Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Luie peuter

Hoe zijn jullie kindjes van drie ? Mijn zoon speelt niet, hij heeft massa's speelgoed en het enige dat hij doet is hangen, zeuren om televisie te mogen kijken en zijn babyzus plagen. Ik zou hem soms echt achter het behang kunnen plakken. Grrrr....

Pippie

Pippie

11-11-2008 om 16:37

Mmm hier ook

een echt bankhangertje. Televisie kijken is haar grootste hobbie. Of, als de tv niet mag, gewoon op de bank liggen, op de buik, billen omhoog, duim in de mond. Af en toe is ze wel te porren voor een puzzel of een spelletje, maar als ik dan heel even op moet staan ligt ze alweer op de bank.

's avonds leeft ze trouwens wel op. Waarschijnlijk omdat grote broer en zus haar dan meer kunnen vermaken.

Pippie

Massi Nissa

Massi Nissa

11-11-2008 om 17:40

Hee

Best grappig. Onze dochter was altijd een soort tornado op korte beentjes, maar ligt sinds kort (ze is bijna twee) ook vaak lekker op de grond een beetje te liggen of hangt op de bank. Ik dacht dat ze iets onder de leden had, maar het kan dus ook gewoon een luie peuter in de dop zijn. Geinig.
Groetjes
Massi

sjaan

sjaan

11-11-2008 om 22:04

Eigenlijk niet

Tussen de middag ligt ze wel eens even op de bank, als ze thuis komt van het kdv. Ze slaapt niet meer tussen de middag. Ze mag dan een half uurtje tv kijken en dan gaat de tv uit en begint ze vanzelf te spelen.

Met d'r poppen wordt dan een heel spel gespeeld, of ze gaat bouwen met de duplo. Of ze pakt haar fiets en gaat achterthuis fietsen (of in de garage bij slecht weer)
Wat ze ook geweldig vind is met klei spelen en kleuren en tekenen...... Genoeg te doen dus!

Dus ik herken het helemaal niet, ook niet bij de oudste (inmiddels bijna 7) Wat ik wel merk is als je de tv aan laat staan ze er toch sneller voor gaan hangen. Dus hier is de tv tijd gewoon beperkt.

Maar je schrijft hij heeft massa's speelgoed, misschien staat er teveel. Dat klinkt misschien gek, maar dan zien ze zoveel dat ze niet meer weten met wat ze moeten spelen. Ik wissel nog wel eens af met het speelgoed, de ene week dit en de andere week dat...

Succes!

Rafelkap

Rafelkap

12-11-2008 om 09:43

Buiten?

En komt je peuter ook naar buiten? Wij gaan 1 of 2 keer per dag wel even naar de supermarkt of kinderboerderij om buiten te spelen. Van alleen binnen zitten word ik ook sloom :-)

Verslaafd aan dora

pff, paar keer dora gezien op nick juunior en nu verslaafd aan dora. Als hij net zn ogen open heeft,zegt hij al dora?? Dus hier ook beperkingen in het tv kijken. Hij mag een half uur 's ochtends kijken en na het avondeten wordt pas de tv aangedrukt. Maar hij heeft moeite om zich alleen te vermaken. Als mama mee doet is het prima (kleien,kleuren,verhaaltje,auto's) maar zodra ik even iets voor mezelf doe, dan begint meneer aan mn benen te hangen en te zeuren. Ik heb geen binnenkind. Ik ga dan ook minimaal 2 keer naar buiten met hem. Al is het maar naar de supermarkt wandelen, naar de treinen fietsen enz. Dan is het al goed. Vaak gaat de deur ook open (als het redelijk weer is) en dan kan hij lekker achterthuis kuieren met zijn traktor,fiets en andere vondsten. Hij is absoluut niet lui, maar kan zich zeer moeilijk binnen vermaken.

amk

amk

12-11-2008 om 18:08

Nee

dit herken ik niet. Wel een springende dansende zingende kwebbelende peuter die om 8 uur op staat en begint met het bovenstaande en doorgaat tot 8 uur en na wat waarschuwingen dan eindelijk die tater dicht houdt.

Ze speelt veel met het speelgoed dat ze heeft, niet zo heel veel, want weinig ruimte. Leest graag boeken, tv moet uit als de floddertje cd op moet. Zeker geen couchpotato hier.

groet,
angela

Soms

Het wisselt hier. Zoon van 3 heeft een neiging tot tv-verslaving, die ik probeer in te dammen. Voor de tv zit hij vaak inderdaad te hangen, soms gaat hij uiteindelijk spelen met tv op de achtergrond.
Als hij geen tv mag kijken wisselt het, eerlijk gezegd: soms gaat hij dan lief spelen, dan wel boekje lezen (of de speelgoedgidsen "Mama, ik lees de krant"), soms gaat hij inderdaad hangen en drenzen. Dan zit er helaas weinig anders op dan af te leiden.

Ik zou willen zeggen dat het een echt buitenkind is, maar dat is beslist niet het geval, helaas ;-), hoewel het beter gaat sinds hij een fietsje heeft.

Babyzusje komt in principe in maart, of hij die gaat pesten moeten we afwachten.

Groeten,

Temet

krin

krin

12-11-2008 om 22:51

Het heeft even geduurd

maar meneer hier (bijna vier) kan eindelijk prima spelen. Vertelt hele verhalen erbij, bouwt zwembaden met Spud als badmeester, verrijdt boomstammen met zijn pick-up, verkoopt letters met zijn defecte kassa (al is het wat communistisch Oost-Europees, die winkel, want hij verkoopt alleen wat hij wil, niet wat jij vraagt), en meer van dat werk. Ik heb meestal wel een half oor nodig om te reageren op vragen en mededelingen, maar ik kan er prima de krant bij lezen of iets huishoudelijks doen. Zolang ik maar niet pedagogisch verantwoord roep dat hij zo lekker aan het spelen is, want dan wil hij subiet wat anders gaan doen. Naar buiten gooien wil dan inderdaad wel helpen - naar de winkel, naar de bieb, of afschuiven op de buurjongen, mits aanwezig ;-)

krin

krin

12-11-2008 om 23:00

Overigens

merk ik wel dat als hij tv kijkt 's morgens, hij moeilijker op gang komt, dus dat doen we niet meer.

Zwelbast

"wanneer zal hij op zijn eigen kamertje gaan spelen met zn speelgoed? :) "

Misschien wel nooit. Mijn broer kon zich urenlang prima alleen vermaken met zijn lego etc, maar had daar wel graag gezelschap omheen. Dus moesten wij in de woonkamer altijd om zijn bouwsels heen laveren. Dat heeft hij volgens mij tot minstens in de brugklas volgehouden.

Groeten,

Temet

Wel veel tv

Ons peutertje van 2.5 kijkt misschien een uurtje per *week*. Dat mist ie heus niet en - toeval of niet - hij kan zich prima vermaken met speelgoed en boekjes.

Bob de Bouwer kent ie vooral van boekjes en liedjes. Die TV komt nog wel. Hij zeurt er zeer zelden over.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.