Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

mama 78

mama 78

03-04-2009 om 14:40

Hoe lang ziten jullie kids voorop de fiets?

Ben zomaar benieuwd hoe lang julliekids voorop de fiets zitten. Mijn dochter is bijna 2, maar zit nog gezellig in het voorzitje, hoewel het niet lang meer gaat duren denk ik. Maar het is nog zo gezellig...al die praatjes voor je.
Doen jullie dat ook zo lang?

Linda99

Linda99

03-04-2009 om 14:50

3 jaar

Hier is de jongste pas sinds kort naar achteren verhuisd. Moet wel zeggen dat ik een moederfiets heb waardoor ze nog ruimte zat voor d'r benen had.

amk

amk

03-04-2009 om 15:05

Tot mijn fiets gejat werd

en ik had al een achterzitje liggen.
Anders had ze nu pas overgehoeven met bijna 3.5, zitje gaat tot 15 kg en dochterlief is een slanke den. Bij haar vader is ze vorige maand over gegaan naar achter omdat haar zusje nu voorop mag.

Ze ging dus bij mij noodgedwongen met 2.5 al over. Ik vond het ook zo gezellig maar vooral als ze in slaap sukkelen, dan kon je d'r zo lekker op je arm laten leunen. Dat lukt niet meer achterop, terwijl ze daar soms wel in slaap valt.

groet,
Angela

Guinevere

Guinevere

03-04-2009 om 17:52

Nog minstens een jaar

Dat gaat hier nog een hele tijd duren. Pipo (vrijwel 2) is tenslotte nog maar 10 kilo en net iets meer dan 80 cm. Dus hij past nog héél lang in het voorzitje. Zijn oudere broer heeft er ook tot 3,5 jaar ingezeten, die was ook niet zo groot.

zon

zon

03-04-2009 om 20:52

Lang

Het kan inderdaad heel lang. Bij ons zit de tweede meestal voorop maar de oudste, van 3,5, wil ook nog graag voorop dus als zij alleen mee gaat dan mag dat zolang het past. Ik denk dat het best past totdat ze een jaar of 4 is.

marie

marie

03-04-2009 om 20:52

Tot 4 jaar

hallo
Hier zat jongste tot haar vierde verjaardag gezellig voorop (en oudste achterop).
groetjes

Massi Nissa

Massi Nissa

03-04-2009 om 21:21

Zo lang als het maar kan

Dochter is dun, maar lang, dus het wordt op den duur een beetje opvouwen denk ik zo. Ik vind het zo ontzettend gezellig, die kwebbel voor me op de fiets, en dan af en toe mijn neus in die kruin begraven. Nee hoor, van mij mag ze voorop tot ik haar echt niet meer in of uit dat zitje krijg. Nog zeker een jaar, schat ik zo.
Groetjes
Massi

Aurelia is 6 en gaat nog voorop soms. Broer van bijna 10 gaat soms ook nog achterop.

Emmawee

Emmawee

03-04-2009 om 23:37

Tot zijn grote broer kan fietsen...

Of tot hij te groot of te zwaar is om het stuur te kunnen bedienen. Ik hoop maar dat broer de smaak op tijd te pakken krijgt...
Groeten, Maw.

Zucht

Hier in Engeland zijn voorop zitjes vrijwel niet te krijgen, zoon zit dus vanaf het begin achterop. Daar baalde ik wel een beetje van, die verhalen van kletsen (gaat niet zo lekker achterop) en haar ruiken... smelt!

De zitjes zijn hier trouwens sowieso een stuk steviger omdat het verkeer hier een stuk heviger is. Vandaar dat ik geen stoeltje in NL heb gekocht.

Zoon is trouwens ook nog ontzettend zwaar en lang dus we zouden zo'n zitje misschien 6 maanden gebruikt hebben, maar toch...

Geniet ervan allemaal

Met twee al achterop bij mij

Ik vond het zo onhandig fietsen met zo'n voorzitje. Ik kwam zelf bijna niet meer op mijn fiets en kon amper de bocht om sturen. Bij mijn man zit ze nog wel voorop, die heeft een grotere fiets (en is wat dunner). Achterop heb ik zo'n kuipje met driepuntsgordel (uit Duitsland, ooit in de aanbieding bij de Aldi), dus daar zit ze lekker in. Mijn zoon van 6 gaat echt niet meer in het zitje, hij kan prima zelf fietsen. Hij is inmiddels ook te zwaar voor het achterzitje (tot 22 kg).

liora

liora

04-04-2009 om 11:32

Iets anders

Hoi,

Ik denk dat heel veel kinderen pas de vijftien kilo bereiken rond de vier jaar, maar veel belangrijker is de lengte van de moeder.
Met mijn 1m63 werd het tillen zo hoog, en ik kon op een gegeven moment niet meer zo lekker boven mijn zoon uit kijken. Dus heb ik hem met 2 jaar al in het achterstoeltje gezet. Hij was toen 82 cm (heb het net even opgezocht in het groeiboek).

Liora

Salie

Salie

04-04-2009 om 13:08

Omdat dochter..

Nog niet zonder zijwielen fiets, zit mijn jongste nog voorop. Mijn oudste is bijna zes en fiets dus nog met zijwielen, maar daar laat ik haar dus niet mee naar school gaan. Ze is ook vrij lang voor haar leeftijd. Jonste is nu net 3 geworden en weegt bijna 15 kilo. Zijn beentjes kunnen niet meer op het stepje, maar is goed te doen hoor. Ik heb een oma-fiets, dus stuur is ook iets hoger.
Ik baal er wel van hoor. Zou fijn zijn als ze zonder zijwielen zou durven fietsen. Er wordt aan gewerkt.

Gr. Salie

Tillen?

Ik hou de fiets vast en ze klimmen er zelf in.

Guinevere

Guinevere

04-04-2009 om 16:29

Klimmen?

Ik zie mijn bijna 2-jarige echt niet in dat stoeltje klimmen. Ook al heeft ie af en toe apeneigingen, dat kan hij beslist niet. En aangezien hij altijd mét Nijn moet en zal reizen, vind ik het wel handig dat ie nog voorop zit. Dan kan ik Nijn tenminste tijdig opvangen. Bovendien weet ik niet waar ik mijn fietstassen moet laten als ie naar de bagagedrager verhuist. Dan zal ik weer zo'n mandje voorop moeten hangen, lang zo handig niet.

liora

liora

04-04-2009 om 16:35

Dirksmama

een kind van net 2 kan echt niet in het voorstoeltje klimmen hoor!

Rafelkap

Rafelkap

04-04-2009 om 18:34

Wiebelig

Voorzitjes, geweldig leuk en gezellig maar ik vond het al gauw heel wiebelig sturen. Ik ben ook jaloers als ik dit op mij heen zie, fietsen met zo'n groot kind voorop. Ik kan het niet.. Ik ben vrij klein en niet reuzesterk, jongste is klein maar niet licht :-) Mijn oudste is net 4, jongste is nu 2j4m. Ik heb sinds een paar maanden een fiets met twee zitjes achterop. Dat was met op en afstappen in het begin wel een gedoe, maar sinds ik dit tegen een muur doe gaat dat prima en als ik eenmaal rijd, rijd het als een trein!

Yaron

Yaron

04-04-2009 om 21:24

Hier

Hier was zoon met 14 maanden al 15 kilo, maar moest nog tot zijn tweede voorop omdat oudste nog niet kon fietsen. Was wel zwaar, soms zit hij nog achterop, nu 4 jaar en 24 kilo. Hij is overigens ook erg lang en paste met 2 jaar nauwelijks nog in het voorzitje, zijn voeten liet hij altijd over de steuntjes hangen.

amk

amk

04-04-2009 om 21:32

Guinevere: mandje(ot)

laat op de voor as een speciaal bagagerek monteren en maak daar met ty-raps een boodschappenkrat op vast.
Ik stamp deze helemaal vol met zakken kattegrit en het fietstprima.
Achterop heb ik dan nog kleine fietstassen.

Angela

Guinevere

Guinevere

05-04-2009 om 20:43

Rek

Ja, ik heb laatst al naar zo'n rek voorop zitten kijken, da's een goed idee. Staat ook leuker dan zo'n mand, ik voel me altijd net mijn moeder. Kattegrit haalt mijn man met de auto trouwens. ;-)

amk

amk

05-04-2009 om 20:58

En dan pimpen natuurlijk ;-))

Ik heb de mijne helemaal versierd met van die hawaibloemenkransen. Staat heel vrolijk en de hele winter krijg je de leukste reacties. En vooral je haalt 'm er overal zo tussen uit.

Ik zie hier veel mensen fietsen met een zwart kratje op een zwart rek, op een zwarte fiets. Zo saai.

Angela

liora

liora

05-04-2009 om 21:58

Tja

Hoi Amk,

Zwart op zwart is misschien saai, maar bloemen in je kratje is het op een na saaiste, zie je ook zo ontzettend vaak!

Liora

Tango

Tango

06-04-2009 om 09:29

Voorop of achterop

Bij mij heeft de oudste maar heel kort voorop gezeten. Ik had toen een hele lichte fiets en doordat ik klein ben kon ik ook niet handig op en afstappen met het stoeltje voorop. Ik weet wel dat toen ze achterop ging ik ook weer moest wennen omdat de fiets bijna achterover kantelde door het gewicht. Die fiets was er gewoon niet geschikt voor.
Met de tweede dus snel een echte moederfiets aangeschaft. Ideaal hoor. Jongste zit nu met 4 jaar (wel een klein mannetje hoor, nu 1 meter) nog steeds gezellig voorop. Oudste fietst gelukkig zelf, is inmiddels 8. Maar zonder die moederfiets was het me niet gelukt ze samen op de fiets te vervoeren.
Tangoman klaagt altijd over die fiets (neemt veel te veel plek in in de schuur door het brede stuur etc.)
Overigens heb ik er gewoon fietstassen achterop zitten samen met het stoeltje. Je hebt hier speciale tassen voor, ook verkrijgbaar op de markt (als je ze in de fietsenwinkel te duur vindt).

Mathilde

Mathilde

07-04-2009 om 15:02

Duurt niet lang meer

Jongste van 3 kan nog voorop qua lengte (94,5 cm) en gewicht (14,8 k). Oudste van bijna 6 kan nog achterop (115 cm en 20 k). Maar nu oudste weer zelf naar school fietst, ziet jongste zijn kans schoon: hij wil achterop! En spannend dat hij het vindt, hij houdt zich met beide handen vast aan het stoeltje haha. Kan me nog herinneren dat oudste het ook heel spannend vond, achterop. 't Is wel minder gezellig, dat wel.
Mathilde

ayla

ayla

08-04-2009 om 15:28

Doodeng voorop

Ik heb zelf zo snel mogelijk mijn zoontje naar achteren verplaatst. Sinds ik een keer met de oudste met fiets ben omgekiept vind ik het doodseng. Je komt je zadel bijna niet meer op, het stuurt slecht en het voelt hardstikke wiebelig aan, Dan maar minder gezellig achterop. Ik fiets trouwens ook nooit met 2 kinderen, dan te voet op met de auto.

Zadel laag zetten

Ik ben niet groot, maar op de fiets met stoeltjes staat het zadel so wie so in de laagste stand. Ik kan altijd met mijn voeten bij de grond. Omvallen wordt dan erg moeilijk.
Nooit iets gemerkt van wiebelig of slecht sturen.
Ik denk dat het ook te maken heeft met het soort stoeltje, ik heb zelf een GMG en ik vind die bobikedingen veel lastiger.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.