Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

liora

liora

10-07-2010 om 21:19

Goed dreumeszwembad

Hallo,

Ben vandaag gaan zwemmen met mijn 1-jarige en 7-jarige. Oudste heeft zijn diploma nog niet dus ik moet hem goed in de gaten houden.
Zwembad waar ik was vond ik niet ideaal.
Ik zoek een zwembad met ruime familiehokjes, liefst met aankleedkussen. En dan liefst ook een beetje een cool ondiep bad waar mijn oudste lekker kan zwemmen en misschien nog een glijbaan erbij of zo.

Wie weet een leuke, regio Amsterdam, maar ik vind het helemaal niet erg om een half uurtje te moeten rijden.

Liora
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Bij ons

Maar da's helaas wel 55 minuten rijden.
Hier dus een groot zwembad met apart babydeel, peuterdeel met glijbanen en andere leuke dingen, ondiep bad waar je kunt staat maar ook zwemmen en dan ook nog een diep deel, grote glijbaan, bubbelbaden en een stroomversnelling. En ook nog grote hokken met eventueel babyverschoonplank.

Mocht je ooit in de Haagse regio komen dan kan ik je wel mailen wel zwembad het is ;-)

rozenstruikje

rozenstruikje

10-07-2010 om 23:01

Welk bad was dat dan?

Dan ga ik daar niet heen met mijn 6jarige zonder zwemdiploma en tweejarige waar ik ook op moet letten (ook amsterdam)

De twee zwembaden die ik ken:
Het De Mirandabad: een dreumesbadje met piepklein laagje water en glijbaantje en sproeier. Leuk voor je jongste, niet meer voor je oudste. Er is een bad wat van ondiep naar heel diep gaat, waar golven komen en wat sproeiers zijn. Daar zou ik mijn oudste niet alleen in laten gaan. Dus wat mij betreft een afrader als je alleen met je twee kinderen gaat. Buitenbad heb ik toen niet gezien want winter.

Sportfondsenbad oost: Enkel binnen dus voor nu niet zo leuk. Er is een gewoon diep banenzwembad waar je niet in mag zonder diploma. En er is een klein, simpel bad van ondiep naar wat dieper-ondiep. Je kunt er heerlijk poedelen en zwemmen en doen. Er is waterspeelgoed zoals matten. Maar dus geen enkele extra zoals glijbaan, sproeier, golven, wat dan ook. Zeer overzichtelijk want klein en genoeg toezicht. Naast dit ondiepe bad zijn wat stoelen, aankleedtafels en ik geloof ook een paar boxen. Daarbij zijn er kleedhokjes en kleedkamers. Ik weet het niet meer zeker maar ik geloof dat in de kleedkamers zo'n stoeltje aan de muur zit om je jongste in te zetten zodat je jezelf kan omkleden. Dit bad zou ik wel alleen met twee jonge kinderen aandurven.

Binnenkort ga ik Flevoparkbad proberen.

Waar wij heel vaak zitten: het strandje in het diemerpark. Zand en ondiep water dat ook gemeten en gekeurd wordt als zwemwater. Echt heerlijk. Je kunt er helaas niet met de auto komen.

Je kunt ook denken aan dat pierenbad in het Oosterpark? Vindt mijn zesjarige geweldig ook al kun je er niet in zwemmen, enkel poedelen enzo. Met daarnaast een speeltuin.

Rozenstruikje

liora

liora

11-07-2010 om 08:26

Pelle

Ik was in Amstelveen juist!
Je hebt overigens volkomen gelijk en voeg daar nog aan toe dat baby in kwestie een enorme koukleum is en steeds een trillend lipje had.

Toch denk ik dat als er een heel leuk ondiep bad is waar oudste lekker tekeer kan gaan, het voor hem al een stuk leuker is.

Alhoewel hij het al superleuk vond hoor, de schat.

Dat zwembad in Den Haag klink super! Misschien net iets te ver...

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kiki

Kiki

11-07-2010 om 13:15

Picasso

Ik wil wel graag weten waar het zwembad in Den Haag is.
Ik ga regelmatig naar het zwembad in het Zuiderpark (ook erg kindvriendelijk) maar mijn oudste vindt het water daar gewoon veel te koud.

Is het water in het bad waar jij gaat wel warm voor die kleintjes?

Kiki

Ik schreef regio Den Haag ;-) Tis er namelijk net buiten. Het is het Aquapark in Z'meer.

Het water voor de kinderen is warmer dan de rest. Maar wat wij altijd deden als de jongste het koud had: opwarmen in het bubbelbad :-)

Vic

Vic

11-07-2010 om 20:03

Hier

Bij ons in het dorp (je weet wel waar, toch?) is een heel leuk buitenbad. Er is een dreumes/peuterbad met klein glijbaantje, een tussenbad van ca. max 1 meter diep (mijn jongste kan er net staan) met glijbaan, en een bad voor ervaren zwemmers. Daarbij een grote speelweide met speeltoestel. Helaas wel wat weinig beschutte (schaduw-) plekken, dus je moet voor de baby je eigen parasolletje meenemen.

Heemstede

heeft ook een leuk zwembad. Is alleen wel binnen.
Heeft hele plank met aankleedkussens, klein baby/dreumesbad met glijbaan en direct ernaast golfslagbad waar om de zoveel tijd echte golven komen en een soort waterfontein om de zoveel tijd komt. Dit bad is met een lijn in 2 delen verdeelt zodat kinderen zonder diploma zich ook heerlijk kunnen vermaken.
Mocht het te koud worden dan ga je lekker naar het daarnaast gelegen bubbelbad die ook af en toe echt bubbelt.
Zijn jullie met zijn 2-en dan kan een van de ouder evt een keer naar het andere bad met duikplank. Hier mogen kids zonder diploma echter niet komen.

Massi Nissa

Massi Nissa

12-07-2010 om 08:30

Driebergen

De Zwoer in Driebergen is een geweldig zwembad. Leuke, afgescheiden peuterafdeling met glijbaantjes, spuitdingen, peutertoiletten en aankleedkussens. Ondiep bad voor wat oudere kinderen met veel activiteiten: allerlei glijbanen, waterdisco e.d. Mooi buitenbad (wel diep) met achter een park om heerlijk onder de bomen te zitten. Voor mij is het ruim een uur fietsen, maar ik doe het toch een paar keer per jaar omdat het zo'n fijn zwembad is.
Groetjes
Massi

Merel78

Merel78

12-07-2010 om 15:50

De zwoer

ohhhhhh de zwoer, wat heb ik daar goede jeugdherinneringen aan :) leuk om te horen dat dit nog steeds zo'n leuk zwembad is. jammer dat het voor ons weer wat te ver is.

Merel

liora

liora

12-07-2010 om 20:54

Klink goed

Hee leuk! Wij gaan naar De Zwoer, klinkt goed!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

jeltje

jeltje

12-07-2010 om 22:24

Ja, de zwoer!

ook mijn hele jeugd rondgehangen....

Maar Liora, het De Mirandabad kan toch wel? In het halfdiepe bad buiten kan je zelf je baby vasthouden terwijl de oudste zijn gang kan gaan. Of is dat toch nog te diep?
Anders: het grote kinderbad in het Amsterdamse Bos; wel pierenbadje, maar ook leuk. En de strandjes aan de Nieuwe Meer, kan je naartoe fietsen. Zijn aan de kant van de stad, zeg maar (en de homo-cruiseplaats, maar die is ver genoeg weg ;-))

Jeltje (voorheen mammalies, we kunnen wel een keer samen gaan!)

Massi Nissa

Massi Nissa

13-07-2010 om 10:28

Liora

Jammer dat ik nu drie weken naar Marokko vertrek, anders had ik graag met je afgesproken bij de Zwoer. Veel plezier daar! O, en als je daar toch bent: een paar kilometer verderop is de Pyramide van Austerlitz met een leuke speeltuin middenin het bos. Wel wat vervallen, maar altijd een succes bij onze dochter.
Groetjes
Massi

liora

liora

13-07-2010 om 21:16

Jeltje en massi

Hee wat leuk, twee dates! We spreken af Massi, als je weer terug bent.

En Jeltje, gezellig! Even mailen?

Groetjes,

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Kiki

Kiki

13-07-2010 om 21:22

Picasso, dank je wel

Binnenkort maar eens een keertje uitproberen dan :)
Die stadsbaden in Den Haag zijn allemaal koud en mijn oudste is zo'n koukleum dat het voor hem dan echt niet leuk is.

Massi Nissa

Massi Nissa

14-07-2010 om 13:08

Liora

You're on!
Groetjes
Massi

angela

angela

14-07-2010 om 13:33

Dit misschien?

www.kikkerfort.nl
twintig min rijden als je in zuidelijke deel van a dam woont.
Gave glijbaan en 'wildwater' deel en 2 pierebadjes. Ik mij altijd goed gelukt daar met 2 kids zonder diploma.s
Ook grote 'familie kleedhokken.

of natuurwater:
http://www.zwembaddemeent.nl/
is een "afgesloten" deel met een glijbaantje en een strandje. Achter de steiger is het diepe water met duikplank.

Overzicht natuurwater

Hier is een overzicht van de "officiële" natuurwaterzwemplekken waarvan de waterkwaliteit gemeten wordt, incl. waarschuwingen (let op er is weer blauwalg hier en daar):
www.zwemwater.nl
Met onze peuter van bijna 3 vinden wij fijn het strandje in het Diemerpark (fiets), het Twiske (auto of fiets) en 't Wed (auto of trein+lopen), en het pierebadje in het Oosterpark.

T

T

15-07-2010 om 00:11

Amstelveen

Liora in het zwembad van Amstelveen zijn toch heel veel van die ruime familiehokken? En ook kleine kleedkamers met aankleedkussens? En er zijn toch glijbanen in het ondiepe buitenbad en in alletwee de ondiepe binnenbaden???? Wat vond je er dan niet leuk?????

liora

liora

15-07-2010 om 07:40

De faniliehokken zijn groot maar hebben geen aankleedkussen. Buitenbad in de volle zon met een dreumes niet gezond. De grote kleedkamers met aankleedkussen daar mag je niet komen voor recreatiezwemmen. Ik heb ons daar maar illegaal omgekleed maar vond dat niet handig. En het ondiepe binnenbad loopt direct over in het diepe dus moest oudste steeds heel dicht bij mij blijven. Onhandig dus.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.