Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

ogi

ogi

01-05-2011 om 20:48

Efteling

Onze kids zijn nu 4 jaar en 2 jaar en 8 maanden.

Zijn ze nu nog te jong om naar de efteling te gaan?

Wat vinden jullie.

Alvast bedankt.

Biene M.

Biene M.

01-05-2011 om 21:57

Als je het ervoor over hebt

Vorig jaar vond mijn zoontje van 2 jaar 3 maanden het erg leuk in de Efteling. Maar ik weet niet of we gegaan waren als ik niet ook nog een ouder kind (15 toen) had gehad, want er zijn toch wel veel attracties waar je met zo'n kleintje niet in gaat en het is natuurlijk niet goedkoop.

Wat hij leuk vond waren de autootjes, de droomvlucht, carnaval festival en de speeltuinen, vooral die ene vlak bij de vijver, bij de ingang voor hotelgasten. Doordat we met drie groten waren konden er vaak twee in een attractie terwijl er één bij zoontje bleef.

Sunja

Sunja

01-05-2011 om 22:05

Sprookjestuin

Lang geleden... heb ik in de Efteling gewerkt! En er kwamen heel veel dreumesen, peuters en kleuters vooral in de Sprookjestuin. Altijd heel populair: roodkapje, sneeuwwitje, doornroosje, lange Jan, het sprookje van Fabiola, droomvlucht, carnavalfestival, het traptreintje, ezeltje rijden en ezeltje strekje (waar dan een munt uit komt) Het Spookhuis zou ik met die kleintjes overslaan denk ik... En de meeste grote attracties mogen ze nog niet in dus daar hoef je niet langs te gaan.
Ik denk dat het heel erg leuk is om te gaan! Zeker omdat je nu nog niet in de rij hoeft bij al die attracties, de sprookjestuin is altijd leuk wandelen met die paddestoelen enzo.
Inderdaad zou ik proberen mee te doen met een of andere actie: korting via Albert Heyn, Airmiles, ANWB, zoiets - want het is wel aardig aan de prijs natuurlijk.

Zeker weten

Wij zijn gek op de Efteling, we gaan al vanaf toen mijn jongens twee waren en zij vinden het een feest. Er is echt genoeg te doen, je kan er de hele dag meevullen.
Sprookjesbos is ook gewoon leuk en voldoende attracties voor de ukkies..., de bootjes, de autootjes, de trein,doolhof, droomvlucht, volk van laaf,
Je jongste is gratis en doe mee met de ah actie, scheelt een hoop

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Limi

Limi

02-05-2011 om 11:08

Hier geen succes

Mijn zoontje is toen hij bijna 4 was met opa en oma geweest en hij vond het niks.

buzz

buzz

02-05-2011 om 11:53

Jawel

vanaf anderhalf een groot succes, en ik geloof tot en met 3 gratis dus je hoefd alleen voor je zelf en die van 4 intree te betalen.
Sommige dingen kunnen natuurlijk niet, maar er is genoeg wat wel kan, met 8 maanden vinden ze de carnavalsfestival, de draaimolens, papier hier, de paddestoelen en het hele sprookjesbos al best interesant, de baby speeltuin naast het restaurant, de boodjes, een rondje met de trijn. En verder alles zo maar bekijken vanuit de kinderwagen met een slaapje tussendoor heerlijk. Dan voor de wat grotere de droomvlucht er bij, en de autotjes de gewone speeltuin bij de laven en het lavenland. Nou dan heb je echt je dag al flink gevult.

Vic

Vic

02-05-2011 om 11:57

Duur en reistijd

Wij moeten een aardig eindje rijden voor de Efteling, en het is ook behoorlijk duur. Ik zou dus niet zo snel gaan met zulke kleine kinderen. Ik vind het zelf ook leuk om in attracties te gaan, en vind het dan een beetje zonde om 40 euro te betalen voor alleen het sprookjesbos en de draaimolen.

Vic

Vic

02-05-2011 om 12:01

Sprookjeswonderland

In Sprookjeswonderland in Enkhuizen heb je ook een sprookjesbos, speeltuin en bootjes. Voor kinderen onder de 5 is dat een ontzettend leuk uitje.

Mama_Lynn

Mama_Lynn

02-05-2011 om 16:50

Hier

Zijn we in maart geweest met onze oudste (sinds gisteren 4). We hadden goedkope kaartjes en het was erg leuk. Ze heeft genoten van het sprookjesbos, de sprookjesfigueren die er rondliepen (roodkapje, pardijn), carnaval festival (wel nog een beetje spannend), droomvlucht (prachtig), de carroussels en draaimolens, laaf, de autootjes enz enz. Er is genoeg, meer dan genoeg zonder al die achtbanen. Wij hadden wel bewust onze jongste, van 13 maanden thuisgelaten. Mede gezien zijn middagslaapje en het slechte slapen in de wagen en de eventuele wachttijden. Wij vonden het in elk geval erg geslaagd. Ik denk overigens wel dat we nog een jaar of wat gewacht hadden als we de kaartjes volledig hadden moeten betalen.

Mama_Lynn

Ja sprookjeswonderland

enig, niet duur en best groot, wel druk. Mij krijg je de efteling niet in, te duur, te groot, te druk.

Tijgeroog

Tijgeroog

02-05-2011 om 22:02

Leuk

Er zijn heel veel dingen die je met kinderen van die leeftijd al kunt doen. En dan zullen ze echt veel plezier hebben. Op je gemak door het sprookjesbos, droomvlucht, land van laaf, carnavalsfestival, draaimolens, speeltuin maar ook de piranha, fata morgana voor jezelf en als je dappere kinderen hebt de bobbaan. (die van mij is nu 3,5 en ze vindt de bobbaan helemaal het einde. Tekent nog niet zo veel, maar wel achtbanen. :-))
Maargoed, het kost wel wat en er zijn nog meer leuke dingen om met kleine kinderen te doen. Ze zullen het waarschijnlijk erg leuk vinden, maar als je niet gaat weten ze ook nog niet dat ze het missen.

Vic

Vic

02-05-2011 om 22:25

Ok, ik geef het toe

Ik vind het toegangskaartje voor de Efteling vreselijk duur. Dus als ik ga, wil ik er zelf ook wat aan hebben. Dan wil ik dus wel in al die attracties waar je met een peuter niet in mag, en zou ik er wel een beetje van balen als ik aan het einde van de dag alleen maar van die leuke kindvriendelijke dingen heb gedaan. Ik ben wel eens met een groepje volwassenen naar de Efteling geweest. Dat was echt heel leuk. Geen gezeur over wachtrijen, niemand die moet plassen als je net bijna aan de beurt bent, en gewoon 4 keer achter elkaar in de Python ;-)

dreetje o

dreetje o

02-05-2011 om 22:26

Winterefteling

Wij zijn in januari geweest, ik hoogzwanger en 's middags in rolstoel. Met zoon van 4 en dochter van 2 (en man 's middags als duw"ezel"). Helemaal geweldig, dochter van 2 kreeg geen genoeg van "monsieur cannibale (tatatata)" en zelfs de bootjes waren heerlijk. De paddenstoelen in sprookjesbos maakten een mooi muziekje, en wij hadden de kids wijsgemaakt dat ze bij iedere paddenstoel een rondje moesten dansen... Geweldig gelachen om de dansjes!
Oké, jongste miste slaapje, maar dat werd 's avonds helemaal goedgemaakt in de auto. We zijn er vanaf 10 uur s ochtends tot sluitingstijd geweest, het was wel wat koud, maar we hebben ons allevier enorm vermaakt. Ik hoop volgend jaar met kleintje erbij weer te gaan!!!
Als je het geld ervoor hebt, gaan dus!groetjes Dreetjeo

Vic

Vic

03-05-2011 om 14:31

Pelle

Ja natuurlijk, maar ik vind toch de Efteling te ver en te duur om met een peuter te gaan. Wij hebben Duinrell om de hoek. Daar heb je weliswaar geen sprookjesbos, maar het is met kleinere kinderen een heel leuk pretpark. Voor het sprookjesbos gingen we dus naar Sprookjeswonderland ;-)
Overigens zijn we met jongste wel naar de (winter-) Efteling geweest toen ze 3 was. Dat was best lastig want de andere kinderen waren 9+. Het kwam er dus op neer dat ik met jongste in de kou door het sprookjesbos ging, en daarna in de draaiende potjes en de draaimolen, terwijl de rest alle spannende attracties deed. Het scheelt natuurlijk al een boel als je alleen maar kleintjes bij je hebt, dan ben je toch al aangewezen op de attracties voor alle leeftijden.

Pelle?

ik snap die 34 euro berekening niet. Entree voor Sprookjeswonderland is 8,50 per persoon.
Trouwens als je met de auto gaat(wat de meesten doen) parkeren bij de Efteling kost 10,00, bij Sprookjeswonderland is het gratis.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-05-2011 om 21:09

Vic

Dan is een abonnement dus DE oplossing. Ik ga 's ochtends een uurtje met een paar vriendinnen, 4 keer achter elkaar in Joris en de Draak en dan nog wat dingen, dan haal ik de kinderen van school en de peuterspeelzaal en ga terug voor alle kleinekinderendingen.
Maarja, voor mij is Duinrell dan weer te ver rijden. :-)

buzz

buzz

05-05-2011 om 07:25

Vic?

Echt waar? vind je dat zo.
Dan kan je met een groepje gaan famillie vrienden? en om de beurd de kinderen vermaken en je zelf.
Maar eerlijk gezecht, ach een achtbaan best leuk, maar weegt niet op tegen de blije, verbaasde, gezichtjes van de kinderen. Oh dat is voor mij het ulieme genieten hun zo te zien, heerlijk. Maar goed ieder zijn ding.

buzz

buzz

05-05-2011 om 07:31

Niets

is zo leuk (aan pretparken dan) als de efteling, zo veelzeidig voor ieder wat wils, schoon mooi ondehouden enz. (het enige waar ik het niet mee kan vergelijken is disney want daar ben ik helaas nog niet geweest.

Rosase

Rosase

05-05-2011 om 09:34

Pretparkenfanaat

Ik heb er in de loop der jaren al heel wat gezien, maar de efteling is en blijft de leukste wat mij betreft. Plopsaland is ook een leuk alternatief, als je alleen maar nog maar kleine kindjes hebt. Maar is geloof ik ook niet echt goedkoper.

Duur is het onderhand wel. Wij zijn nu zo rond de 140 euro kwijt en dan ben ik nog heel blij dat we voor de jongste nog niet hoeven te betalen. Als die 3 wordt, is het echt niet meer te doen denk ik. Dan betaal je voor een dagje efteling evenveel als voor een langweekendje bungalowpark ofzo.

Gelukkig doet mijn moeder heel veel boodschappen bij de Appie :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.