Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

solange

solange

17-09-2008 om 13:58

Fietsje achter je eigen fiets

Ik fiets met 1 kind voorop en 1 kind achterop. De voorste wordt nu zo groot (en zwaar!) dat ie z'n knietjes niet meer onder het stuur krijgt, hij moet dus eigenlijk verhuizen naar achter. Kind achterop is 3,5 jaar. Mijn vraag: wat nu?
Voor bakfiets eigenlijk geen ruimte, past niet door poort en beetje not done in dit dorp om 'm op de stoep te parkeren voor ons huis.
Ik denk aan zo'n fietsje dat je achter je eigen fiets kunt bevestigen, ik geloof dat je ze met 2 wielen en met 1 wiel hebt. Heeft iemand ervaring of dat al kan voor kind van 3,5 jaar? (Ze is er "serieus" genoeg voor zeg maar, ze zal er niet zomaar van af springen of zo).
Of iemand andere oplossingen?
Bedankt! Solange

solange

solange

17-09-2008 om 14:20

Stang in de weg?

Of zit die bevestigingsstang van die sleurfiets dan zodanig in de weg dat je helemaal geen zitje achterop kunt hebben?

marie

marie

17-09-2008 om 20:52

Fiets aanpassen

Hallo
je oudste is 3,5 jaar dus de jongste 1,5 of 2 jaar oud? Die moet toch nog gemakkelijk voorop kunnen?
Ikzelf fietste met twee kinderen op de fiets tot de jongste 4 en de oudste 5,5 jaar oud was. Toen werd de jongste echt te groot en te zwaar voor voorop. Ik had trouwens destijds een Gazelle Impala.
Wat voor fiets heb je eigenlijk en wat voor zitje heb je voor de jongste? Als je een Bobike hebt kun je kijken of het bevestigingsblokje wat lager gezet kan worden en of je stuur wat hoger. Dan is er meer ruimte tussen het stuur en het zitje en past de jongste er waarschijnlijk beter in.
Ik heb trouwens later een aanhangfiets gehad = Add+bike. Dan zat 1 kind achterop en 1 op de aanhangfiets. Ze waren toen 6,5 en 5 jaar oud.
Zelf vind ik 3,5 nog vrij jong voor een aanhangfiets. Vanaf 4,5 zou je het kunnen proberen. Kijk eerst eens of je het voorlopig kunt redden met je eigen fiets.
succes

Linda99

Linda99

17-09-2008 om 21:49

Gazelle

Ik meen me te herinneren dat Gazelle een bakfiets heeft waarvan de bak helemaal inklapbaar is. Wellicht een optie. Even gezocht en hier staat ie: http://gazellecabby.nl/

Hier zit de jongste van 2,5 jaar ook nog voor aan het stuur op een bobike. En qua beentjes wordt het wat krap maar het kan nog wel.

Kar of verlengde fiets

Mijn idee zou zijn: heb maling aan wat 'not done' is, maar ik woon niet in jouw dorp dus heb ik makkelijk praten.
Er zijn fietsen met speciale verlengde bagagedragers, waar twee kinderen achterop kunnen. Je kan kijken op www.tmannetje.nl, maar er zijn er vast meer.
Je kan ook een fietskar achter je fiets hangen, die kan je loskoppelen. Later kan je die kar desgewenst verkopen en alsnog een aanhangfiets nemen, of misschien is oudste tegen die tijd aan haar eigen fietsje toe.

groeten,

Temet

Wij

hebben een follow-me fietsaanhanger (googelen op follow-me tandem), waarme de eigen fiets gekoppeld kan worden aan de grote fiets. Onze dochter rijdt hierop mee vanaf haar 4e, eerder had ook gekund maar toen hadden we hem nog niet. Hij bevalt supergoed, we zijn er zelfs al 2x mee op fietsvakantie geweest. Het gevaar van een aanhangfiets is dat ze achter je in slaap kunnen sukkelen en van de fiets vallen. Daar moet je dus goed rekening mee houden, je zou bijvoorbeeld een spiegeltje aan je stuur kunnen maken.
Het systeem de eerste keer bevestigen kost wel even tijd, daarna kun je de fiets in een minuut aankoppelen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.