Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Trotse mama

Trotse mama

27-11-2019 om 18:23

Meisje 13 maanden legt steeds hoofd op de grond tijdens spelen

Even een vraag.
Mijn dochtertje is bijna 13 maanden.
Als ze op haar buik speelt legt ze heel vaak haar hoofd neer. Dan gaat ze met haar wang op de grond liggen of op haar arm en vervolgens op die manier verder spelen.
Herkent iemand dit?

Mijntje

Mijntje

28-11-2019 om 10:36

consultatiebureau

Wat zegt het consultatiebureau hiervan?

Aalbregt

Aalbregt

28-11-2019 om 11:19

Waarschijnlijk uitrusten

Ze krijgt fysio omdat ze een voorkeurshouding had. Die zegt dat ze waarschijnlijk steeds uitrust tijdens het spelen. Maar ik zie andere kinderen dit niet echt doen.

Uitrusten

Mijn zoontje (14,5m) heeft een wat lage(re) spierspanning en zit einde dag wat in elkaar, of ligt er soms even bij. Inmiddels hebben we geen fysio meer, maar we hebben veel therapie gehad om hem sterker te maken. Dat heeft goed geholpen. Hij loopt inmiddels! Heeft de fysio iets gezegd over haar spierspanning? Rust ze om en om op de andere kant uit, of altijd dezelfde kant? Als het niet goed voelt zou ik toch even naar de huisarts of consultatiebureau gaan. Sterkte

Mila

Mila

20-12-2019 om 21:46

Ontwikkeling

Hallo
Als student kinesitherapie (fysiotherapie in Nederland) met als specialisatie kindjes, maak ik uit je verhaal opdat je kindje grof motorisch waarschijnlijk een beetje "achter" loopt, al is dit eigenlijk niet zo goed uitgedrukt. Elk kind evolueert anders en jouw dochtertje haar spieren zijn nog niet zo goed ontwikkeld. Het kan perfect zijn dat ze hierdoor misschien ook meer last heeft met zitten enzo aangezien kindjes sephalocaudaal (vanuit het hoofd naar de benen, dus eerst hoofdje, dan armpjes en romp en dan pas het bekken en de beentjes) ontwikkelen. Ik raad je aan om zeker naar de fysio te blijven gaan, deze kan de ontwikkeling van je kindje opvolgen en stimuleren, maar maak je er voorlopig niet te veel zorgen in. De meeste kindjes met de "problemen" die jij vermeld groeien hier vaak nog uit.

Groetjes
Mila

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden