Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

ayla

ayla

01-03-2010 om 09:49

Hij blijft maar eten

Jongste van bijna drie is net zo'n lopende vuilisbak, mond open en je kunt er bijna alles in duwen. Alleen met het avondeten is hij moeilijker. Het is zo erg dat de juf van de psz laatst naar me toe kwam om te vragen of hij wel ontbeet thuis, want hij had altijd zo'n honger en hij moest dan huilen als hij zijn eten ophad en de rest nog niet.
Zijn ontbijt bestaat tegenwoordig uit 3 tot 4 sneeen brood (zonder korst vaak wel) dan tussendoor vaak nog 2 sneeen brood of 1 of 2 kleine krentenbollen. Als lunch nog 2 tot 3 sneeen brood. 's middags een banaan of appel en nog een koek. Avondeten en een toetje en het liefst had hij daarna nog een boterham. Vroeger kreeg hij dus een appel of banaan mee naar de psz maar op verzoek is dat dus een boterham geworden.
Hij is stevig maar niet echt te zwaar. dikke 15 kilo bij ongeveer 98/99 cm.
KDV zegt dat ik hem moet inbinden, minder eten moet geven, oma zegt dat hij het nodig heeft.
Zijn er hier nog meer van die veelvraten en wat geven jullie ze te eten als ze niet genoeg hebben aan een appel of ander fruit.

Guinevere

Guinevere

01-03-2010 om 11:05

Veelvraat

Ja hoor, ik heb er hier ook eentje. En het is ook zo'n broodeter. Soms ook 6 of 7 op een dag. Bij 89 cm, net 12 kg dus hij kan nog wel wat spek gebruiken.
Ik rem hem daar niet echt in af. Wel laat ik hem, als ik twijfel of het honger is of lekkere trek, even wachten totdat ik aan kom rennen met de volgende boterham. Vaak is de boterham ervoor dan pas "geland" en blijkt hij toch geen honger meer te hebben.
Misschien lust jouw eetmonster een bakje magere yoghurt als afwisseling?
Ik geloof niet zo in dat afremmen van het eten. Ik denk dat kinderen zichzelf een goed eetpatroon aanleren als er niet teveel aan wordt gerommeld. Maar even pauzeren tussen de stapels brood door is geen gek idee. En iets minder beleg erop?

Erg he

Zoon kan heerlijk eten, vrijwel niets blijft staan. Als ik eens later ontbijt (dan eet hij met man) dan wil hij ook nog iets van mijn bord.

Ik geef hem meestal wel wat te eten als hij trek heeft, maar vrijwel altijd iets gezonds. Gelukkig vind zoon het heerlijk om een bakje met rauwkost, fruit, soepstengel etc te eten dus zolang het niet trek naar ongezonde dingen is vind ik het best. Hij zal nu zo'n 1.05m en iets van 14 kg zijn (3j 2m).

Soms vind ik het welletjes en meestal hoor je hem dan ook niet meer.

Hanne.

Hanne.

01-03-2010 om 20:54

Ik remde wel

Mijn oudste was ook zo'n 'kliko'. Vanaf het eerste moment al, geen fles was groot genoeg, en dat is nooit anders geworden. Eten zien is eten willen.

Ik remde wel, vooral omdat zoon richting overgewicht ging. Met 2 jaar was hij 15 kilo, maar slechts 89 cm. Omdat hij vooral veel wilde eten, en niet perse ongezonde dingen heb ik nooit veel aan het soort eten hoeven doen. Wel heb ik er een sport van gemaakt om hem dingen te geven waar hij langzaam van ging eten. Dus niet een boterham maar een kontje van het brood, geen stukjes appel, maar een hele appel etc etc.

Inmiddels is hij bijna 6, en heeeeel af en toe hoor ik hem zeggen 'ik heb genoeg gehad' Ergens begint het dus te dagen. Maar hij eet ook nog af en toe zo veel dat hij er letterlijk van gaat spugen (lang leve de verjaardagen waar ik het niet meer kan begeleiden)

Ik geloof dus niet dat kinderen zichzelf altijd een gezond eetpatroon aanleren. Bij die van mij werkte dat in iedergeval niet. Ook de middelste heeft een belabberd eetpatroon, maar dan omgekeerd. Maaltijden gaan prut, maar geen koektrommel is veilig voor haar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.