Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Eten met bestek?

Hallo
Hou oud waren jullie kindjes toen het idee 'bestek' begon door te dringen? Mijn dochter is 2jr 4 mnd en kan het volgens mij best. Het interesseert haar niet. Elke dag ligt er braaf een vork, lepel en plastic mesje naast haar bord, maar stopt ze alles gewoon met de handen naar binnen. Ik maak er geen drama van, het komt vast wel eens een keer. Ben gewoon benieuwd.

Groetjes
Jeanette

3 kids mam

3 kids mam

25-02-2010 om 20:14

Hier nauwelijks

Onze kinderen zijn 1,5, 3 en 4 maar eten maar matig met mes en vork. De oudste 2 kunnen het prima en de jongste kan best met een vork eten maar ze eten alledrie nog vaak met hun handen. Elke keer dat we er op wijzen pakken ze wel weer hun vork, lepel of mes maar drie tellen later liggen deze weer op tafel en zitten ze alweer met hun handen te eten. Mijn man en ik zijn hier ook niet zo heel streng in, als ze het in elk geval maar netjes eten met hun handen, dus geen grote handen vol naar binnen stouwen, dan vinden we het niet erg dat ze regelmatig vergeten hun vork te gebruiken.

Carolien

Carolien

25-02-2010 om 20:40

Vanaf het moment

dat ze vast voedsel gingen eten, aten onze kinderen met lepel en vork. Eerst natuurlijk doordat wij het naar binnen schoven, maar op een gegeven moment wilden ze 'zelluf doen'; dat was volgens mij zo rond de anderhalf of al iets eerder. Dat ging eigenlijk bij alle drie prima. Het mes werd hier lang niet gebruikt. Jongste van goed 2,5 jaar gebruikt het nog niet. Oudste twee van 10 en 8 wel. Weet niet meer wanneer ze dat gingen doen. Dit betekent trouwen niet dat ze nooit proberen om met de handen te eten, maar wij zijn daar heel consequent in: bij ons mag dat niet.
Groetjes,
Carolien

Sera

Sera

25-02-2010 om 21:52

Wel met bestek

Mijn jongste zoontje is nog geen twee en hij kan nog niet goed eten met bestek. Meestal voer ik hem nog. Verder moedig ik hem aan om met een lepel of vork te eten. Vaak lukt het al een paar hapjes. Daarna gaat hij vaak met zijn handen eten omdat hij de interesse verliest en dan ga ik hem voeren. Zo leert hij dat met de handen eten niet mag. Zelf eten = ook bestek gebruiken en anders dus voeren. Broodjes mag hij wel met de handen eten. Wij eten veel eten met saus dus met de handen eten is niet echt handig want dat wordt dan echt vies.

Biene M.

Biene M.

26-02-2010 om 12:47

Verschilt

Mijn dochter at met 15 maanden haar brood met een vorkje en niet lang daarna at ze alles zelf en met bestek. Met mes en vork eten had ze pas later onder de knie, toen ze een jaar of zes was. Mijn zoontje wordt nu 2 en eet niets zelf met bestek. Hij pakt het altijd met zijn handen en een lepel kan hij nog niet goed hanteren. Wij voeren hem dus nog veel en brood eet hij met zijn handen. Met avondeten dat zich ervoor leent moedigen we het gebruik van vork of lepel wel aan, maar hij mag ook eten met zijn handen pakken. De laatste tijd bevangt soms een gevoel van moedeloosheid me als ik me afvraag hoe lang we hem nog moeten voeren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.