Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Tante Kadootje

Tante Kadootje

20-04-2009 om 13:39

Kadootje voor kind van drie

Het zoontje van mijn nichtje wordt binnenkort drie. Enige kind dat ik van dichtbij ken en nichtje zit krap dus ik wil graag een leuk, langdurend kado geven.

Liever geen plastic auto met sirene of zo, daar heeft hij al een boel van en kleding heeft hij van mij ook wel genoeg gehad.

Ik zat te denken aan een fiets of is drie jaar daar nog te klein voor? Is een step of zoiets handiger? Hij is niet erg groot voor zijn leeftijd maar wel heel handig, kon al vlot lopen bijvoorbeeld.

Oh ja als het bij een webwinkel besteld kan worden zou helemaal ideaal zijn want ik red het niet om naar de verjaardag te gaan (woon in het buitenland).

Alvast bedankt voor suggesties!

Tante Kadootje

Rieke

Rieke

20-04-2009 om 13:59

Kadootje

Wat leuk zo'n tante :-) Een fiets, daar lijkt mij een kind nog te jong voor eerlijk gezegd. Dan moet je een kleine frame maat hebben mèt zijwieltjes, en voor mij zou een bezwaar zijn dat een kind er dan snel vandoor is. En van een step hou is sowieso niet.
Maar dat is persoonlijk. Bij ons zijn de favorieten; duplo/lego en playmobile. Een elekrische duplo trein met een mooi uitgebreid railsysteem met overweg en bruggen zou ik een mooi duurzaam kado vinden voor een 3 jarige jongen. Voor zover mijn suggestie. oja, website fokkido.nl

Linda99

Linda99

20-04-2009 om 14:08

Fiets kan best

Mijn driejarige is gek op d'r loopfiets maar ook op de oude 12 inch fiets die van d'r zus is geweest. Qua loopfietsen is er geloof ik een goede webwinkel maar weet niet welke.

Een step heeft ze ook (verwend kind eigenlijk....) en ook daar wordt veel mee gespeeld. Maar da's een goedkope peuterstep die niet onwijs duurzaam is.

En wat verder onwijs leuk en duurzaam is: Playmobil! Is vanaf deze leeftijd al heel leuk (onze kids spelen er al vanaf 2 jaar mee zonder de hele kleine frutsels).

Fiets, step,

wordt hier allebei zeer gewaardeerd door dochter van bijna 3. Wij hebben zo'n model als dit: http://www.tovertent.nl/images/res/_products_bumba_Bumba_step_550_519.jpg
Ze fietst op een 16 inch fiets met zijwieltjes, die had grote zus gekregen toen ze 3 werd. De fiets is eigenlijk nog te groot, maar ze past er net op. Ze is niet groot voor haar leeftijd, dus een groter kind kan wel een 16 inch fietse hebben. Grote zus kon er met net 3 jaar ook prima op fietsen.
Wij denken voor haar verjaardag aan playmobiel of een waterbaan (aquaplay).

Fiets een groot succes

De fiets was (en is) hier een groot succes. Inderdaad een 12,5 inch met zijwieltjes. Doen we misschien niet zo heel lang mee, maar dan schuiven we m door naar de jongste. Als nichtje niet al te klein is uitgevallen en al een beetje op een driewieler kan fietsen zou je geloof ik zelfs direct een 16 inch kunnen nemen (werd mij in een winkel aangeraden).

Groeten,

Temet

amk

amk

20-04-2009 om 20:03

Fiets

zeker een fiets, dat gaat prima met zijwieltjes. Doe er nog een helm bij en je bent helemaal goed bezig.

Ik was namelijk net met mijn ex aan het discusieren, via sms, over een helm voor onze toen 2,5 jarige rond scheurende dochter toen ze het bewijs voor een helm leverde en over een put voorover kukelde boven op haar hoofd. Ze remde net iets te hard....
En die fiets kunnen ze als het echt niet meer past prima verkopen op marktplaats en dan weer iets anders leuks voor kopen.

Yaron

Yaron

20-04-2009 om 20:50

Houten trein

Ik vind een houten trein met veel rails een mooi kado voor de derde verjaardag. Een fiets ook, step lijkt mij nogal moeilijk verder inderdaad duplo of playmobil.

Tante Kadootje

Tante Kadootje

21-04-2009 om 18:46

Bedankt!

Heel erg bedankt voor alle suggesties.

Ik ga aansturen op een degelijke 12 inch fiets dan kan de rest van de familie daar een slotje, helmpje en misschien zo'n vlag (is dat veiliger of juist eng?) bij geven.

Heb net mijn nichtje gemaild om te checken dat er nog geen plannen in die richting zijn maar ik ben redelijk op tijd.

Laat hier nog even weten wat het precies geworden is.

Duplo zat al in de familie en een houten treinset is ook leuk maar het kind gaat elke dag naar het kdv dus dat soort speelgoed gebruikt hij elke dag al. Een fiets is echt voor hem.

Nogmaals heel erg bedankt!

Tante Kadootje

Vlag

Tante, je vraagt of zo'n vlag veiliger is of juist eng, maar volgens mij gaat het grut dat op 12,5 inch fietsjes fietst nog niet de straat op tussen het echte verkeer, dus dan maakt het weinig uit. Vooral decoratie in dat geval, zou ik denken.

Een mandje is trouwens wel een leuk accesoire, op meisjesfietsjes zit dat vaak standaard, maar op neutrale/jongensfietsjes niet, geen idee waarom. Maar zoon was erg verguld met zijn (door oma los bijgekochte) mandje.

Groeten,

Temet

16 inch

voor een kind dat niet klein is zou ik toch voor een 16 inch fiets gaan hoor. Onze dochter kan daar op, ze is iets kleiner dan gemiddeld (bijna 1 meter nu). Op-en afstappen is wat lastig, maar door de zijwieltjes blijft de fiets staan en redt ze zich wel. (Ze gaat op de zijwieltjes staan met 1 voet, gaat dan op de bagagedrager zitten en klimt zo op het zadel) De oudste fietse voor haar 4e al mee op straat op deze fiets, nog met zijwieltjes en in rustige straten.

Pelle

Op straat, bedoel je dus? Tussen de grote mensen op fietsen en brommers (en in auto's)?
Ik weet niet waar je woont, maar of het verkeer is daar veel rustiger of de mensen kijken stukken beter uit dan hier. Allebei, vermoed ik eigenlijk.
Kleuters zie je hier al nauwelijks op de fiets in het echte verkeer...

Groeten,

Temet

Tante Kadootje

Tante Kadootje

23-04-2009 om 22:33

Nog fijnere tante

Nichtje wilde inderdaad graag een fiets dus mijn eigen tante en ik hebben net Marktplaats afgestruind (samen over de telefoon) naar een redelijk fietsje en mijn tante gaat van het weekend kijken.

Het wordt een 12 inch fietsje. Kindje zit op de onderste groeilijn dus hij is niet erg groot en ik wil graag dat hij er echt op kan fietsen. Hij woont niet ergens waar hij veilig op straat met zijn moeder naar de supermarkt of zo kan fietsen.

Heel erg bedankt voor al het advies.

Tante Kadootje

PS Ik ga ook een helm er bij regelen of dragen Nederlandse kinderen die niet?

Helm

Je ziet wel kinderen met helm, maar de meesten dragen geen helmpje. Persoonlijk lijkt mij het risico op een val bij een 12" fiets sowieso niet zo heel groot omdat die gewoonlijk zijwieltjes hebben. Mijn indruk is dat als kinderen zonder zijwieltjes gaan fietsen het helmgebruik iets toeneemt, maar je ziet toch altijd meer kinderen zonder dan met helm.

Groeten,

Temet

amk

amk

23-04-2009 om 22:52

Helm en vlag

dochterlief heeft hier dus wel die helm (zie mijn eerste berichtje) en bijna alle kindjes op het kdv die op hun eigen fietsje komen hebben hier een helm op.

Die vlag heeft ze ook maar die is vooral gevaarlijk als je er naast loopt. Ik loop dus een behoorlijk eind van haar af want ze rijdt best hard en dan gaat dat ding behoorlijk heen en weer. Aan de bovenkant zit een stevige knop en die krijg ik anders steeds tegen mijn hoofd.

Tijgeroog

Tijgeroog

24-04-2009 om 13:27

Helm

Ik ben volhardend, ze dragen hier ook een helm bij mij op de fiets. En m'n dochtetje wil haar helm nu ook op op haar driewieler. :-D
M'n zoontje is net zonder zijwieltjes gaan fietsen, op een 12" fiets, en daar een paar keer avanf gevallen. Elke keer met z'n gezicht op de grond, maar de helm steekt naar voren uit, dus die ving de klap steeds op. Ik ben de helm inmiddels erg dankbaar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.