Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

vaasje

vaasje

13-05-2012 om 20:22

Help Zoontje van 2 jaar wil niet gaan slapen.

Kleine man van net 2 blijft me in bed roepen! En het werkt enorm op m'n zenuwen. Niet zomaar roepen, maar achter elkaar roepen dat als ik antwoord geef hij me niet hoort en ik er niet tussen kom. Ik raak er op ten duur gefrustreerd van.
We hebben al gekletst, geknuffeld, gezongen, boekje gelezen en kusjes gegeven. (ons standaard ritueel)
Sinds dit roepen heb ik al verschillende dingen geprobeerd, nog een keer kletsen, nog eens een kusje, gezegd dat we niet meer gaan roepen, negeren, gezegd dat dit de laatste keer was dat ik ben geweest en o ja ook geschreeuwd dat het nu klaar was.
Nu zit ik al vanaf 7.30 beneden en hoor ik alleen maar mamamamamamama.
Ondertussen komt meneer veel te veel slaap te kort en worden we er allebei niet gezelliger meer van.

Wie heeft het juiste advies???

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Archief

Kijk even in het OOL-archief onder Peuters - slaapproblemen. Het is een bekend probleem. Het kortste advies hier is uitzitten, het gaat weer over
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/NFshowpost.cgi?template=4&actueel=0&usrkey=78832639473390985316&archief=1&zoek=slaapproblemen&thread=158216&forumsel=5&forum=5&post=2563199
Dat moet dan wel goed bij je passen denk ik. Mijn kinderen sliepen bij mij in bed en na het bedritueel en als ze sliepen bleef ik gewoon in ons kingsizebed nog even televisie kijken met het geluid uit of ik ruimde nog even wasgoed in of zo. En dan sloop ik even een uurtje uit bed om mijn eigen dingen te doen.

vaasje

vaasje

13-05-2012 om 21:01

Dank je wel

Was er al bang voor. Als uitzingen en dus geduld hebben de oplossing is dan moet dat wel lukken. Bv door ff in de tuin te gaan zitten of de tv gewoon wat harder te zetten. Maar ik raak er zo gefrustreerd van en begin me alweer druk te maken over morgen want hij heeft veel te weinig geslapen. Ach het zal idd wel een fase zijn. :-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vaasje

Hoi vaasje,

mijn ervaring is dat alle vorm van aandacht die je geeft, nadat je je kindje op bed hebt gedaan, voor hem/ haar winst is (als ze in zo'n fase zitten). Jij komt, dus het roepen heeft gewerkt ;)
Dus hoe hard soms ook, als ik weet dat er niet iets aan de hand is zoals vieze luier, pijn oid, ik niet reageer. En als (als) ik dan toch even ga kijken, hou ik het heel kort en haal ik kind absoluut niet uit bed (want dat is wat ze graag willen) praat ik alleen het meest noodzakelijke (want praten is contact en dat is wat ze willen). Ik realiseer me inmiddels dat elke vorm van toch geven wat ze willen, leidt tot meer roepen om die aandacht (het werkt immers, wij geven toe ;)).

Het is wel moeilijk, maar in dit geval is echt mijn ervaring dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken. Op deze manier geef je je mannetje meer rust, hij is sneller door zo'n fase heen.

Oh en slaap... kindjes zijn volgens mij heel flexibel en vallen niet zo maar om als ze een beetje minder slapen ;) Voor ons is het wel zwaar, want die rust is voor ons ook erg belangrijk he?! Maar blijf relativeren zou ik zeggen!

Succes!

Groetjes Lise

Jesse_1

Jesse_1

15-05-2012 om 14:54

Belonen

Ik weet niet of jouw zoontje dit al snapt (mijn kinderen waren iets ouder), maar wat bij ons werkte is belonen:
Te vinden in dit draadje onder 'gouden tip': http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/PostLink.cgi?post=2331069
Ik vond het niet erg om er wat tijd in te steken (steeds terug gaan), omdat het stil was gaf mij dat al veel rust!
Suc6, Jesse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.