Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Mama_Lynn

Mama_Lynn

15-05-2012 om 08:02

Droge huid/ eczeem?

Mijn zoontje van 2 heeft achter op zijn rug een nogal droge huid, het zijn ruwe plekjes, niet zo'n lekker zacht babyhuidje. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik het moet omschrijven, het zijn niet echt bulten of zo, maar wel 'plekjes'. Het schilfert niet, het is wel iets roder, maar niet extreem. Hij heeft ook snel last gehad van rode billen (nu wel een heel stuk minder) en in de holtes (knie, ellebogen) rode plekken bij niet goed genoeg afdrogen (beetje sudocreme er op en dan trok het wel weer weg). Zo rood is het dus niet, maar wel droog. Hij heeft er geen last van. Ik heb niet het idee dat het echt eczeem is, het is ook alleen op zijn rug, maar wat dan wel?

wat kan ik daar nu opsmeren om het wat zachter te maken? tot nu toe smeerde ik hem na het douchen altijd in met zo'n baby-olie, vindt ie heerlijk, zo heb ik het dus ook ontdekt, maar is dat voldoende? Sudocreme op z'n rug gaat me een beetje ver (dat plakt zo!)

Iemand tips?

Lynn

La roche posay lipikar baume ap

Ik heb de intens droge huid van mijn dochter voorgelegd aan de apotheek en ik kreeg proefmonstertjes mee van La Roche Posay Lipikar baume AP.

Wat een geweldig spul, ze heeft nu al een maand of 3 geen enkel eczeemplekje mee, huid is lekker soepel en niet droog meer, het smeert makkelijk uit (in tegenstelling tot wat we eerst hadden vaseline cetamacrogol).

Het is alleen te koop in de apotheek, maar het hele gezin heeft er lol van. Zoon (bijna 12) heeft altijd een kurkdroge huid boven op zijn handen, daar vallen echt de kloven in. Hij smeert nu ook iedere avond en binnen 2 dagen was het echt zoveel verbeterd!

Kortom, ik ben fan!

Thursday Next

Thursday Next

15-05-2012 om 08:56

Dokter of apotheek

Als je eens bij de dokter bent kan je dit even aankaarten. En anders naar de apotheek, daar hebben ze vette zalf zonder toevoegingen (parfums). Voor onze dochter heb ik ook zoiets gekregen bij een droge huid.

krin

krin

15-05-2012 om 09:08

Cetomacrogol

Hier had zoon ook de eerste vier jaar een erg droge huid met schilferplekjes op de plaatsen die jij noemt. Je kunt het beperkt houden door heel weinig te badderen (en als je baddert, dan met zo min mogelijk zeep), en dagelijks (of zelfs twee keer per dag) met een beschermende vette zalf van de apotheek te smeren (bijvoorbeeld cetomacrogol of lanette-vaselinezalf). Soms liep het uit de hand, in zijn knieholtes vooral, en daar hadden we dan een zalfje met corticosteroïden voor (vier dagen smeren, drie of vier dagen rust).
Uiteindelijk is hij er overheen gegroeid.

Mama_Lynn

Mama_Lynn

15-05-2012 om 11:14

Oke...

Ik ga het als ik ooit weer eens bij de dokter ben aankaarten, komer niet zo vaak. Ik kan wel eens bij de apotheek binnenlopen.
Badderen doen we hier niet (geen bad), maar douchen vindt hij na anderhalf jaar drama inmiddels errug leuk (lekker spelen met zus in de douchebak) en dat gaat een hele lastige worden...maar ja, wat moet dat moet. Zeep kan ik wel minderen, gebruik ik al niet veel, alleen shampoo voor zijn haar (en dat is babyshampoo, dus zeepvrij volgens mij).

Bedankt voor de tips zover. Zijn die cremes erg duur overigens en hoe lang doe je ermee?

Lynn

Tja duur

Dat spul wat ik gebruik voor dochter is stevig aan de prijs. Zo'n 22 euro voor een fles van 400 ml. Hij is nu zo ongeveer voor een derde op na zo'n 3 maanden smeren (zoon gebruik de monstertjes nog). Terwijl ik het type vind ik het eigenlijk wel meevallen, 9 maanden smeren voor 22 euro.

Mama_Lynn

Mama_Lynn

15-05-2012 om 19:52

Hoi

Ja, dan valt het nog mee. Ik schrik daar wel van, van die prijs, savon, maar 9 maanden flink smeren met dat spul valt dan nog wel mee :).
Die andere creme valt idd. ook nog wel mee.

Hoe dan ook, ik denk dat het nog wel een gevalletje dokter kan gaan worden, want ik schrok vanavond toch wel hoe erg het is op zijn rug, het is toch wel echt eczeem denk ik (en ik nog maar denken dat het meeviel, wishful thinking denk ik). Nu ben ik donderdag pas weer vrij (hemelvaart) en dan vrijdag, maar het zou goed kunnen dat de dokter dan ook vrij is. En man is niet zo dokterloperig, maar ik hoop dat ik hem kan overtuigen dat hij toch echt even of langs de dokter moet of langs de apotheek. Nou moest ie toch nog langs de apotheek, dus wie weet.

Bedankt in elk geval!

Lynn

vaasje

vaasje

15-05-2012 om 20:59

Vaseline

Of lanettecreme? Mijn zoontje heeft ook zo'n huid. Olie en dergelijke maken het alleen maar droog.
Als ik het iedere dag in smeer en op de droge momenten 2x per dag ziet het er goed uit en blijft het rustig.

Op z'n wangen wordt het soms wat geïrriteerd, niet droog, maar eerder te nat (weet niet goed hoe ik het moet noemen) dan helpt het om er sudocreme of zinkzalf op te smeren.

Sterkte.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Cetamacrogol bij het kruitvat

Ik heb laatst cetamacrogol bij het Kruitvat gekocht, een flinke tube voor twee euro nogwat.

skik

Cetamacrogol vaseline fna 50%

dus 50% vaseline, het is wel eczeem denk ik. Mijn jongste dochtertje, oudste en ik hebben ook een zeer droge huid, ik heb ook allerlei allergieen die af en toe de kop op steken (ben nu weer ceterizine aan het slikken tegen netelroos).

Speurder

Speurder

16-05-2012 om 18:25

Kidsclin

...dus.

Die heeft naast de waterpokken, ook een eczeem variant.
Ik vind hem mild en lekker in het gebruik. Ik gebruik het bij mijn zoon die precies dezelfde plekjes heeft!

Mama_Lynn

Mama_Lynn

16-05-2012 om 19:56

Dank, dank

Voor alle tips. Ja, het is echt wel eczeem, denk ik, het wordt met de dag erger. Ik hoop dat ik vrijdag of maandag even langs de dokter kan. Als het maandag wordt, ga ik nog wel even langs de kruidvat of apotheek voor iets.

Bedankt!

Lynn

Mama_Lynn

Mama_Lynn

21-05-2012 om 19:43

Update

Nog even een update

Was nog even naar de kruidvat geweest, daar adviseerden ze na het weekend maar even langs de huisarts te gaan, want zoon was nog maar 2, en veel spul om te gebruiken (ook die cre...? woord even kwijt, wat hier aanbevolen werd), was pas vanaf 3. Uiteindelijk ben ik nog niet geweest. Ik heb alles consequent dik ingesmeerd met sudocreme, 2 keer per dag, en het lijkt erop alsof het minder wordt. Kortom, ik houd dit nu even vol en dan kijken we verder. Hij heeft dus wel een hele gevoelige huid, dus misschien is iets in huis sowieso niet onhandig, maar voor nu lijkt het in elk geval beter te worden.

Bedankt voor alle input!

Lynn

mama7161

mama7161

20-06-2012 om 20:06

Creme tegen schrale plekjes

Mijn dochter heeft ook vaak hele schrale plekjes.
Ik smeer ze 2x per dag in met een vaseline/lanette cremein.
Na het badderen of douchen gebruik ik vaseline intensive rescue Lotion voor het hele lichaam, deze trekt snel in en helpt snel.

Elx

Elx

22-06-2012 om 02:28

Voedings allergie?

Mijn dochters hebben ook beide last van eczeem. Zit ook erg in familie. Bij natuurgeneeswijze gaan ze ervan uit dat maag-darm stelsel nog niet goed werkt en dat daardoor afvalstoffen er via de huid uit komen. Sorry, een beetje krom uitgelegd, woon alweer tijdje in Australië.

Ze adviseerde "probiotics", en letten op wat kind eet wat evt reactie kan geven. Bv gist, zuur fruit (sinaasappel, kiwi, tomaat) of "gluten" (in brood, etc). Meer vanuit preventief oogpunt. Zalfjes zijn meer een pleister, maar nemen de oorzaak niet weg.

Heeft bij oudste goed geholpen. Bij jongste zijn we nog bezig..

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.