Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Jacoline29

Jacoline29

17-11-2008 om 13:55

Help wat voor sinterklaas voor 2 jarige

Wat zijn leuke kado's voor een 2 jarige?
Ze heeft veel duplo,dus dat valt af.
Ze heeft al diverse tasjes en koffertjes gehad voor haar verjaardag,dus dat valt ook af.
Kleurspullen ed valt af want het dametje kleurt overal op behalve op papier.
Mijn schoonvader heeft voor 5-12 kado's gekocht zonder overleg met ons en we weten ook niet wat hij heeft gekocht,heel lief natuurlijk,maar ook jammer.
Zelf wil ik dus nog iets geven wat 2 jarige heel leuk vinden.Ik dacht zelf aan een pop of zo,die brabbeld en van die slaapoogjes heeft.GEEN BABY AWAKE OID. Is dat wat? Bedrag wat ik wil uitgeven is ongeveer 15E.

Jacoline

Ideetjes

pop lijkt me altijd goed, dus das indd een leuk idee.Misschien kun je er accecoires bij kopen, een potje, flesje, kleertjes, buggy enz?
Misschien praktische dingen? Zoals regenlaarzen? (Thein heeft de tik van mama overgenomen en is ook gek op schoenen en laarzen) Of leuke sokken (met dora/barbie erop), sjaal en wanten.
Verder qua speelgoed, zat ik zelf te denken aan puzzels en boekjes,houten blokken,badspeeltjes (je hebt ook van die stiften/krijt die je op de douchemuur kunt doen en dan wordt het sop, misschien een idee om onder de douche te doen). Verder kijk ik ook op dat moment wel even in de speelgoedwinkel, want anders kom ik er ook echt niet uit. Succes

Klei

Wat dacht je van klei? Vinden die van mij geweldig.
Leuke boekjes.
Puzzels
Vormenbal

etc

Succes,Juul

Rafelkap

Rafelkap

17-11-2008 om 18:57

Hier

Hier krijgt onze jongste van 2 (jongetje) zo uit m'n hoofd een muziekdraaiding, boekjes (o.a. eric cadle geloof ik met lichtjes erin), pyjama met indianenprint, toch nog wat duplo (we hebben al heel wat van oudste maar om te stimuleren dat het duplo van de kinderen samen is), een koffertje en loco bambini (doosje en 1 boekje).

Yvon Meijer

Yvon Meijer

17-11-2008 om 20:38

Keukenspulletjes; nep-snijgroente, taartjes, serviesje, schortje. Of winkelspulletjes; kassa, boodschappen, nepgeld.

ayla

ayla

18-11-2008 om 09:10

Ideetjes

dochter hier was met die leeftijd dol op haar keukentje met bijbehorende spulletjes. dol op puzzels, boekjes, klei, vingerverf. Toen ze 2 werd kreeg ze een babyborn pop met een kinderwagen en kleertjes. was echt een hit. Ook erg leuk is zo'n schoonmaakwagentje of een nepstofzuiger, nepstrijkijzer met plank. Zelf vind ik de houten winkeltjes ook erg leuk

Jacoline29

Jacoline29

18-11-2008 om 14:23

Zeker leuke tips.

Dat van dat spul wat onder de douche kan,lijkt me ook leuk voor haar.Klei hebben we gehad,maar ook al zeg je 1 kleurtje,ze gaat er toch veel door elkaar doen denk ik.
Keuken spulletjes.
Ik heb er zeker wat aan,meerdere tips zijn uiteraard ook welkom.
Dank jullie wel.

Tip voor de klei

en krijtjes en potloden is heel simpel. Niet te veel geven. Hier mag Thein alleen kleien in zijn stoel en met 1 of 2 kleurtjes (zodat je ze niet allemaal meteen door elkaar krijgt) Hier kregen we met zijn verjaardag zoveel klei, dat we telkens weer iets weg gooien als het vies of te veel door elkaar zit.
Krijtjes voor zijn krijtbord precies zo, ongeveer 4 kleurtjes en telkens herhalen krijten doen we op het krijtbord, wordt dit niet gedaan dan afpakken en een tijdje er niet mee mogen spelen en dan ook weer de krijtjes minderen, dus ipv 4 doe je er 2.
Zo ook met de potloden, 4 of 5 kleuren is genoeg en er wordt alleen gekleurt aan de grote/kleine tafel.
Als je te veel geeft, weten ze niet meer welke kleur ze moeten pakken en zijn te veel afgeleid van wat ze eigenlijk nu wilde doen.
Het klinkt heel streng maar heeft echt effect. Hij weet precies de regels en hij moet altijd eerst vragen als hij wil kleien of kleuren (als ze het zelf kunnen pakken en je bent er eventjes niet...aaahh kan er veel gebeuren lijkt mij).
Groetjes

Klei

Waarom is het erg als een kind verschillende kleuren klei door elkaar doet?

Rafelkap

Rafelkap

20-11-2008 om 18:58

Broos

Helemaal niet erg, maar dan wordt het bruin en dan zeurt de peuter in kwestie weer om een andere kleur :-)

amk

amk

20-11-2008 om 22:25

Niet leuk, wel grappig om te antwoorden (ot)

je krijgt daarna altijd de vraag: Wat heeft ze gehad?
Bij haar 2e verjaardag mocht ik antwoorden: van het kdv Waterpokken.
3 maanden later bij Sinterklaas: longontsteking.

Ik hoop dat we dit jaar gewoon kadootjes kunnen uitpakken. Nou ja, zij dan want ze is bij haar vader.

Ik weet dus echt niet meer wat ze vorig jaar heeft gehad bij mij, die longontsteking vroeg meer aandacht als de kadootjes.

groet,
Angela

Rafelkap

Reden te meer om nieuwe klei voor Sinterklaas te geven ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.