Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Sunja

Sunja

17-08-2010 om 21:16

Leuk/goed boek?

Hoi,
Heeft iemand een tip voor een leuk en goed 'kinderopvoedboek'? Ik bedoel vooral een leuk boek waarin je af en toe wat dingen kunt opzoeken, zoals bijvoorbeeld over zindelijk worden of over taalontwikkeling ofzo. Mijn man is altijd nogal 'leesgericht' zal ik maar zeggen (ik doe meer op intuïtie, zal wel typisch vrouwelijk zijn) en nu vind ik het leuk om hem zo'n boek kado te doen. Kan hij mij ook eens adviseren over wanneer met een potje te gaan leuren :-)) Ik zoek dus vooral geen boek dat alleen over problemen gaat, maar meer iets over de ontwikkeling van kinderen. Als er tips zijn, hoor ik ze graag!
Sunja

Penelope leach

"Baby en kind" van Penelope Leach werd mij door een vriendin aangeraden en vind ik een goed, leuk en wijs boek. Het gaat over de periode 0 - 5 jaar, over de gewone ontwikkeling, niet over medische zaken. Het probeert je te laten begrijpen hoe de wereld er op een bepaalde leeftijd voor een kind "uitziet". En het laat verschillende aspecten van bepaalde kwesties zien, waarbij je dan zelf een afweging kunt maken. Een boek dat gericht is op inzicht en niet opregels, en dat veel leuke voorbeelden geeft. Maar, zoals dat gaat, natuurlijk ben ik het niet met alles eens...

William sears

William en Martha Sears hebben meerdere heel leesbare boeken geschreven (zelfs eentje speciaal voor vaders!). Jammer genoeg zijn ze niet vertaald. Maar via Bol.com en Amazon Duitsland zijn ze prima te krijgen.

Mooi boek met index

opvoeden doe je met gezond verstand vind ik een heel aardig boek, met een lekkere index op 'naar bed gaan' tot 'neuspeuteren' en 'zeuren'. Veel uitleg over waarom kinderen kinderachtig doen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.