Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

memmie

memmie

26-02-2011 om 23:11

Micro step of gewone step

mijn dochter wordt over 2 maand 3 jaar en de fysio heeft als goed kadootje een step geadviseerd.
ze loopt niet helemaal goed en daarom gaan we naar de fysio.
nu ben ik op zoek naar een leuke/goeie step voor haar en ik kwam deze tegen http://www.micro-step.nl/?gclid=CL-K863qpqcCFcOJDgodLz7WBA
Heeft iemand hier ervaring mee en is ie echt zo leuk als deze site doet denken, of is ze net zo goed uit met een gewone step..

memmie

memmie

27-02-2011 om 22:27

Niet helemaal tevreden,,

Over de fysio,
Toen ik voor het eerst kwam was ze helemaal met mij eens dat mijn peuter niet goed liep en na een paar oefeningen had ze al gezien dat haar voeten niet even lang waren en nog meer dingen en dacht ze aan een heup afwijking....
Dus wij naar het ziekenhuis geweest om foto's maar bleek allemaal goed....dus terug naar de fysio met het bericht dat er niks met haar heupjes aan de hand was....
En toen ....ja Toen.... toen wist zij ook niks meer ....

Wel adviseerde ze om steppen, fietsen, enz te stimuleren...
En omdat de step die onze kleuter ooit van een vriendinnetje heeft gekregen echt stuk is, hier even een vraag naar ervaringen... bij welke step hebben jullie goeie ervaringen ?/

m ik

m ik

28-02-2011 om 09:01

Denk hetzelfde als pelle

vraag inderdaad aan de fysio welk doel ze heeft om de step aan te raden. Als het voor het evenwicht is, kun je m.i. beter een 2wiel step aanschaffen. Met een 3wiel step hoef je veel minder zelf je evenwicht te bewaren. Ook een loopfietsje is aan te raden als het om evenwicht gaat.
En als je niet tevreden bent over de fysio ... waarom niet op zoek naar een andere therapeut?? En die je nu hebt is die echt gespecialiseerd in kinderen? Of doet ze kinderen "erbij" zeg maar?

memmie

memmie

28-02-2011 om 19:33

Volgens mij om meer kracht in haar beentjes te kijgen

maar zal de fysio eens vragen..maar denk dat ze voor een step met 2 wielen nog te klein zal zijn....

Het verschil van de micro step is dat ie niet 2 wielen achter heeft en 1 wiel voor maar anders om 2 wielen voor en 1 achter.
Op de site staat dat dit veel beter is, maar ja dat zou ik ook schrijven als ik iets wil verkopen... Dus misschien hier iemand ervaring met de microstep?

Guinevere

Guinevere

01-03-2011 om 09:45

Gewoon klein stepje

Onze 3-jarige stept zó wel op het kleine metalen stepje van zijn broer. Niet duur en het gaat lang mee, zo'n stepje. En overal te koop.

Freddy

Freddy

01-03-2011 om 14:12

Ogen

Het verhaal van fysio en ziekenhuis komt mij bekend voor. Hier bleek uiteindelijk dat dochter met 1 oog zeer slecht kon zien en daardoor niet goed diepte kon inschatten. Dit maakte haar onzeker in haar bewegingen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.