Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Agaatje

Agaatje

03-01-2010 om 09:56

Knuffel in bed of de hele dag mee?

Hallo allemaal,

Hoe doen jullie dat?

Ons dochtertje heeft een lievelingsknuffel, waar ze elke nacht mee slaapt. Op een gegeven moment (rond 1,5 jaar), wilde ze haar aapje mee naar beneden nemen en overal mee naar toe nemen. Toen hebben we aangewend dat aapje als ze wakker is, in haar bedje blijf. Dat is een poos goed gegaan.

Nu wordt ze over 3 maanden 3 en kan heerlijk spelen, maar is nog steeds gek op haar aapje en de laatste tijd wil ze hem weer mee naar beneden nemen en als ik dat goed vind, loopt ze er de hele dag mee en is het drama als ik zeg dat aapje thuis moet blijven als we boodschappen gaan doen ofzo.

Ze speelt er ook heel leuk mee, dan is zij mama en aapje haar kindje. Dus dat vind ik wel leuk. Ik hou er niet van als kinderen zich achter hun knuffel verschuilen als iemand ze iets vraagt opzo (speen mocht ook nooit mee naar buiten)

Mijn vraag is: hoe doen jullie dat? Mogen jullie kids de hele dag met knuffel slepen of woont die gewoon in bed.

Natuurlijk mag aapje wel mee als ze erg moe is, of als ze heel verdrietig is. Wat ik niet wil is, dat ze belemmerd wordt doordat ze 1 hand minder heeft. En sterker nog, vaak heeft ze dan een fantasie flesje in haar andere hand, dus dan kan ze haar beker drinken niet goed vasthouden vanwege dat fantasie flesje. Dus dan moest ik elke keer eerst zeggen dat ze alles moest neerleggen omdat ze dan beter kon drinken.

Het is zelfs een keer zo erg geweest, dat ze mijn man probeerde over te halen om terug naar huis te rijden omdat ze het flesje van aapje waren vergeten. Hij deed dat natuurlijk niet, maar hoever ga je wel????

Talia

Talia

03-01-2010 om 11:21

In bed

Om alle redenen die je zelf ook al noemde, blijft de knuffel hier in bed. Boven speelt jongste (3,5 jaar) er wel mee, maar mee naar beneden mag niet. Ik vind het zelf ook een fijn idee dat ik er buitenshuis niet op hoef te letten dat haar "nuffie" kwijtraakt.

Groet, Talia.

Guinevere

Guinevere

03-01-2010 om 11:25

Nijn

Nijn mag hier overal mee naar toe, maar wel in mijn tas! Ik heb niet zoveel zin in drama's omdat we hem definitief kwijt zijn, brrrr.

Kiki

Kiki

03-01-2010 om 11:42

Mijn zoontje heeft een schaap

Zijn schaap (bèè) gaat overal mee naar toe, maar niet in de kinderwagen. Hoewel ik drie schapen heb, hoef ik geen drama's onderweg, omdat hij hem kwijt is.

(Een in de was, een in de wasmand en een voor gebruik en rouleren maar)

Ik heb niet het idee dat het hem belemmerd in zijn doen en laten. Als dat zo zou zijn zou hij in bed blijven.

Even aanvullend vraagje: Hoe krijgen jullie die knuffels schoon? Zelfs als hij uit de wasmand komt, stinken ze nog.
Bah!

Guinevere

Guinevere

03-01-2010 om 11:51

Stinkt niet

Nijn stinkt helemaal niet, maar zoon stopt 'm dan ook niet in zijn mond. En dat scheelt heeeeel erg veel. Af en toe draait Nijn gewoon een wasje mee. Helaas hebben we er maar 1.

Hanne.

Hanne.

03-01-2010 om 12:43

In bed

Hier blijven de knuffels (dwz de 'zonder deze kan ik niet slapen knuffels') in bed. Voornamelijk omdat ik geen zin heb om ze kwijt te raken (ook binnenshuis!!).

Gaat hier prima. Voor overdag zijn er meer dan voldoende andere knuffels/poppen om mee te spelen. Middelste probeert tegenwoordig regelmatig een knuffel mee naar beneden te smokkelen, maar die gaat dan resoluut weer op de kast. Hoef ik rond bedtijd ook niet het hele huis naar de knuffel af te zoeken.

Ook hier draaien de knuffels af en toe in de was mee. Worden ze weer helemaal schoon van.

Fatima

Fatima

03-01-2010 om 14:07

Nooit

Nooit kwamen de slaapknuffels uit de slaapkamer. Ze hebben meer dan genoeg knuffels en poppen om buiten de slaapkamer te spelen.

Alleen bij logeerpartijtjes gaan ze mee, onderin de logeertas. Als ze in de auto zitten op een moment dat het slaaptijd was mocht de knuffel wel bij ze zijn, maar zodra we uitstapten ging de knuffel weer in de tas.

Ik begrijp het echt niet dat mensen en kinderen knuffels kwijt raken. Spenen bleven ook in bed vanaf het moment dat ze meer gingen spelen in de kamer. Dan wennen ze er ook niet aan om de hele tijd met zo'n ding in hun mond te lopen.

Massi Nissa

Massi Nissa

03-01-2010 om 14:15

Hier wel mee

Hier gaat de knuffel (een aftandse washand in de vorm van een dolfijn) wel mee naar het kdv en naar oppasoma. Verder blijft-ie thuis, dus geen supermarktuitstapjes. Ik heb een reserve te pakken kunnen krijgen, maar hij heeft niet dezelfde status als Knuffie 1. Knuffie 2 is het broertje van Knuffie 1 en wordt alleen in uiterste noodgevallen geaccepteerd.
Knuffie 1 gaat elke week mee met een koude bonte was. Daar wordt-ie wel fris van, maar niet ontzagwekkend schoon. Het blijft een goor lapje. Ik heb 'm ook al een paar maar versteld.
Bij een eventuele volgende baby zorg ik voor een schema a la Kiki: drie exemplaren en dan steeds wisselen.
Groetjes
Massi

Agaatje

Agaatje

03-01-2010 om 19:13

Wow

wat een reacties. Bedankt allemaal.

Het doet me goed dat jullie er ook zo over denken, mijn mening is weer bevestigd. Ze kan soms zo zielig kijken en dan ben je soms toch geneigd om toe te geven, maar ook hier ga ik weer standvastig zijn Aboe, aapje blijft in bed.

Ik heb er overigens ook 3 en ze rouleren inderdaad tussen, kast, bed en was..... :-)

Merel78

Merel78

03-01-2010 om 19:31

Hier wel mee

Maar dochterlief (2 jr. 7 mnd) is een echt knuffelberenkind, al vanaf het begin. Een pop moet ze niet (alhoewel, nu begint dat heel af en toe), maar ze doet alles met haar knuffels. Eerst was dat varken, die ging overal mee naar toe (we hadden er maar 1, dus goed opletten!), nu rouleert ze, net waar ze zin in heeft. Ze heeft sinds kort een groot bed, dat ligt helemaal vol met knuffels, maar ze mag van mij maar 2 knuffels mee naar beneden, anders ligt de hele horde straks hier en daar heb ik weinig zin in :) Dus moet ze kiezen en dat is soms nog wel lastig! Spenen blijven overigens wel boven, vanaf het begin, dat is echt voor het slapen en niks anders. Maar ach, die knuffels: ze speelt er mee, de beesten krijgen flesjes, moeten in bed en mee uit wandelen, krijgen schone luiers, dus tja, ze doet er wel van alles mee.
Varken was gelukkig makkelijk schoon te krijgen, stinkt ook niet als ie uit de was komt, maar is dan naar verhouding ook wel een dure en mooie knuffel (hij blijft zacht zelfs in de was), de rest moet ik nog uitproberen want dat is dus nog niet zo lang dat ze daarmee speelt.

groetjes, Merel

Guinevere

Guinevere

03-01-2010 om 19:40

Jamaar, jamaar

Ja, maar je weet bij de geboorte nóóit wat de favo knuffel wordt, dus je weet niet van welk beest je er snel nog 2 extra moet aanschaffen. En tegen de tijd dat je het wel weet zijn die knuffels niet meer te krijgen.
Verder moet ik toch even van het hart dat er kinderen zijn die écht, écht niet zonder hun knuffel/speen kunnen, ook niet buiten de slaapkamer. De speen boven laten was bijvoorbeeld bij onze Zoon-2 echt geen optie, van baby af aan. Nijn idemdito. Bij hem was dat beslist het enige middel waarmee hij relaxed bleef. En geloof me, dat ligt niet aan mij maar aan het kind. Zoon-1 heeft dat probleem namelijk nooit gehad (hoewel hij wel zeer verknocht was aan Aapje, de dame die mij via dit forum Aapje-2 heeft bezorgd ben ik nog steeds dankbaar!).

ayla

ayla

04-01-2010 om 09:56

Gaat mee

tuttel van aylazoon is zijn grote troost, niet alleen in bed maar altijd. Als hij boos is wil hij zijn tuttel (en hij is vaak boos) als hij zich pijn heeft gedaan wil hij zijn tuttel. Zonder dat ding krijg ik hem bijna niet getroost. Het is echt zijn houvast. ayladochter heeft wel een knuffel maar is daar niet zo aan verknocht als de jongste aan zijn tuttel, haar knuffel daar slaapt ze mee en als ze ziek is wil ze hem maar verder blijft die meestal gewoon in haar kamer.

Zoals Guinevere zegt, het ligt denk ik aan het kind, aylazoon en zijn tuttel een onafscheidelijk duo

Wel mee, helaas

Ook hier een dochter (3,2) die niet zonder 'Popje' kan; een afzichtelijk tutteldoekje. Toen al vroeg bleek dat ze dit haar favoriete knuffel was heb ik via Marktplaats nog twee exemplaren gevonden. Helaas zijn we die inmiddels weer kwijt geraakt. Popje slaapt bij dochter in bed en gaat mee als we weg gaan. Meestal wel in mijn of haar tas, maar als dochter moe wordt is Popje toch wel hard nodig (samen met haar duim). En het is nu te laat om Popje voortaan thuis in bed te laten, ben ik bang.
Mijn twee zoons hebben nooit zo'n behoefte gehad om buiten hun bed met een knuffel rond te lopen.

Altijd vieze dingen gevonden

Beide kids hebben meerder vershillende knuffels in bed, die regelmatig worden uitgewassen en alleen in bed blijven. Ze mogen alleen mee met logeren en dan mogen ze er maar 1 kiezen.
Persoonlijk vind ik het erg vies, die knuffels die helemaal verkleurd, verlebberd zijn. Ben d'r geen voorstander van.

buzz

buzz

04-01-2010 om 13:56

Tot kerst

hoorden fiep en tut bijelkaar. fiep is de speen tut is de konijn knuffel.
we hebben 3 tuuten 1 voor in de was, 1 voor in bed 1 voor meenemen.
We hadden 2 fiepen, 1 fiep ging kapot, opzoek naar nog een zelfde model veranderd groot probleem, ik geloof dat dat het ding is waar ik in mijn leven het meest naar gezocht heb! nou fiep kapot gebeten maar het ging nog, elke dag meerdere malen uitspoelen, al wed ik daar erg simpel van en vond ik het erg ongezond.
Nog eens na difrax geschreven of ze nog die fiepen hadden, maar nee.
Een andere pikte ze niet en oei wat een waardeloze nachten hadden we toen we het 4 dagen geprobeerd hadden.
Dus toch maar kapotte fiep. Met kerst naar mijn ouders, en toen heeft dus de jonge hond van mijn moeder fiep kapt gebeten, echt de hele speen er af.
Mijn dochter heeft een kwartier gehuilt en zij, nou dan ben ik nu groot en heb ik fiep niet meer nodig alleen tut.
Dus van de zoektocht naar fiep en het uitgespoel ervan zijn we ervan verlost.
Tut is nu ook overdag veel minder nodig.
Eens lost het zich zelf op is de les die ik er voor me zelf heb uitgehaald, zoals de verslaving aan tuitbeker van mijn zoontje, hij lekte en daar had hij een hekel aan, dus dan maar voortaan uit een glaasje.
Trouwens mijn zoon heeft wel 5 bumba's 1 in bed 1 in de auto voor als we hem vergeten, 1 voor me te nemen enz.
Ze gaan gewoon in de was, want zelf vinden ze de knuffels op een gegevenmoment ook echt stinken (al moeten ze niet zien dat ik ze er in stop, volgens hen gaan ze met mama onder de duch haha.

buzz

buzz

04-01-2010 om 14:01

zou trouwens geen enkele reden kunnen bedenken waarom ze niet de knuffels mee zouden mogen nemen ergens na toe als je ze kan wassen enz. Er is niets fijner voor sommige kinderen als houvast te hebben aan iets wat er altijd voor je is.
Mijn zoon zit nu in groep 1 en bumba zit onder in zijn rugzak, hij is er nog niet 1 keer uitgeweest, maar hij moet altijd even kijken of hij er wel in zit, want als ik hem dan nodig heb........ niets mis mee volgens mij.

Ayanna

Ayanna

04-01-2010 om 14:55

Bumba en nijn

De twee knuffels van onze zoon. Ze worden in huis overal mee naar toe genomen, want zonder Bumba en Nijn klopt het gewoon niet. In bed liggen meer knuffels maar met B. en N. in zijn armen valt hij in slaap. Buitenshuis is alleen Bumba de gelukkige. Die gaat overal mee naar toe, alleen als hij naar psz gaat dan blijft Bumba in zijn rugzakje zitten. Ook met boodschappen doen blijft Bumba wachten in de auto. Van beide knuffels heeft hij reserve-exemplaren, alleen die wil hij niet! Op de één of andere manier 'voelen' die anders aan. Dus is reserve-Bumba gebombadeerd tot Bed-Bumba en reserve-Nijn tot mama-Nijn....die is dus voor mij.... Ik was ze regelmatig als hij op psz zit, want B. of N. in de wasmachine......drama als hij erbij is!
Wij hebben er geen moeite mee dat hij zo verknocht is aan die twee. Ze zijn z'n steun en toeverlaat als hij moe, boos of verdrietig is. Hij loopt echt niet de hele dag te lummelen met zijn knuffels, maar als hij ze nodig heeft, dan zijn ze er. En hij kan er zo heerlijk mee tutten. Duimpje in zijn mond, met dat handje houdt hij ook de knuffel vast en met zijn wijsvinger van zijn andere handje 'aait' hij de knuffel. Heerlijk....

Telefoonnummer op knuffel

Oudste was helemaal verslingerd aan Lala van de teletubbies. Omdat hij het kreng ook altijd meesleepte heb ik toen van die labels met mijn mobiele nummer er op laten maken en die heel goed vastgenaaid op Lala. Mocht ie dan ooit kwijtraken dan kon de vinder mij zo bellen.

Ik vond het alleen wel heel suf hoe de leidsters van het kdv er mee omgingen. Oudste ging altijd op vrijdag tot 13.00 uur daarheen en tot 2 keer toe vergat hij op vrijdagmiddag Lala mee naar huis te nemen. We kwamen daar pas achter toen hij naar bed gingen. Dramaweekenden waren het. Ik vroeg toen op maandag waarom de leidsters niet even gebeld hadden, tenslotte was hij al om 13.00 uur weg en hadden ze Lala gevonden en in zijn mandje gestopt. Het antwoord was: ja, daar kunnen we toch niet aan beginnen. Onbegrijpelijk vond ik het, wij hadden 3 nachten een huilend jochie die niet wilde/kon slapen zonder knuffel omdat zij er geen telefoontje aan wilden wagen.

Talia

Talia

04-01-2010 om 16:56

Huh?

HIJ was Lala vergeten? Ik zou er geloof ik zelf niet op vertrouwen dat mijn peuterkind aan alles denkt als ik of Taliaman haar ophaalt op het kdv. Dat zie ik als mijn verantwoordelijkheid. En ik kan het wel snappen dat de leidsters daar niet aan beginnen, ze hebben allerlei belangrijke dingen te doen met de kinderen die daar zijn, weten zij veel dat jullie geen extra knuffel hebben en je kind echt slecht slaapt zonder.

Groet, Talia

Je hebt gelijk talia

Ik was natuurlijk Lala vergeten en hij niet, dat was mijn fout.

Toch vind ik dat de leidsters best even hadden kunnen bellen. Een week eerder was ik Lala vergeten mee te nemen naar het kdv en toen belden ze tussen de middag dat zoon de hele boel bij elkaar krijste en het vertikte te gaan slapen. Ik werkte toen gelukkig niet ver van het kdv vandaan en ben Lala gaan brengen (heel stiekem door een raam gegeven zodat zoon mij niet zag). Ze wisten dus dat slapen een drama was zonder knuffel. Drie nachten zonder Lala waren echt een ramp.

Talia

Talia

05-01-2010 om 19:51

Hmm ja :)

Als de leidsters van je zoontje dat meegemaakt hadden, kan ik het inderdaad minder goed begrijpen dat ze niet even een seintje hebben gegeven!

Groet, Talia

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.