Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Eerste schooldag peuter

hoi!

hoe hebben jullie jouw peuter voorbereid op de eerste schooldag?

Niet echt, al was zoon toen al 4, want NL.
Op vrijdag ging hij naar het kdv, en op maandag naar school. 
Hij had natuurlijk al diverse groepsgenootjes naar school zien gaan als ze 4 werden en wij hebben alleen steeds gezegd dat hij dan naar school zou gaan en dat daar dan andere kindjes zouden zijn om mee te spelen. 

dochter was meegeweest bij kennismakingsgesprekken / rondleidingen op scholen. Bij de school die we kozen ging ze bij de rondleiding meteen meespelen in de kleuterklas. Verder niks bijzonders, paar dagen wennen en na verjaardag naar school. 

Verteld dat ze naar de basisschool ging als ze vier was. Die zit hier in hetzelfde gebouw als het kdv dus op zich kende ze dat al wel. Paar keer gaan wennen voor de meivakantie en na de meivakantie is ze gestart in groep 1. 
En wat spulletjes aangeschaft die ze nodig had. Bijvoorbeeld broodtrommel, beker, fruitbakje, gymschoentjes. 

Dochter ging niet naar de opvang toen ze twee en een half was, dus wij vonden het best spannend toen ze naar de peuterspeelzaal ging. Van te voren vertelt en met haar een rugzakje uitgezocht. Ze rende direct naar binnen en heeft ons amper gedag gezegd. Geen enkel drama. Bij andere kinderen zagen we dat wel. Ik denk niet dat je daar iets aan kunt doen. Het ene kind is gewoon heel makkelijk en het andere niet. Wij hadden geluk. Mijn man had het er nog het moeilijkste mee dat zijn kleine meisje al zo groot werd.

Toen ze 4 werd was het nog makkelijker, want ze schoof eigenlijk alleen een lokaal op en kreeg andere juffen. De halve wendagen hadden niet gehoeven voor haar. Draaide meteen mee in de klas.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.