Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Maclaren buggy tot welk gewicht te gebruiken?

Ik begin door de bomen het bos een beetje kwijt te raken...

Ik lees op de site van maclarenbaby.com dat veel buggy's geschikt zijn to 25kg.
Wanneer ik een buggy bij een online winkel zoek staat daar vaak bij dat de maclaren buggy geschikt is tot 15kg.... Wat moet ik nu aanhouden?
Zit er verschil in een Amerikaanse MAclaren en een Europese? Want de Amerikaanse mogen vaker zwaarder belast worden...
Kan de Triumph of de Quest of Quest Sport een kind van 25kg dragen?

Wie kan mij helpen?

dc

dc

09-06-2011 om 08:00

25kg?

Hoe oud is je kindje? Heeft hij of zij een handicap?

Mijn 5 jarige is vrij groot en bijna 20 kg. Die loopt of fietst nu alles zelf. Mijn 3 jarige gaat ook niet meer in een buggy en komt ook echt niet aan de 25kg. Op een gegeven moment zie je dat ze er te lang voor worden, eerder dan te zwaar, bij mij tenminste.

Bagage

Ik denk dat de buggy wel veel kan hebben. Ik heb er zelf een gehad en die was al tweedehands. De boodschappen e.d. dat was voor ons een probleem. Dan kiepte die makkelijk om dat was vervelend. Ik heb toen al snel een degelijke shopper gekocht. Daar konden zelfs twee kinderen in en op en met aanhangplankje uiteindelijk weleens 6 kinderen op en aan gehad.

liora

liora

09-06-2011 om 14:19

Niet nodig

Hoi,

Meestal gebruik je vanaf een jaar of drie geen buggy meer. Stel je wil hem echt langer gebruiken, dan toch zeker niet meer als een kind 4 jaar is. En 25 kilo weegt een kind dan volgens mij echt nog niet.

Liora

Hanne.

Hanne.

09-06-2011 om 22:04

15 kg met 2 jaar al...

Ik kan me best voorstellen dat je een buggy zoekt die meer dan 15 kg kan dragen. Dat wogen mijn kinderen 2 resp 2 1/2. Heb alleen geen idee wat een buggy aan kan. Maar in een buggy waar 15 kg op staat zou ik zonder twijfel een kind van een kilo of 16 zetten. Vermoed dat daar zeer royale veiligheidsmarges op zitten.

Ach, zeg nooit nooit, ik zie mijn buurvrouw haar bijna 4 jarige zoon toch met enige regelmaat in de buggy zetten, en de dochter van mijn vriendin heeft tijdens het laatste tochtje in de dierentuin ook in de kinderwagen gezeten omdat ze het halverwege niet meer trok. En die is ruim 5.

Ook maclaren

Tweedhands gekocht en het is een lichtgewicht klein model. Als ik hem eens meeneem, willen beide zonen erin/op, bij elkaar minstens 30 kilo. Dat ding blijft maar rijden!
Ik zou me dus geen zorgen maken :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.