Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

rozenstruikje

rozenstruikje

18-07-2010 om 23:09

Hij wordt alweer drie...

Over een paar weken wordt mijn jongste alweer drie en ik vind dat best moeilijk. Voor mijn gevoel duurt het nog maar even en dan is hij vier en gaat hij al naar school! Tuurlijk, nog een heel jaar, maar hij wordt al zo groot, te groot naar mijn idee. Dan ben ik straks elke woensdagochtend, mijn vaste vrije dag, dus alleen thuis. Nou ik zie er nu al tegenop.
Daar komt bij dat ik vind dat ik best veel gemist heb van hem door een depressie (bij mij) en een scheiding met daarna co-ouderschap. Dus ik zou willen dat hij wat langer klein was gebleven. Hij gaat zo hard met alles, dat ik hem niet echt meer als een peutertje kan zien.
Herkennen jullie dit?

Nu ben ik aan het bedenken hoe/ wat voor zijn verjaardag maar het wil niet lukken. Op zijn verjaardag komen we thuis van een week kamperen. Het weekend ervoor vertrekken we naar de camping. Het weekend erna is hij bij zijn vader. Wanneer zal ik dan zijn verjaardag vieren? Natuurlijk krijgt hij op de dag zelf cadeautjes van mij en slingers en taart, wanneer we thuis zijn, maar een feestje leek me ook leuk. Dat heb ik toen hij 1 en 2 werd niet gedaan omdat hij middenin de vakantie jarig is en er dan dus niemand thuis is. Maar nu hetzelfde: er is nauwelijks iemand thuis. Zal ik het dan uitstellen naar september of is dat weer zo ver dat hij er dan toch niks meer van begrijpt.

Rozenstruikje

Polly Shearman

Polly Shearman

19-07-2010 om 14:41

Ach

kleine kinders worden groot, mijn jongste is net 4 en ik vind het heerlijk!! ik ben echt toe aan die nieuwe fase in ons leven.
Ben heel erg dol op baby's maar ze blijven geen baby's he?

Ik heb geen idee wanneer je zijn verjaardag meot vieren!
Ik hoop dat je het toch wel als feestje kan zien, en niet verdrietig bent dat hij geen 2 meer is,
Ik word ook vreselijk melancholisch hoor bij verjaardagen... maar stil staan kan toch niet! dus je moet wel door!

greot, polly

Merel78

Merel78

19-07-2010 om 20:48

Groot al he

wat zijn ze dan alweer groot he! Mijn dochter is in mei 3 geworden, tjee wat gaat dat hard. Ik kan het me best voorstellen dat je je zo voelt, zeker omdat je zoveel hebt meegemaakt in een jaar. En misschien ook wel omdat het je jongste is, dat hoor ik ook wel vaker. Mijn dochter is de oudste en ik vind het zo spannend al die ontwikkelingen :) voor mij is het juist allemaal weer nieuw, dus ben benieuwd hoe dat bij de jongste zal zijn (die is pas 5 mnd gelukkig). Of je het moet uitstellen weet ik niet. Ik vond wel met 3 is het de eerste echte bewuste verjaardag en het was heel leuk om dat met familie en met een paar bevriende stellen met kindjes te vieren. Ik denk dat ik zou neigen naar wel ergens erom heen vieren. Kun je niet gewoon een feestje geven op zijn echte verjaardag? misschien valt het nog mee met de mensen die weg zijn (ff optellen?)

sterkte ermee, geniet van de momenten die je samen hebt! En een hele fijne verjaardag toegewenst, hoe je het ook viert.

liefs, Merel

Guinevere

Guinevere

19-07-2010 om 22:02

Dag ervoor

Je kunt de verjaardag de dag vóór zijn verjaardag vieren. Hij weet toch niets van data. Daarbij vinden kinderen van die leeftijd het niet eens gek als ze dáágen achter elkaar jarig zijn. Hier bv. eerst jarig bij de gym, daarna echt jarig, daarna jarig op het KDV.
Best leuk hoor, jarig zijn op de camping. Misschien kun je een paar campingkindjes vragen voor een glaasje limonade.
Later, als een zomerkind ouder is, kun je het partijtje voor of na de vakantie plannen. Mijn eigen ervaring is wel dat je op den duur de verjaardag maar helemaal overslaat, wat "feest" betreft dan. Iedereen is toch altijd weg, jammer dan, man en ik zitten lekker in Frankrijk als we jarig zijn (beiden midzomermensen).

Nee

kinderen vinden het helemaal niet gek om dagen achterelkaar jarig te zijn. Mijn dochter is 8 dagen geleden 3 geworden en volgens haar is ze nog jarig;)

buzz

buzz

21-07-2010 om 09:42

Net andersom

fultime moeder, en ik vind het heerlijk, mijn jongste is 14 dagen geleden 3 geworden.
Nog een jaartje en ze mag ook naar de basisschool, misschien scheelt het dat het een snelle dame is, en zelf nog liever vandaag als mogen naar de basisschool gaat.
Ach denk maar zo, ook op de basisschool zijn ze nog klein en hebben ze je nog kei hard modig.
Kan je trouwens je vrije ochtend niet verzetten, naar de vrijdag.
Hier op de basisschool hebben de kleintjes om de anderste vrijdag vrij, (op schommige scholen geloof ik ook iedere vrijdag middag). Als het het zelfde is als hier, zou jue de vrijdag ochtend om de anderste week met hem kunnen hebben.

rozenstruikje

rozenstruikje

22-07-2010 om 12:31

Verjaardag

Het wordt dus een meerdaags-feestje: Ik vier nu de middag dat we thuis komen van vakantie zijn verjaardag en dan komen ook mijn ouders. Anderhalve week later uitdelen op de creche. En dan eind sept/ begin oktober een feestje met allerlei vrienden en familie, tegelijk met mijn verjaardag.

Oh ja buzz, hier hebben ze dat niet van die vrije vrijdagen dus ik houd mijn vrije dag gewoon op woensdag. En misschien houd ik hem het eerste schooljaar nog eens thuis op de woensdag. Als hij wil, want hij heeft ook al heel veel zin om naar school te gaan net als oudste.

En ja ik probeer maar niet al te sentimenteel te worden bij deze 3e verjaardag. Hij wordt natuurlijk gewoon groot, we zullen zien hoe het gaat.

Rozenstruikje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.