiend....
PS hij heeft natuurlijk voor het meerendeel gedurende de dag geen driftbuien. Alleen die driftbuien blijven een beetje hangen in mijn geheugen en daardoor lijkt het net alsof dat de hele dag overschaduwt.

'geen aanleiding'

Bij mijn zoon is er altijd een aanleiding. Alleen is het vaak een aanleiding van niks, wat mij betreft. Het komt altijd neer op iets willen en dan merken dat het niet gebeurt.

Ik laat 'm vaak maar even razen (spreek alleen streng toe als hij gaat meppen of gooien met dingen), en na een tijdje probeer ik af te leiden. Zoon heeft gelukkig niet zo'n lange adem, qua driftbuien, dus we zijn er meestal redelijk snel weer af.

Tja, het leven is ook moeilijk als je een peuter bent. Ik trek het me maar niet persoonlijk aan en zit de rit uit. Het schijnt erbij te horen. Zoon is bijna 3,5 trouwens...

Mathilde

Mathilde

27-02-2009 om 11:29

Praten

Bij mijn kinderen helpt het meestal als ik hun gevoelens onder woorden breng. 'Ben je zo boos dat je alles wel kapot wil maken? Het is ook helemaal niet leuk als je valt/iets niet krijgt/wat dan ook.' En dan tegelijkertijd vasthouden zodat ze de tent niet afbreken ;-). Na een tijdje nemen ze dat over en vertellen dan hoe boos ze zijn ipv dat ze de boel vernielen. Nou ja, meestal dan ;-). Ik heb ook wel eens een niet-opvoedkundige bui en dan maken we verschrikkelijk ruzie om dit soort dingen en belanden de kids op de gang. Vervolgens dan toch maar weer goedmaken :-). Mijn jongste is drie en heeft nog maar zelden echte driftbuien. Toen hij twee was veel meer. In die tijd zei ik ook wel eens koeltjes: ben je zo boos, nou ga dan maar even liggen gillen en schreeuwen, zeg maar als je klaar bent ;-).
Succes met je driftkikkertje.
Mathilde

Jahoor

hoi,
hier hetzelfde hoor, een driftige van 2,5. gisteren in het winkelcentrum liet ze zich elke keer op de grond vallen uit boosheid. ik had het helemaal gehad en liep weg, de hoek om. uiteraard zag ik haar nog.
komt er zo'n oud vrouwjte die haar zo zielig vond en haar naar me toe bracht. alsof ik haar vergeten was ofzo;-)

het enige wat hier nog wel eens helpt is negeren. ik moet mezelf dan negeren, niet druk maken en net doen of ik het niet hoor. doe ik dat niet, ga ik teveel hierin mee en sta ik mee te schreeuwen en janken, gek word ik ervan.
succes

Mathilde

Mathilde

02-03-2009 om 11:58

Dat is pas erg

Mensen die zich met je driftige peuter gaan bemoeien. Argh. 'Ach wat zielig, ben je je moeder kwijt?' en dan boze blikken in mijn richting 'ze was hier helemaal alleen hoor'. Man en ik hebben wel eens in koor geroepen: laten liggen, ze heeft een driftbui!
Ja, negeren werkt toch wel het beste. Maar niet als ze de boel vernielen of een puinhoop van de winkel maken. Ik heb wel eens met een krijsend kind als een worst onder mijn arm bij een winkel staan afrekenen omdat madam uit pure nijd spullen uit de schappen begon te gooien. De negeerfase was toen wel afgelopen vond ik haha. Thuis heb ik haar ook eens buiten de deur gezet (in de tuin) om daar af te koelen.
Mathilde

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.