Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

MLN

MLN

12-10-2008 om 13:39

Hele dwarse peuterpuber

Ik weet níet of het officieel mag maar ik schrijf mee in een draadje in de rubriek 'Gezellig' getiteld 'september 2006'. Het gaat nu oa over onze extreem vervelende, dwarse enz. peuter en ik zou het fijn vinden om wat reacties van andere moeders te krijgen. Dus ipv hier nog een keer het hele verhaal te doen verwijs ik jullie door naar die andere rubriek.
Forumbeheer: mag dit??? Zo nee, dan merk ik het vanzelf wel.

Emmawee

Emmawee

12-10-2008 om 15:02

Stapje terug

Ha MLN, ja hoor héél herkenbaar. Bij vlagen hier met onze eigen september 2006-mannetje, maar eerder ook, met versie 2003. Slapen was bij beiden lang een drama (ook nu nog) dus ik weet hoe slopend dat kan zijn.
Wat dwars gedrag betreft helpt het bij mij altijd wel om even na te gaan of ik niet te veel op de ontwikkeling vooruit loop. Soms overvraag je een kind zonder het door te hebben en helpt het om een stapje terug te doen en het weer wat 'kleiner' te behandelen. En vaak is een kind dwars en moeilijk omdat het ziek wordt. En in zijn ogen ben jij misschien wel heel koppig? (Zit ik toch netjes in die auto, is het wéér niet goed!!!) Wat mij ook altijd wel helpt is de gedachte om niet te gaan strijden over of iets wel of niet prettig is. Dus als hij boos of verdrietig is, ga ik niet lopen beweren dat hij niet mag mopperen / huilen etc., maar zeg ik zoiets als: dat is ook niet leuk voor jou hè? Zit je lekker te spelen en dan gaan we opeens weg. Nou, daar word je boos van hè? Verder leg ik dan niet uit waarom we iets wel / niet doen, dat lijkt me voor zo'n kleintje veel te veel tekst om te bevatten. Door emoties te benoemen geef je je peuter een voorbeeld hoe hij zich uit kan drukken. Ik heb Stofffer op een zeker moment geleerd hoe hij op de grond kon stampen als hij boos was. (i.p.v. hysterisch huilen en schoppen).
Zat je eigenlijk wel op dit soort tips te wachten? Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar het haalt voor mij altijd wel de angel eruit als ik probeer mezelf te verplaatsen in zijn belevingswereld.
En een keer lekker slapen helpt ook. Als je dat voor jezelf kunt organiseren, doen!!
Groeten en sterkte! Maw.

Heeel naar

Hoi,
och hoe herkenbaar..onze dochter van aug. 2006 is dus net zo. en net zo extreem als jij het omschrijft.
weet je wat heel goed helpt,en dat zeg ik uit ervaring maar ook van de "deskundigen"?
voet bij stuk houden met bepaalde dingen. dus als jij hebt gezegd nee, dan ook echt nee volhouden en niet na een hoop gedrein ja zeggen.
Echt, geloof me, dat verkort de dwarse periode aanzienlijk en is goed voor later.

maar dat het nu mega zwaar is,kan ik beamen. Mijn man en ik hadden het er gisteren nog over..hoe lang duurt dit nog? de dagen worden geregeerd door haar, zij bepaalt de sfeer in huis.
smorgens sinds een paar dagen om kwart voor 6 wakker en dan de hele ochtend zo vreselijk sjagerijnig en huilen, gek worden we ervan. maar slapen ho maar.
smiddags weer naar bed om na een klein uurtje weer te springen. ze wordt dan vaak huilend wakker en is zo mega sjagerijnig.
de hele dag door dus als ik het zo lees.
toch zijn er dagen, zoals deze,dat het beter gaat en dan prijs ik haar voor alles.
dat schijnt ook te helpen: niet teveel van het negatieve benadrukken, een beetje negeren. en het positieve benoemen en aandikken.
na drie keer vragen komt ze dan aanlopen en zeg ik met een glimlach hoe goed het van haar is dat ze zo goed luistert(ahum).

ik heb verder geen tips, ik zit er middenin. eens een bakkie doen samen en kijken hoe ze het doen? erover praten helpt ontzettend vind ik. gelukkig hebben mijn vriendinnnen ook kleintjes,dus ik kan mijn ei kwijt.
straks naar sporten met oudste en wat ben ik blij dat ik dan eventje een uurtje eruit kan zonder haar.

sterkte!

Hier ook!

Hier ook ineens een erg kleverige huilende koppige jongen ook van aug 2006. Wij worden ook zo moe. Gisteren een heel vervelende dag gehad met hem. Hij wilde niets en niets was goed. Alles op zijn manier enz......... Gaat wel weer voorbij! Ik hou voet bij stuk! Soms als het echt niet gaat zet ik heerlijke dans muziek op en ga ik uit m'n dak dansen, Lucca doet dan nog lekker mee en we hebben weer dikke pret!

Sylvia van den Burg

Sylvia van den Burg

14-10-2008 om 20:20

Om gek van te worden!

Hi MLN,
Zo herkenbaar! Ik word er ook GEK van. Mijn zoontje is 3 jaar en heeft een behoorlijke eigen wil. Hij heeft ook nog 2 oudere broers dus hij neemt ook veel dingen over van hen en wil niet onder doen, dus af en toe is het hier een hekseketel en zie ik het af en toe echt niet meer zitten. Mijn man gaat 's-ochtends vroeg de deur uit en komt laat thuis als de kids al in bed liggen:-(. kan iemand mij misschien vertellen hoelang dit nog gaat duren?? Tevens wil ik vragen of jullie misschien weten hoe het nu komt dat hij elke avond na een uurtje slapen helemaal hysterisch wakker word. Hij lijkt dan nog te slapen en gaat dan een beetje rennen en valt dan na 5 minuten weer in slaap. Dit heeft hij al zeker 3 maanden.. Beetje vreemd vind ik dit wel, ik hoop echt dat iemand mij kan vertellen wat dit kan zijn???
Verder hoop ik elke ochtend dat hij niet die buien heeft want schoppen tegen alles is nu favoriet.
Groetjes
Sylvia ( moeder van een tweeling Sam en Milan ( 8 jaar ) en Yannick ( 3 jaar)

MLN

MLN

15-10-2008 om 13:37

Wat heerlijk

om jullie verhalen te lezen. Tuurlijk weet ik dat wij niet de enigen zijn maar om dan op deze manier support te krijgen...heerlijk!
Durf het amper te denken, laat staan hardop te zeggen: we zijn in iets rustiger vaarwater terecht gekomen. Het is nog geen 'modelkind' (wil ik ook helemaal niet) maar het is niet meer de hele dag door zo. Hij kan weer wat langer en liever spelen. En omdat we wat meer rustmomenten hebben, kan ik hem ook beter negeren op het moment dat ie wel weer 'doordraait'. Ben zelf niet meer zo gespannen.
Sylvia: heb er hier eentje die hetzelfde fenomeen van hysterisch wakker worden al bijna 3 maanden lang volhoudt. En steevast tussen 03.00 en 04.00 's nachts. Als jij een oplossing vindt dan houd ik me aanbevolen!!!

Per dag

Hoi,
reken jezelf niet rijk! het kan per dag verschillen.
hier gisteren een goede dag gehad,vandaag weer veel strijd.

maar idd een goede dag zorgt ervoor dat je weer iets meer reserves opbouwt en ach..ze zijn ook wel errug lief;-)

Sylvia van den Burg

Sylvia van den Burg

17-10-2008 om 17:42

Idd waar!

Hi,

Ik had toch even de illusie dat mijn kleine boef door die fase heen was, maar het is de ene dag beter dan de andere..:-) anyway we houden toch wel van ze, maar is waar wat je schrijft dat je dan de batterij even kan opladen en er weer even tegen kan.
Een fijn en rustig:-) weekend gewenst!
Gr Sylvia

MLN

MLN

17-10-2008 om 18:26

Mama meehhheeeehheee

Hier ook weer zo'n dag ja. Mocht nog niet eens plassen van meneer.... mama NEE, NEE, NEE! En mama moet de hele dag maar MEE, MEE, MEE! Gelukkig papa vandaag vrij en die is anderhalf uur met hem naar de kinderboerderij geweest! Heerlijk.....

Sylvia van den Burg

Sylvia van den Burg

18-10-2008 om 11:20

Oh heerlijk

Ik zit nu met mijn man aan tafel..en we zeggen tegen elkaar "wat zou het lekker zijn als we een weekendje zonder kinderen konden zijn"tegelijkertijd voor ik me dan schuldig als ik het zeg, maar de batterij moet echt opgeladen worden..maar er is ook niemand die zegt, "goh breng de jongens maar gezellig een nachtje bij mij"( oma, tante ofzo) Jammer:-)
Dan er maar weer tegenaan,..boodschappen, huisje doen , we moeten met zn allen zoveel he??? Ik wil gewoon een x helemaal niets doen, wat lijkt me dat lekker zeg..
keep you updated.
Sylvia

Nog steeds moeilijk

Hier ook nog steeds moeilijke dagen............zooooo vreselijk vermoeiend! Maar afgelopen zaterdag een heerlijke dag gehad met m'n jongen! We hebben grote schilderijen gemaakt en het kippenhok helemaal schoon gemaakt! Wat was het toch fijn om dat lieve leuke kind weer even terug te hebben! Vandaag weer mis; hij heeft de klep van m'n bureautje kapot gemaakt! Het enige meubelstuk waar hij niet aan mag komen....kebets, boem, kraak, kapot! ik ben erg teleurgesteld en verdrietig..... Morgen een nieuwe dag......

Jacoline29

Jacoline29

21-10-2008 om 12:59

Ook toe aan een avondje stappen met manlief

Even een avondje voor ons alleen,etentje,biosje,na drinken.
Heb er 3,jongste is 2.Wilt niet aangekleed,wilt niet slapen,hangt maar om je heen te hangen,help..pfff,ben 's avonds regelmatig op en wil dan het liefst vroeg mijn bedje in.

Te moe

Hoi,
ik heb er ook drie, jongste 2 en weet precies wat je bedoelt.
ik kies ervoor om geen uitje met manlief te doen,maar om jongste een nachtje bij oma te laten slapen zodat we eens kunnen eten zonder gehuil bijv. even uitslapen enz..
ben te moe om uit te gaan;-)

MLN

MLN

23-10-2008 om 16:34

Annemir

Je had gelijk in je 1e reactie: heb mezelf te snel gelukkig geprijst. Weer een paar hele zware dagen achter de rug.... Inmiddels blijkt wel dat negeren en afleiden de beste methodes zijn en verder....gewoon laten uitrazen.....zucht!

Ben het ook zo zat

Hoi,
ik snap je volkomen hoor, ik ben het ook zo zat momenteel. Niets is goed, ze huilt heel veel en wordt overal boos om.
vooral smorgens vroeg vanaf 6 uur is het drama. ze krijst iedereen wakker, ook haar broers.
in het weekend de buren. maar je kan gewoon niet alles toestaan om de lieve vrede.
Ik zit er momenteel ook doorheen hoor. en net als je haar zoooo zat bent, doet ze weer lief;-)

sterkte!!

mar

mar

28-10-2008 om 20:15

Peuterpuber en hoogzwanger

Hier ook een peuterpuber van 2,5 jaar en hij is een extrovert, bewegelijk, blij, sociaal en druk ventje :)
Maar dat betekent als hij een dwarze bui heeft dat het ook met heel zijn temprament gaat en dat is soms zooo heftig, op de grond liggen, gillen, huilen, niets willen zucht...en dan ben ik ook nog 39 weken zwanger hoe moet dat gaan als de kleine er is???
Met heel veel afleiding en humor kan ik vaak de bui wel draaien maar daar moet je echt engerie voor hebben.
Wat ik wel merk is hem van te vore gaan vertellen wat we gaan doen en wat ik van hem verwacht...voorspelbaarheid en stickers werken hier ook erg goed voor het tandenpoetsen.

Voorspelbaarheid

hoi,
nou..hier geen voorspelbaarheid en vertellen van te voren wat we gaan doen meer sinds ze dwars is.
waarom niet? als ik eenigszins(raar woord) afwijk dan is het drama. ik probeer zo lang mogelijk uit te stellen met vertellen wat we gaan doen,want o wee als het niet helemaal gaat zoals ik zei...

het kan ook ineens beter gaan hoor, dus hou hoop. onze dochter is al twee dagen superlief en jankt niet meer. mijn man en ik smsen elkaar zelfs hoe lief ze is.
ik zal het niet te hard typen, kan morgen weer anders zijn;-)

MLN

MLN

29-10-2008 om 13:28

Hier golft het...

...ook qua buien. Negeren werkt nu heel erg goed. Is dan binnen een paar minuutjes rustig en gaat iets anders doen. Werkt erg goed als meneer besluit dat hij wil ontbijten met ijs of koekjes....aaaarrrgghhh! Ook met het dwarse gedrag kunnen we wat beter om gaan. Niet meer zeggen: we trekken je schoenen aan, maar zeggen: waar zullen we je schoentjes aan gaan trekken? Daar of daar? En als hij bijv. niet mee naar boven wil dan zeg ik: mama gaat nu naar boven, blijf jij maar lekker spelen. En ja hoor, 1 voet op de trap en hij komt eraan want hij wil mee. Werkt ook goed bij het niet mee naar de winkel willen, niet uit de auto of erin willen enz. enz. enz. En vooral proberen te vermijden het woordje 'nee' te gebruiken. Jim ziet auto in speelgoedwinkel en wil hem hebben. Ik zeg dan: die heeft Jimi al, zet maar terug ipv nee, die krijg je niet... Oh ja, en dreigen helpt ook! Hij heeft heel veel ontzag voor de bakker (!) want ja, die heeft wel heeeeel erg lekkere broodjes!!!! Dus als ie iets niet wil dan komt dreig ik dat de bakker dat niet leuk vind en dat we dan geen croissantje/spekbroodje of whatever meer krijgen.....erg toch?! Bakker weet ervan en moest er erg hard om lachen. Kind krijgt nu iedere keer een broodje van hem kado....

Mln

wat je schrijft herken ik helemaal. Hier helpt dreigen ook en ook als hij niet mee wil, nou dan gaat mama wel alleen. En dan is het NEE Thein!!Of als hij zijn pap niet wil eten, nou dan eet mama het wel op en ga ik lekker boekjes kijken (mag hij altijd doen tijdens het pap eten) Vooral grote jonge zeggen is bij hem een hele trots en kleine baby zijn is niet leuk. Negeren helpt ook, maar thein huilt verschrikkelijk dus dan zeg ik, ga maar even in de gang huilen en nu loopt hij al uit zichzelf naar de gang en gaat daar een potje huilen en komt daarna met BOE! terug, en dan maken we even weer een grapje en dan is het voorval vergeten.Ik heb geleerd om er niet te veel op in te gaan en er niet al een te grote drama te maken. Gewoon accepteren en negeren.

Nou vanmorgen...

Hoi,
nou vanmorgen kon ik me toch echt even niet meer inhouden,wat was ik boos.

Ik had een leuk shirt aan met een mooie ketting erop. mevrouw zag de ketting en zij wilde hem uiteraard. okee, eerst aankleden,dus dat was een extra punt voor mij, ging soepeltjes,want ze wilde de ketting. ze kreeg hem dus.
5 minuten later vind ik hem terug op de grond,dus ik pak hem op en doe hem weer om(shirt was wel heel kaal zonder) begint ze toch te gillen en te huilen. miijjn ketting zegt ze.
oke, ze krijgt hem weer,maar zeg ik: niet op de grond neerleggen of gooien,want dan pak ik hem weer.

gaat ze voor me staan, tikt ze met de ketting op de grond terwijl ze me uitdagend aankijkt en wap, gooit hem op de grond. ik was kwaad! dus ik die ketting weer gepakt en een boze stem opgezet. ze bleef maar huilen en tieren en ik wilde naar school voor de oudste twee.

ik was het zo zat, heb de ketting afgedaan en in mijn kamer gesmeten zodat niemand hem had.
zwak he... maar ik zag de bui al hangen. koffie drinken bij vriendin en daar wil ze uiteraard weer de ketting. om verder drama te voorkomen heb ik hem maar afgedaan.

een punt voor haar;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.