Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Cindy

Cindy

01-06-2009 om 11:41

Kind op youtube

Persoonlijk ben ik geen voorstander om je hele familie tentoon te stellen op internet, maar zo nu en dan kom je wel eens een paar filmpjes tegen:

http://www.youtube.com/watch?v=Wr8RpXekqQQ

Het lijkt mij erg gevaarlijk wat dit kind op die leeftijd doet en als het mijn kinderen zouden zijn geweest, had ik ze ten minste iets meer kleding aangedaan.

liora

liora

01-06-2009 om 12:00

Oneens

Hoi,

Lijkt me een zeer atletisch kind, en ik vermoed dat hij al tussen de 3,5 en 4 jaar is, heeft al echt een kleuterbouw.

De ouders vinden het duidelijk heel bijzonder, anders zouden ze het niet filmen!

Liora

Sanne

Sanne

01-06-2009 om 14:51

Volgens mij is het een meisje

Didi is namelijk een meisjesnaam en volgens het filmpje is ze 3 jaar oud (ik schat dat ze tegen de 4 aan zit). Kennelijk heeft dit meisje een enorme motoriek dat ze instaat is om 2 en halve meter via een deurstijl omhoog te klimmen, maar niet in staat is om haar broekje droog te houden, want ze draagt dus duidelijk nog een luier. Misschien dat ze die luier net voor het slapen omgekregen heeft, want die luier ziet er nog aardig "vers" uit.
Ik zal er zelf niet voor kiezen om mijn kinderen zo op internet te zetten, als is het voor het commentaar uit mijn naaste omgeving ("goh, had je haar niet wat meer kleding aan kunnen doen", "Is die meid van jou nog niet droog?", "Dus jullie hebben een klim-aap in huis?")
Over het kunstje wat ze kan, heb ik 2 meningen, 1) Ik vind het goed dat ze dit zichzelf geleerd heeft, dat zal heus met vallen en opstaan gegaan zijn, en ze leert zichzelf geen hoogtevrees aan op deze manier. 2) Ik zou er zelf voor kiezen als ze dit kunstje wil uirvoeren dat ze onder begeleiding van een ouder dit uitvoert, want als dit potige kleuterlichaampje een val van 2,5 meter naar beneden maakt, dan is de kans aanwezig dat ze er iets blijvends aan overhoud.
En ik zou eerst zorgen dat ze uit die luier is, dat geeft zo'n verkeerd beeld.

Wat een commentaar

Wat een commentaar levert zo'n filmpje op zeg! Ik zie gewoon een klein meisje (? of toch jongetje) dat handig kan klimmen en waarschijnlijk zijn de ouders daar trots op omdat ze het publiceren.
Het ziet er ook helemaal niet gevaarlijk uit omdat ze het zo handig doet. Als het mijn kind was zou ik het ook alleen maar leuk vinden. En die luier: Ach, het ene kind is nou eenmaal sneller zindelijk dan het andere.

miriam

miriam

01-06-2009 om 16:21

Tja, mijn ervaring...

Ik had het toch iets anders aangepakt. Toen in die tijd van funniest home video, was er al veel boze reacties op ouders die bleven doorfilmen nadat hun kind gevallen was en nog lag te kreperen op de grond. Dus het zou iets netter geweest zijn als er een ouder er bij stond om dat meisje op te vangen als het mis ging.
Wat betreft de luier die het meisje aan heeft. Helaas leven wij in een tijd dat pedofielen nog steeds hun gang kunnen gaan, en dat vind ik wel een punt dat we onze kinderen niet zo maar beschikbaar op internet moeten zetten. Ik heb het zelf ervaren met mijn dochter (toen bijna 5) die een hele grappige demonstratie gaf van de hersluitbare plakstrips van haar luier. Ik heb een golf van ranzige reacties gehad van pedofielen en dit ook gemeld aan youtube, gelijk ook de video's verwijderd. enz.Ik heb hier mijn les uit getrokken, ik scherm mijn gezin af van internet, ook voor mijn dochter (nu 9), want die schaamt zich inmiddels voor dat beruchte filmpje.

liora

liora

01-06-2009 om 16:44

Das wat anders

Hoi Miriam,

Wat jouw punt betreft: daarmee ben ik het roerend eens. Ben zeer op mijn hoede voor pedofielen en zo. Daarom heb ik ook nooit mijn zoontje bloot laten spelen in het pierebadje bijvoorbeeld.

Maar ik vind het niet zo gevaarlijk wat dit kind doet. en daar ging het Cindy volgens mij om.

Liora

Cindy

Cindy

01-06-2009 om 17:37

Liora

Ik bedoel ook het feit dat ze slechts in een luier gekleed is

Rafelkap

Rafelkap

01-06-2009 om 17:44

Cindy

Moet dat kind dan een bovenstukje aan van jou? :-)
Ik vind je onrust te ver doorgeslagen, ik vind het wel grappig, een spiderman/woman met nog een luier aan. Een beetje bloot is niet meteen gevaarlijk voor pedofielen. Als ze nou helemaal bloot was zou ik dit niet op het internet gooien. Sowieso hoef ik daar niet voor jan en alleman foto's van mijn kinderen op kwijt.

Massi Nissa

Massi Nissa

01-06-2009 om 21:40

Wat knap

Is eigenlijk wat ik dacht (zoals de ouders ook dachten).
Groetjes
Massi

zon

zon

02-06-2009 om 20:46

Nou

Ik vind het niet echt interessant en al helemaal niet zorgwekkend ofzo.
Knap dat dit meisje zo kan klimmen maar niet heel bijzonder en ook niet echt gevaarlijk. Verder vind ik het niet raar dat ze een luier draagt. Het ene kind is nu eenmaal sneller als het andere.
Ik zou zo'n filmpje nooit op internet zetten en weet eerlijk gezegt niet of het daadwerkelijk kwaad kan, maar iedere ouder maakt hierin zijn eigen keus. Of zou het simpelweg verboden moeten worden om foto's en filmpjes van kinderen op internet te zetten? opzich wel een discussie waard misschien maar ik ben er nog niet over uit wat ik hier zelf van vind. Aan de ene kant vind ik het de verantwoordelijkheid van de ouder bewust keuzes te maken over wat je wel en wat je niet op internet zet maar aan de andere kant, als ouders die verantwoordelijkheid niet nemen, in hoeverre moet het kind dan toch worden bschermd en waar leg je de grens bij wat wel en wat niet kan?

Pippie

Pippie

03-06-2009 om 15:29

Knap

Knap zeg. Ik zie het probleem niet. Het is eerder het oordeel van anderen waardoor je het niet zou plaatsen. Plaatsen dus.

Pippie

mirreke

mirreke

04-06-2009 om 12:38

Knap en soepel

Ik vind werkelijk niets mis met dit filmpje. Het kind is hartstikke atletisch en soepel, en heeft dit duidelijk vaker gedaan. Daar ga je als ouder toch niet onder staan zeg...! De ouders dachten natuurlijk, laten we het nu maar eens filmen voor later.
Ik vind het ook niet een filmpje waarmee je op je hoede moet zijn voor pedo's, het is totaal niet schunnig of zo. Van dat soort commentaren snap ik werkelijk helemaal niets.
En dat we wellicht ook maar geen filmpjes van kinderen meer op het internet mogen zetten: dat zou van de zotte zijn, en de omgekeerde wereld. Het moet steeds moeilijker worden gemaakt om filmpjes van het net te plukken, en schermafdrukken te maken en zo. Daar zijn vast wel technieken voor de bedenken.

mama

mama

05-06-2009 om 21:48

Leuk toch & klimgeitjes

Ik vind het wel leuk hoor. En als je stelt dat het gevaarlijk is, het ene kind is nu eenmaal motorisch wat verder dan het andere. Onze dochter van bijna 2 haalt ook fratsen uit waar andere ouders gek van worden (wij ook trouwens) maar ze is gewoon niet te houden. Ze liep kort na de 1e verjaardag en sindsdien test ze alles uit. Hoge glijbanen waar haar twee jaar oudere broer met een boog omheen loopt, gaat ze moeiteloos af. De eerste keer altijd met ons, daarna zelf en dan remt ze doorgaans op tijd. Onze eigen glijbaan is een groot avontuur voor haar, vooruit, achteruit, head first, op de rug van haar broer (toen heb ik haar dus wel gered), liggend, zittend en het liefst 10 keer keihard achter elkaar. Ze loopt de trap rechtop vooruit af, ik sta steeds weer verbaasd van wat ze kan en doet (ze klom een half jaar geleden bijvoorbeeld ineens zelf het bad uit...).
Het kost ons soms veel hoofdbrekens, maar ook ik heb geleerd om haar te vertrouwen. En natuurlijk loopt ze regelmatig schrammen en blauwe plekken op, maar echt hard valt ze nooit. Het doet haar gewoon ook niets. Ze valt, krijgt een kus en rent verder. Als ik haar in bedwang zou willen houden, moet ik haar vastbinden, want de Stokke buggy, daar klimt ze gewoon zelf uit, net als kinderstoelen met beugels... De enige veilige plek is haar bedje, vooralsnog ;-)

myra

myra

05-06-2009 om 23:44

Juist leuk

Youtube is gewoon juist makkelijk en leuk om video's met elkaar te delen. En als je kind heb en familie verder weg, dan is dit juist een goed medium en je kunt ook beveiligen tegen onuitgenodigde pottenkijkers.

Wat ik wel heel leuk vind is dit meisje (ook met luier):

http://www.youtube.com/watch?v=Sx5A4jTL2fk

Maar bij dit filmpje heb ik mijn vraagtekens:

http://www.youtube.com/watch?v=ygDm-GinhNU

Ouders kunnen hun pitbull wel goed opvoeden, maar hun zoon van 4 loopt nog in een luier?!

En wat pedofielen betreft, troost je die zitten helaas overal, laat je kind vooral kind zijn en hou ze in de gaten, maar beperk ze niet in hun vrijheid.

Youtube

Heel leuk om te zien zo'n klimgeit, ik had zoiets nog nooit gezien! Maar ik zou mijn dochter zeker niet bijna bloot op youtube zetten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.