Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Massi Nissa

Massi Nissa

17-01-2010 om 08:18

Leuke boeken voor oudere peuters

Onze dochter is ruim drie. We gaan elke twee weken naar de bibliotheek voor een nieuwe stapel boeken. Ook krijgt ze regelmatig een boek voor in haar eigen kast. Veel van de bibliotheekboeken heeft ze na twee of drie keer voorlezen wel weer gezien. Er zit ook behoorlijk wat oninteressante rommel tussen (waarvan je denkt: op basis waarvan is dit in vredesnaam uitgegeven?).
Mijn vraag is: heeft iemand nog een supertip voor een ontzettend leuk boek? Ze is nu bijvoorbeeld helemaal gek van de Kleine Ezel-serie, die ook bijzonder leuk is om voor te lezen omdat Kleine Ezel zo'n herkenbaar stijfkopje is. Wie weet er nog zo'n geweldig boek?
Groetjes
Massi

Linda99

Linda99

17-01-2010 om 10:37

Massi

Ik vind zelf de boeken van Clavis erg leuk.
http://www.clavisbooks.com/functions/nblist.asp?Pag=10&new=yes&pnav=;2;

En ook de prentenboeken Jonathan Emmett (zoals Mol wil ergens anders wonen) zijn erg mooi en leuk.

En mijn peuter is erg gek op alles wat herkenbaar is. Zo lezen we nu van alles over school ;-)

Guinevere

Guinevere

17-01-2010 om 11:26

Kikker

Kikker natuurlijk! En misschien is ze al toe aan Jip en Janneke?
En er zit inderdaad een vreselijke hoop troep tussen die peuterboeken. En dan mag je nu raden wat mijn zoontje er altijd tussen uit vist....

Rieke

Rieke

17-01-2010 om 12:23

Ik lees mee

mijn bijna 3 jarige dochter leest graag 'zelf'. Ze vertelt dan het verhaal zoals het volgens haar bij de plaatjes past; dat doet ze vooral met 'Pluk redt de dieren', ze is dol op spijtebijt, en de boeken van Jip en Janneke, en Muis is favoriet, Rupsjenooitgenoeg. En de boeken van Guido van Genechten zijn heel leuk om voor te lezen. Vooral de serie van Rikki het konijn. En mijn zoon las ik altijd boeken van Snoesje voor, een poes die van alles beleeft; heel leuk herkenbaar en mooie illustraties.

Wij gaan op berenjacht

dit is echt een klassieker!
Dit boek moet je eigenlijk lopend door de kamer voorlezen.. Jij voorop en je peuter achter je aan. Alle bewegingen uit het boek nadoen. En dan natuurlijk snel wegrennen voor de beer die achter je aan komt!!!
Ik deed het vaak met de kleuters toen ik nog juf was en succes gegarandeerd. Voor peuters net zo leuk.
veel leesplezier!
Saskia

Ayanna

Ayanna

17-01-2010 om 13:41

Volgens mij

zijn J&J alweer passé bij Massi. Kan me herinneren dat je die een tijdje geleden al uit je hoofd kende...
Hier is momenteel Beertje Sam een hit (beertje Sam gaat naar bed maar mama Beer vergeet de hele tijd iets) en ook het boek van de mol die poep op zijn hoofd heeft. Nu ben ik even te lui om naar boven te lopen en te kijken wie de schrijvers zijn, maar als je het wilt weten dan hoor ik het wel.
Oh ja, Pluk van de Petteflet ligt hier al klaar, maar dat vind meneer nog niet interessant genoeg!

Rafelkap

Rafelkap

17-01-2010 om 15:49

de prentenboeken: anton kan toveren, mijn trui en kleine muis zoekt een huis.
De gouden boekjes reeks: o.a. het koekenmannetje, de gele taxi en de brandweermannetjes (maar ik heb zonen, hoewel ook voor meisjes wel leuk).
Wij gaan op berenjacht is idd een 'must', wordt hier zelf uit "voorgelezen." En Max en de maximonsters? (nog een beetje jong wellicht). Beer en egel en kikker zijn hier ook favoriet en boeken van Muis wordt ook nog leuk gevonden.

Paar titels

Van prentoenboeken die het bij dochter van net 3 goed doen (ook na 3 keer):
Anton kan toveren
Kiekeboe (erg leuk verhaal over krokodil die per ongeluk
bij eenden opgroeit)
Uilskuikentjes
Serie over meneer Big (van Gitte Spee, helaas nauwelijks verkrijgbaar maar wel in bieb) begint ze ook leuk te vinden
Kikker en Pad,
Bij uil thuis (beide van Arnold Lobel)
Ik denk nog es verder!

En natuurlijk

Beer is op vlinder (Annemarie van Haeringen). Jip en Janneke kent ze dus al (ben ik ook zooo zat), Stap maar op mijn bezemsteel (van Julia Donaldson, niet allemaal even geslaagd maar deze vind ik erg leuk). Kikker natuurlijk. Ik vermoed dat je het meeste wel kent, maar wie weet zit er wat tussen.
Oja, laatst uit de bieb gehaald en vond ze héél erg leuk: "O, monster, eet me niet op". En ook: "Ik voel een voet". Ben de auteurs ff kwijt, maar die zijn zo te googlen.

Massi Nissa

Massi Nissa

17-01-2010 om 19:48

Wow, zoveel tips!

Alvast hartelijk bedankt allemaal, ik zal even op jullie allemaal reageren.
Linda, de Clavis Peuterserie hebben we hier ook in huis, prachtig inderdaad. Vorig jaar vond dochter de boekjes van Zaza geweldig, en Kleine Kangoeroe.
Guinevere, Jip en Janneke lezen we hier al vrij lang. Elke week wil ze wel weer een paar verhaaltjes en dan is de JJ-honger weer even gestild. Ik ben wel toe aan een ander boek, heb mijn oog laten vallen op het Grote J en J Boek (is wel prijzig, en ik twijfel nog of ik niet gewoon Ziezo moet kopen). Van Kikker heeft ze al een paar boekjes, maar op de een of andere manier is dochter niet zo vatbaar voor het schattigheidsgehalte als haar moeder. Ze vindt die boeken een beetje saai.
Izar, Ingrid en Dieter Schubert kennen we hier ook. Ze heeft Woeste Willem in huis en we lenen regelmatig dat boek over een klein meisje en een blauw monster, even vergeten hoe het heet. Kleine IJsbeer! Die moet op de lijst. En Tip en Olle komen er ook bij (nooit van gehoord).
Rieke, Spijtebijt en Snoesje ken ik niet - op de lijst dus. Rupsje Nooitgenoeg vond ze een tijdje ook erg leuk, nu saai (te vaak voorgelezen). Muis is hier ook populair, zelfs de babyboekjes pakt ze er nog wel eens bij. En dan inderdaad zelf voorlezen, haha, echt herkenbaar. Rikki het Konijn hebben we al geprobeerd uit de bieb, was niet zo'n succes. Misschien nog iets te ver van haar eigen wereldje af?
Saskia, zo te horen moet ik die Wij gaan op Berenjacht gewoon even bij Bol bestellen. Vooral dat door de kamer stampen zal dochter fantastisch vinden. De benedenbuurman minder ;-).
Ayanna, Beertje Sam kent ik niet - op de lijst dus. Die mol die wil weten etc. hebben we zelf. Pluk heb ik nog niet geprobeerd, heb ik ook nog niet in huis. Wel een superboek natuurlijk. Die matrassen op de grond bij de Stampertjes!
Rafelkap, jouw titels staan allemaal op het lijstje. Max en de Maximonsters moet ik inderdaad eens uitproberen. Beer en egel komen ook op het lijstje. We hebben veel gouden boekjes hier, maar dan net weer andere. "Kareltje" vindt ze de leukste tot nu toe. Die van "Cars" vond ze helemaal niets, al stond ze er in de winkel nog om te zeuren. Ik heb 'm twee keer half voorgelezen voor ze van de bank sprong en snel een ander boekje ging pakken. Hihi.
Anneque, van jouw lijstje ken ik er geen een! Heerlijk, de bieb moet er wel een paar van hebben. Ik vind de tekeningen van Annemarie van Haeringen kostelijk. Ik ontdek zelf ook steeds weer iets nieuws.
Nogmaals bedankt, iedereen, morgenmiddag tijgen we naar de bieb met een prachtig lijstje.
Groetjes
Massi

Angela67

Angela67

17-01-2010 om 22:42

Ja dat dikke rijmpjesboek!

Massi Nissa,
Toen ik je Ziezo zag schrijven dacht ik: dat moet je echt doen. Het is werkelijk eindeloos hoeveel rijmpjes daarin staan. Voor oudste (nu 9) heb ik mij maandenlang eraan gehouden om gewoon ze allemaal voor te lezen, netjes bijhouden waar we gebleven waren en er elke avond twee of 3 lezen (naast een leesboek met een doorgaand verhaal). Jongste is nu 5,5 jaar, en we zijn bij hem wat laat begonnen (pas met 4,5 denk ik). Je kunt de korte rijmpjes voor de eerste twee jaar gebruiken, en je merkt vanzelf of ze meer aan kan. En anders heb je het boek maar alvast....
Groet,
Angela
ps en leen dan af en toe ook de leuke liedjes ervan!

Massi

Het grote J&J boek hebben wij hier, en was een groot succes (maar mijn zoon heeft langer met J&J gedaan dan jouw dochter). Maar anders haal je dat toch uit de bieb en koop je Ziezo? Dat laatste heb ik ook, maar dat heb ik ooit zelf gevraagd en gekregen en het staat in mijn boekenkast, ik lees er dus niet vaak uit voor. Onhandig eigenlijk. Ik vind trouwens niet alle versjes even geweldig, sommige gaan maar door en door, maar daar staan dan natuurlijk weer klassiekers tegenover.

Wat ik nog mis in het rijtje, maar ze zijn niet meer in de handel geloof ik, zijn de boekjes van Max. Ik had ze wel eens uit de bieb . Een van de auteurs heet Lindgren, maar niet Astrid. Barbro Lindgren meen ik. Zowel tekeningetjes als verhaaltjes zijn erg grappig.

O ja, en heeft ze de kleine prinses al gehad? Zal wel zeker?

Groeten,

Temet

Favorieten

Ik vind de boeken van Julia Donaldson en Alex Scheffler (?) fantastisch. Waarschijnlijk ook wel naar Nederlands vertaald. Hier heten ze:
de Gruffalo, de Gruffalo's child, room on the broom, the smartest giant in town, etc. We hebben ze vrijwel allemaal en lezen ze vaak. Een beetje rijm-vorm en hele leuke tekeningen en grappige verhalen.

Ook idd die berenjacht en "the tiger who came for tea".

Zoon en ik zijn allebei gek op boeken.

Esc

Esc

18-01-2010 om 13:30

Wat een leuk draadje!

Echt goed om erbij te houden, de tips in dit draadje. Volgens mij zijn alle kinderen wel gek op voorlezen, of niet dan? Die van mij had nooit het geduld om stil te zitten, maar nu komt het zo af en toe voor dat ze ademloos zit te luisteren. Jip en Janneke hier favoriet, dus die tip heb je niks aan :) Ik heb wel nog een gedichtenboekje: "Jij bent de liefste". Vinden we allebei prachtig, en erg rustgevend voor het slapengaan. Verder inderdaad de Clavis-boekjes, inderdaad zo leuk omdat het allemaal zo herkenbaar voor ze is. Die kan ze trouwens ook keer op keer horen.

Rafelkap

Rafelkap

18-01-2010 om 17:16

Oja

de gruffalo! Geweldig! Maar meer voor iets oudere kinderen vind ik, net als 'de drie rovers'. Ook leuk is 'de gele ballon' van Charlotte Dematons(laatste is een prentenboek zonder woorden en zij heeft er meer gemaakt). Ook leuk voor 3 jarigen: 'over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' en 'de kat van de bakker' van Simmonds. Ook de boeken van Max zijn leuk (vanaf 2 jaar, misschien al iets te kinderachtig voor ruim 3 jarige): "Max en het speentje"
Dus eh: hoezo geen leuke boeken voor 3 jarigen?

Talia

Talia

18-01-2010 om 19:30

Misschien toch nog een tip

Jip en Janneke (het grote boek inderdaad) en Pluk van de Petteflet zijn hier als voorleesboek gebruikt en nu die uit zijn, wisten we het even niet. Oudste ruimde toevallig gisteren haar boekenkast uit en legde een van mijn favoriete kinderboeken aan de kant: (Voor jou van) Vrouwtje Appelwang van Ruth Ainsworth. Dus dat is ons volgende voorleesboek. Het begint met verhalen over een jongetje van 3 a 4 jaar en het eindigt met zelfleesverhalen van ettelijke bladzijden. Het zal gedateerd zijn denk ik (jaren zeventig), maar als tip wil het toch toevoegen, de verhalen zijn echt bijzonder. En tja, Jip en Janneke is ook gedateerd, of niet soms? :)

Groet, Talia

PS Ziezo is en aanrader! Avonden lang hebben we de liedjes achterin het boek samen gezongen na het eten (op de step, de kat van ome willem, de beer in de stad, etc.).

En ik bedacht...

de verhaaltjes van Pim en Pom, van Mies Bouhuys. Leuke verhalen over 2 katten, wel uit de Jip-en-Janneketijd, met kolenhokken en kachels en zo. Maar erg leuk!

Massi

Spijtebijt is een figuurtje uit het boek "Pluk redt de dieren". Overigens vind ik zelf Pluk voor 3 jaar nog wel moeilijk hoor.
Wat wel een geweldig leuke schrijver is: Tjibbe Veldkamp! Titels als Een ober van niks, Tim op de tegels, Agent en Boef (2 delen, hilaaaarisch) en De naäpers. Echt helemaal super.

Zelf vind ik de lieve bereboeken van Waddell ook prachtig. Welterusten kleine beer, bijvoorbeeld.

Eric Carle, die van Rupsje Nooitgenoeg, heeft nog veel meer mooie boeken gemaakt. Het Allesdier vonden ze hier altijd prachtig (is meteen leuk om de kleuren mee te oefenen). Ook wel bekend als De kakelbonte kameleon. En Van top tot teen. En dan samen alle bewegingen nadoen.

Tony Ross, die van de Kleine Prinses, ook erg leuk.

Guido Van Genechten, van De wiebelbillenboogie (prentenboek van het jaar 2010), heeft ook erg veel leuke prentenboeken gemaakt. Zie http://www.cpnb.nl/nvd/2010/prentenboek-van-het-jaar.html, daar staan nog meer leuke tips trouwens.

Woensdag beginnen trouwens de Nationale Voorleesdagen, misschien organiseren ze bij jullie in de bieb ook wel wat? Het begint met het Voorleesontbijt, dat is altijd erg leuk. Ik weet niet hoe de prentenboeken bij jullie in de bieb zijn ingedeeld. Bij ons heb je een hoek voor de peuters (tot 2-3 jaar), en eentje voor kleuters (vanaf 3-4). De peuterboeken hebben de aanduiding AP, kleuterboeken AK.

Voor een oudere peuter zou je dus ook eens bij de kleuterboeken kunnen kijken.

Esc

Esc

19-01-2010 om 07:46

Talia

Uit? Hoe kun je zo'n dik J&J-boek nou uit hebben? :) Of had je een kleiner boekje? Wij lezen hier elk verhaaltje wel tien keer... niet achterelkaar maar we wisselen het steeds af. Of heb jij zo'n slimmerd die zegt: die hebben we al gehad? :)

Ik heb gister meteen 4 boekjes van De kleine prinses gekocht, eentje van Monique Hagen, en ben nog op jacht naar Ziezo en De kleine mol. Via Marktplaats en een site De Boekenkraam was dat heel makkelijk en voordelig.

ayla

ayla

19-01-2010 om 09:00

Hier

Hier was kleuterdochter altijd dol op de boeken van Marianne Busser en Ron Schroder, je hebt er verschillende series van, de verhalen zijn in rijmstijl geschreven. Wij hebben het grote Jip en Janneke boek maar dat was op een bepaald ogenblik passé. Pleuk hebben we ook voorgelezen maar halverwege het boek vond ze het toch te lang duren. Toen hebben we eerst de film bekeken en zijn we daarna weer verder gaan lezen. Verder was en is dochter nog steeds dol op sprookjes en heeft daarbij een voorkeur voor verhalen over prinsessen en prinsen, elfjes en heksen. We hebben hier ook een boek dat uitlegt hoe de wereld van kabouters, heksen, draken etc eruit ziet, wat ze eten, hoe ze wonen, welke spelletjes ze spelen, dat is ook een favoriet van haar

Massi Nissa

Massi Nissa

19-01-2010 om 21:41

Sprookjes en prinsessen

Breek me de bek niet open, onze dochter leeft in een roze wereld vol glitter en glans (met hier en daar een enge stiefmoeder of een boze wolf). Alle mogelijke ballerina-, prinsessen- en sprookjesboeken hebben wij hier allang in huis. We kunnen er niet omheen, het kind heeft een Fixatie. Waarvandaan is mij een raadsel, werkelijk waar.
Temet, ik ga op zoek naar Max van Lindgren. Petal, die Gruffalo is hier op het forum al eens eerder voorbijgekomen, hij gaat op de lijst. Esc, onze dochter kan ook niet stilzitten, hoor. Ik krijg haar pas 's avonds rond acht uur zover dat ze een stapel boeken uitzoekt en dan zielstevreden op schoot kruipt. Als ik overdag wil voorlezen, hangt ze ondersteboven naast me op de bank, of ze wil alles uit het boekje voordoen. Vandaar dat die berenjacht me ook zo geweldig lijkt.
Rafelkap, jouw nieuwe tips gaan ook op de bieblijst. Ik beweerde trouwens niet dat er geen leuke boeken voor driejarigen zouden zijn, ik zie er alleen relatief weinig in de bieb. Mijn dochter is net de zoon van Guinevere, ze heeft een neus voor het minder interessante peuterboek, haha. Talia, gedateerd vind ik totaal geen probleem. Ik heb Ot en Sien ook in de kast staan en W.G. van der Hulst. Het is juist zo grappig dat ze al die ouderwetse dingen helemaal niet opvallend vindt. Nou ja, op een draak meer of minder kijkt ze ook niet :-), maar neem eens dat liedje over het fluitketeltje van Annie M.G. Ten eerste: de hele familie is uit en het eten staat thuis gewoon op. Buitengewoon onverantwoordelijk, er wordt geen sprinklerinstallatie genoemd in de tekst. Ten tweede: die pan met andijvie, oeh, wat zal dat een smerige snotterige drab worden als dat zo lang doorsuddert. Ten derde: zegt er ooit nog iemand "Goeie genade"? Anyway, dochter knippert niet met haar ogen bij zulke teksten en neemt ze voor kennisgeving aan. Heerlijk toch?
Egberdien, Pim en Pom heeft mijn moeder! En die past twee middagen in de week op, dus dat zit wel snor.
Mickey, die verhaaltjes van Kleine Beer vond ze een half jaar geleden nog geweldig, maar misschien heb ik ze wat te vaak voorgelezen. Eric Carle kan ze zelfs herkennen en benoemen op foto's. Wat een schitterende boekjes, ik geniet er zelf ook zo van. Tjibbe Veldkamp gaat op de lijst. Van Guido van Genechten hebben de Kleine Kangoeroe - het boek dat haar het woord 'stom' leerde voor iets wat niet leuk is. Sindsdien is er opvallend veel stoms in haar leven :-p. Morgen gaan we samen naar de Nationale Voorleesmiddag! Ik had al een foldertje gekregen met een olifantenkleurplaat, maar wat leuk dat je eraan denkt om me erop te wijzen. Als ik niet toevallig die kleurplaat had gekregen, was het me waarschijnlijk ontgaan - ik werk veel. En ik zie nooit welke bakken nu voor peuters of kleuters zijn, dus we hebben al regelmatig kleuterboeken. Ik begrijp ook niet altijd hoe ze nu bepalen voor welke leeftijd een boek is, het lijkt een nogal willekeurig systeem.
Ayla, dat laatste boek wat jij beschrijft klinkt heel erg leuk, heb je misschien een titel?
Groetjes
Massi

ayla

ayla

20-01-2010 om 10:27

Massi

het boek heet: het magische bos, kabouters, feeen en andere sprookjesfiguren. Op marktplaats heb ik 1 exemplaar gevonden, advertentienummer: 291987280

Ayla

Lijkt mij ook erg leuk. Ik vind nergens een inkijkexemplaar, zijn het verhaaltjes, of meer een "informatief" boek over kabouters e.d.?
Ik zal die van MP niet voor Massi's neus wegkapen, zag elders ook een exemplaar te koop.

Talia

Talia

20-01-2010 om 12:39

Esc

Elke avond 3 verhaaltjes uit het grote J&J-boek, wekenlang. Jongste weet inderdaad precies welke ze gehad heeft en welke niet. Ongeveer tien verhaaltjes kende ze al van de cassettebandjes (hoezo gedateerd, Massi :) ) van oudste en die moesten we overslaan!
Jongste was verder weg van Pluk, in eerste instantie omdat haar kdv De Petteflet heet en ze plaatjes en woorden zoals Stampertjes en Krullevaar herkende. Veel details zullen langs haar heen gegaan zijn, we lezen het over twee jaar nog wel eens. Maar ze genoot, haar favoriet is de Lispeltuut: "mama, hoe zegt de lispeltuut sinaasappel?" (nou kind, finaafappel). Enzovoort.
Oh ja, nog een tip: sprookjesboeken! Maar die hebben jullie vast allemaal al?

Groet, Talia

Talia

Talia

20-01-2010 om 12:41

Ach ja

Er wordt al over sprookjes gesproken, ik was te snel met mijn reactie ... :)

Hotze de botskabouter

en Bommes zijn hier met veel plezier gelezen. Hotze de botskabouter is een boek waarin het kind ook tekst heeft, dus de eerste keer even voorzeggen/influisteren en daarna 'lees' je samen het verhaal. Er wordt aardig wat afgebotst en dat werd hier (2 dochters, toen circa 2-2,5 en 3,5-4 jr oud) erg leuk gevonden.Ik geloof dat er op youtube een filmpje staat waarin dit boek met kind wordt gelezen, dan kan je kijken of het je wat lijkt.
Bommes gaat over een eendje en is vooral een prentenboek, dus niet heel veel tekst. Maar wel leuke verhalen (we hebben een verzamelboek) en prachtige tekeningen - vind ik.
Amaryllis

liora

liora

20-01-2010 om 23:33

Kleine ezel

Hoi Massi,

Ik wilde meteen Kleine Ezel aanraden, maar die hebben jullie dus al.
Hier deed ook Floddertje het heel goed rond die leeftijd, alles van Kikker natuurlijk, en ook Wil je mijn vriendje zijn, van dezelfde auteur als Rupsje Nooitgenoeg.

Oh ja en de vuurvliegjes in het donker, ken je die? Is een boek met lichtjes, heel leuk!

Liora

Massi Nissa

Massi Nissa

21-01-2010 om 20:37

Ayla en anderen

Ayla, wat lief dat je meteen op MP hebt gezocht! Ik ga erachteraan. De andere tips gaan weer op het inmiddels lange peuterboekenlijstje. Liora, Kleine Ezel vind ik zelf ontzettend leuk om voor te lezen, hij is zo herkenbaar met zijn dwarse maniertjes. Als dochter hier nu in bad moet, brult ze: "Hoeft niet van Kip!!!" - terwijl ze heel graag in bad gaat. We hebben inmiddels ook een boek waarin Kleine Ezel nog een baby'tje is dat uit een fles drinkt.
Dat boek met de vuurvliegjes ken ik, daar zal ik ook eens achteraan gaan. Dochter heeft vandaag van haar vader een piepklein zaklantaarntje gekregen, dus vandaag hebben we in het donker voorgelezen terwijl zij de bladzijden bescheen. Het is maar goed dat ik de meeste teksten uit mijn hoofd kan opdreunen, want ze belichtte consequent alleen de plaatjes, niet de tekst. Ik vond dat zo grappig, echt een inkijkje in haar hoofd.
Het bezoekje aan de bieb was fantastisch. Een 'juf' las het boek over de Wiebelbillenboogie voor. Dochter ging er helemaal in op en verzette steeds haar krukje om nog dichterbij de 'juf' te zitten.
Groetjes
Massi

ayla

ayla

22-01-2010 om 07:51

Anneque

het gaat bijvoorbeeld over een kabouterprinses die wordt ontvoerd door een draak (die moet bewijzen dat hij een volwassen draak is geworden) en dan jaren bij de draken blijft wonen en opschrijft wat ze meemaakt. Het is informatief in verhaal vorm geschreven.
ayladochter vond de tekeningen ook geweldig, voorbeelden van wat trollen en heksen eten, kaboutersoep of brandnetelsalade.Ook staan er legenden en verhalen geschreven vanuit kabouteroogpunt

Leuk he

Die Wiebelbillenboogie. Hier ook, mijn collega las voor, in een overhemd met een paar grote olifantenbillen op de achterkant, alle aanwezige peuters vonden het prachtig :-). Hebben ze ook het bijbehorende liedje gedraaid? Op http://www.bibliotheekoostland.nl/en/doelgroepen/onderwijs/primaironderwijs/nationale-voorleesdagen staat de tekst, en als je onderaan klikt op dat grijze dingetje hoor je de muziek er ook bij. Ik ken 'm inmiddels bijna uit mijn hoofd, de kinderen hier thuis vonden het prachtig, haha.

Ik heb ook nog een Voorleesgids 2009/2010 meegenomen, misschien hebben ze die bij jullie ook? Er staan heel veel leuke prentenboeken in.
Eentje moet ik er even noemen, omdat ie zo schattig is. Paultje, van Brigitte Weninger. Er zijn verschillende delen van.
Oh, ook leuk: Schatje en Scheetje (Erik van Os), mijn collega las dat een keer voor tijdens een werkoverleg, zelden zo gelachen om een prentenboek :-)
Nouja, als ik nog even doorga schrijf ik het hele gidsje over, er is zoveel leuks :-)

Oja, speciaal voor prinsessen

"Prinsessen" van Ronne Randall. Daar staan hele stoere prinsessen in, die motor rijden en met draken vechten en zo. Met geluidjes :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.