Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Hoe vieren jullie sint met peuter?

Voorheen deden wij met volwassenen altijd spel met cadeau en gedicht, Maar peuter is nu 3 en begrijpt het concept Sint goed. Maar alleen pakjes uitpakken vind ik niet echt leuk. Een sint langs laten komen gaat niet lukken dit jaar.

Dus hoe doen jullie dat?

Tijgeroog

Tijgeroog

10-11-2010 om 21:57

Hier

Geen spel (hebben we ook nooit gedaah), maar wel gedichten erbij. Ook voor de kinderen, dat vinden ze best leuk.
En vooral genieten van de lol die de kinderen hebben: de blijdschap om de cadeautjes, het uitpakken, pakjes uit laten delen aan iedereen. Wat lekkers erbij.

ayla

ayla

11-11-2010 om 08:59

Cadeaus voor de deur

en iemand die heel hard op de ruiten of deur klopt. ook voor de kinderen fopsurprises ertussen. speculaas etc op tafel en heel heel heel veel geduld hebben ;-)

Guinevere

Guinevere

11-11-2010 om 10:59

Uitpakken

Wij gaan gewoon kadootjes uitpakken en wat lekkere dingen eten. Geen gebons op de deur dit jaar, peuterzoon is al bang genoeg tegenwoordig. Verder geen poespas, het is zo al feestelijk genoeg.

Chippie

Chippie

11-11-2010 om 15:32

Nieuwsgierig

Marsy, waarom gaat het dit jaar niet lukken om een sinterklaas langs te laten komen? Dát is voor mij sinterklaas, die herinneringen blijven hangen. We hebben het eerste jaar alleen een Pietje gehad om cadeaus en een handje pepernoten af te geven omdat de hele boembarie teveel zou worden...

Chippie

Chippie

11-11-2010 om 15:35

Ik denk..

Ik denk dat alle andere dingen zoals een puzzelspeurtocht of dobbelspel door het huis teveel van het goede is voro een drie-jarige. Wat we wel eens deden was het echt grote cadeau ergens te verstoppen en helemaal onderin de zak een klein envelopje te stoppen. Op het briefje staat waar het cadeau ligt. Dan worden de andere cadeaus ook met 'oehs en aahs' uitgepakt.
De driejarige kreeg hier ook altijd een gedichtje van 4 regels. Vonden ze altijd erg speciaal.

buzz

buzz

11-11-2010 om 19:17

Hier ook geen sint

das best een dure aangelegenheid, en aangezien ik het geld maar 1 keer kan uitgeven geef ik liever kadootjes als een sint op bezoek.
Wij een zak voor de deur, met de opa oma ome en tante van de ene kant. dan uitpakken en spelen maar. De dag er na surprise bij de andere opa en oma, ik kom uit een groot gezin, en we doen met 15 man surprise voor de grote, en de kleintjes krijgen sint kadootjes tussendoor.
De grote doen het voor elkaar omdat die niets of niet veel van de sint krijgen

Guinevere

Guinevere

11-11-2010 om 19:19

4 december

Ik denk wel dat de zak bij ons op 4 december komt dit jaar. Kunnen ze fijn de hele zondag spelen!

Wij doen

het samen met goeie vrienden die 2 jongetjes van dezelfde leeftijd hebben als wij. We delen dan de kosten van het huren van die Sint, scheelt enorm en de kids vinden het super gezellig en voelen zich niet zo alleen, misschien een tip??
Verder is het alleen al leuk om naar de intocht te gaan, het feest op de psz/kdv?? en hier hebben we altijd een soort thematafel met alles wat met de sint en piet te maken heeft, kunnen ze er lekker mee spelen.
En ind niet bonsen, maar je loopt naar de gang/deur en ineens staat daar een zak. Kinderen vinden dit alleen al spannend en magisch. Heel veel plezier iig met je peuter! Ik vind het altijd weer 1 en al genieten, dat verkleden enzo. Geweldig!

MarSy

MarSy

18-11-2010 om 22:40 Topicstarter

Bedankt

Voor de tips, het geeft mij een beeld wat normaal is bij 3 jarigen!

groet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.