Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Extra naar kdv voor sint?

Volgende week brengt de Sint ook een bezoekje aan het kinderdagverblijf van zoon (net 2). Hij komt op woensdag, een dag dat zoon normaal thuis is bij mij. De kinderen mogen extra komen voor de Sint-viering van 10 tot 12 uur, waarbij ouders ze brengen en je zelf niet aanwezig bent bij de viering.
Ik merk dat man en ik hier anders in staan.
Man: Ja, leuk, doen! Hij vindt Sinterklaas leuk.
Ik: Hmmm, het is druk, we vieren die middag ook al Sinterklaas met neef en nichtjes. Ik vind het niet zo nodig en kan ook iets anders rustigs gaan doen met zoon.

Ok, het is niet iets waar we een discussie over gaan voeren, maar het tekent wel hoe we er in staan. Volgens mij het klassieke verschil waarin vaders kinderen een duwtje geven om de wereld in te gaan en moeders de kinderen nog graag even onder de eigen vleugels houden. Dus de vraag, zouden jullie je peuters extra naar het kdv laten gaan voor de Sintviering of ze gewoon thuis houden?

Maanve (het is wel een heel futiel onderwerp voor een draadje, maar het houdt me toch bezig :-))

Hier wel

Ik heb dit twee keer bij de hand gehad - een keer met zoon toen hij ook die leeftijd had en nu dit jaar met dochter. Beide keren zijn ze gegaan. Verschil was dat toen bij zoon het feest thuis op een andere dag werd gevierd, en dochter is nu 3,5 en die kan je echt geen feestje door de neus boren.

Maar mijn kinderen gingen dus wel. In beide gevallen lag/ligt het kdv op een paar minuten lopen vanaf huis, dat helpt.

Dat klassieke verschil wordt trouwens erg overdreven, imho (en bij ons thuis is het eerder andersom), maar goed, daar raken we mijn stokpaardje (leest allen Cordelia Fine en Asha ten Broeke!)

Je kan het van je kind laten afhangen. Hoe hyper is die van zo'n feestje en hoe lang houdt dat aan, en hoe groot is de kans dat hij donderdag of vrijdag over dat feestje hoort en het dan jammer vindt dat hij niet is geweest? Hij is 2, grote kans dat het hem geheel voorbij gaat. Aan de andere kant: als er op dinsdag volop wordt geroepen "morgen komt Sint" dan pluk je daar thuis ongetwijfeld de vruchten van.

Groeten,

Temet

Limi

Limi

30-11-2012 om 12:33

Hmmm

Wel een lange viering! Ik zou dat bij net 2 denk ik niet doen als het me niet uitkwam. De mijne is nu 3 en zou het wel leuk vinden, maar niet missen. (Vorig jaar had hij er echt helemaal geen benul van.) Dus als het mij niet uitkwam zou ik het nu ook nog niet doen.

Hoe doen ze dat dan als de ouders wegmoeten? Bij onze psz houden ze strikt 13 kinderen aan als maximum. Met sinterklaas mogen de andere kinderen wel even komen, met ouders, en daarna meteen weer weg. Anders gaan ze over hun maximum heen.

Maanve

Maanve

30-11-2012 om 14:49 Topicstarter

Dinsdag besluiten

De dag voor het Sint-feest is zoon nog op het kdv. Ik zal dan aan zijn vaste juffen vragen of/wat hij heeft meegekregen van het geplande bezoek de volgende dag. Als hij er geen weet van heeft, dan houd ik hem thuis. Als hij er wel weet van heeft, dan breng ik hem.
Sowieso is zijn tijdsbesef nog niet zo ontwikkeld, dus ik denk niet dat hij op donderdag zal meekrijgen dat er de dag daarvoor iets heel leuks is geweest, wat hij heeft gemist. Deze week kwam mijn zus en gingen we naar de dierentuin. Ik had de avond daarvoor gezegd dat zij 'morgen' kwam. Toen het dus zover was en zij er was zei hij de hele dag 'Naart Artis, morgen met....!'. Nee, we gaan nu.
En Limi, uit de informatiebrief begreep ik dat er BSO-collega's en collega's van het hoofdkantoor zouden komen om te helpen. Ze zullen zich dus wel houden aan een soort maximum aantal kinderen. Maar geen idee hoe de telling is bij dit soort extra activiteiten.

liora

liora

30-11-2012 om 21:00

Hier ook

Ik breng mijn zoon wel. Net als Temet: hij is 3,5 en weet dan dat Sint komt dus no way dat hij dat wil missen!

Hier ook

Hier, in Engeland, kwam de kerstman op vrijdag en ik ging er altijd heen met mijn zoon. Ouders moesten er juist bij blijven als het kind die dag normaal niet ging. Als je niet ging dan kreeg het kind wel later nog het kadootje. Ik vond het altijd gezellig.

Kiki

Kiki

01-12-2012 om 20:57

Hier ook

Zowel op dinsdagmiddag als mijn gastouder de Sintviering heeft als de dag daarna op de peuterspeelzaal.

Mijn zoon is drie en weet inderdaad prima dat er Sintvieringen gepland zijn.

Het is druk inderdaad, maar hij zal het vast erg naar zijn zin hebben.

Maylise

Maylise

01-12-2012 om 21:55

Leeftijd

Net 2 is nog wel zo klein dat hij niet zal merken dat hij wat gemist heeft. Als jullie dezelfde middag nog een viering hebben dan zou ik waarschijnlijk niet gaan omdat ze anders bij feest 's middags al doodop zijn. Beetje kind afhankelijk natuurlijk want je hebt er ook die dat wel makkelijk aankunnen Bij een 3 jarige zou ik weer wel want die heeft het al goed door waarschijnlijk.

Dus een beetje kind en leeftijd afhankelijk. Als er 's middags geen ander feest zou zijn dan zou ik sowieso gaan want met 2 zal het feest vast erg leuk zijn.

vaasje

vaasje

02-12-2012 om 14:00

Bij ons ook.

Kleineman is 2,5. Maar we brengen hem wel.
We hebben het gisteren al gevierd en woensdag is hij lekker thuis dus lekker rust.

Als we 's middags het zelf zouden vieren dan zou ik hem niet brengen.

Succes met besluiten.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Maanve

Maanve

03-12-2012 om 15:37 Topicstarter

Toch maar niet...

Na een weekend waar we werkelijk overal pieten tegen zijn gekomen, besloten dat we het sintfeest op de opvang maar even laten zitten. Zoon vindt de pieten best leuk, maar ook erg eng. Hij zit nog niet zo lang op de peutergroep en is daar nog erg verlegen/afwachtend. Ik denk dat het allemaal spannend voor hem is, vooral als wij (ik of man dus) er zelf niet bij zijn.
Bovendien heeft hij er nog weinig weet van en is er in de middag genoeg sint-vermaak. We doen dus nu maar lekker rustig aan woensdagochtend. Ook fijn! Volgend jaar kan hij vast volop meedoen aan alle leuke bijeenkomsten.

Hier wel

ze zal het ook wel spannend vinden, maar vorige keer bij het 'zonder papa en mama' kdv feestje schijnt ze na een paar minuten na mijn vertrek vrolijk te hebben gedanst met wat dreumessen.

Ze is gek op alles wat kleiner is dan zij, dus ik hoop dat er morgen ook wat baby's en dreumessen zijn dan kan ze daar wat over moederen als die enge pieten en Sinterklaas komen.

En ik verwacht toch ook wel dat kdv niet een hysterisch feest er van maken.

vaasje

vaasje

06-12-2012 om 23:06

Goed van je.

Ik heb achteraf misschien zelfs wel spijt.
De juffen zeiden dat hij het eng vond. Terwijl hij op de groepsfoto naast de Sint en een piet staat. Hoezo bang?
Hij vond het veel te druk, juffen hadden weinig tijd. Volgend jaar een nieuwe poging. Dan is hij ook ouder. Terwijl ik dit typ bedenk ik me dat kindje van vriendin (bijna 4) van dezelfde groep het zelfs te druk vond. Misschien toch maar niet volgend jaar. ;-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ook niet

en dat met een bijna 3,5 jarige. Het feest was op woensdagmiddag, en dan zorgt mijn man voor de kinderen. Oudere broertjes en zusjes mochten niet mee en er werd wel verwacht werd dat er een ouder meeging,dus het ging niet, en ik ga er ook geen vrij voor nemen. De twee weekenden er voor waren al gevuld met Sinterklaas dus nee nu maar even niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.